Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 18 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountantsopleidingen doen meer aan IT; van analytics tot mobile technology
Alle accountantsopleidingen zijn meer aandacht gaan besteden aan IT. Enkele opleidingen hebben het zelfs tot speerpunt gemaakt en doen op dit vlak meer dan vereist. Ontwikkelingen op het gebied van onder meer (big) data-analyse, process mining, cyber crime en security, privacy, mobile technology, continuous monitoring, blockchain, cloud computing en robotisering zijn onderdeel geworden van het […]
Lees meer
 
 
Mentale fitheid (3): Dagelijkse oefening van 10 minuten leidt al tot verbetering performance!
Zowel op macro-, meso- als microniveau komen er ingrijpende gebeurtenissen in de wereld van accountants voor. Mentaal fitte accountants zijn shockproof en kunnen actief keuzes blijven maken, in plaats van dat ze de indringende gebeurtenissen over zich heen laten komen en er overweldigd door raken.  Mentale fitheid leidt tot hogere productiviteit en lager ziekteverzuim. In drie artikelen […]
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
Ook Van der Vegte niet bij voorbaat tegen federatief bestuursmodel
NBA-voorzitterskandidaat Marco van der Vegte is niet bij voorbaat afkerig van een federatief bestuursmodel voor de NBA. Hij zegt dat in een dubbelportret in het FD, waarin ook tegenkandidaat Marco Moling is uitgetekend. 
Lees meer
 
 
SRA mengt zich in kandidatendebat: Marco Moling jokt over rol NOVAK
SRA-voorzitter Paul Dinkgreve mengt zich in het debat over de NBA-voorzitterskandidatuur. Dinkgreve ontkracht in zijn vrijdag verschenen column de door kandidaat Marco Moling geuite claim dat het doorvertalen van de 53 maatregelen In publiek belang (IPB) naar het MKB alléén maar komt omdat Moling/Novak zich daarmee bemoeid heeft.
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod. =>

 
Hof trapt niet in dubieus verhaal broer- en zussenuitje
Een broer- en zussenuitje van de erven van een in Luxemburg gestald vermogen. Een van de zussen bracht tijdens dat tripje in 2002 een bezoek aan de bank om te achterhalen of zij gerechtigd was tot de rekening bij de bank KB-Lux. De broer wist niets van het eigenlijke reisdoel, beweerde hij, noch van het […]
Lees meer
 
 
Nog 4 dagen tot de nieuwe NBA-voorzitter! Zijn er nog andere Marco’s?
Accountants zijn van oudsher gewend om hun eigen beroep te regelen. De NBA, ontstaan uit NIVRA en NOvAA, kent daarom zo’n verenigingsachtige achtergrond. Wel met allerlei verschillende vakjes: RA’s, AA’s, Accountants in Business, openbaar accountants, interne accountants. En dat terwijl de NBA toch eigenlijk maar één taak heeft!
Lees meer
 
 
Omzet KPMG stijgt wereldwijd naar $26,4 miljard
Advies- en accountantsconcern KPMG heeft in het boekjaar 2017 een recordomzet behaald van $26,4 miljard. Dit is een stijging van 5 % in lokale valuta ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei vond plaats in alle drie regio’s (Amerika, Azië en Pacific, Europa, Midden-Oosten en Afrika).
Lees meer
 
 
Toezichthouder doet inval bij geschorste notaris
Notarieel toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft een inval gedaan bij het Amsterdamse notariskantoor Voorwinde. De betrokken notaris B.V. is afgelopen week geschorst door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.
Lees meer
 
 
Geen milieuaftrek voor ondernemer die schone Prius te laat aanmeldt
Ondernemers die een milieuvriendelijke auto voor de zaak kopen en daarvoor investeringsaftrek wensen, moeten die investering tijdig digitaal aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat wil zeggen: binnen drie maanden.
Lees meer
 
 
Starter is gemiddeld 38 jaar
Jonge ondernemers beginnen vaak een webwinkel. Oudere startende ondernemers doen dit juist vaker als organisatieadviseur. Vrouwelijke ondernemers starten vaker dan mannen een kappers-, schoonheids- of nagelsalon. Verder beginnen vrouwen relatief vaak een bedrijf in de thuiszorg of in de kinderopvang. Ondernemers die in 2016 een bedrijf begonnen waren gemiddeld 38 jaar, net als in 2007.
Lees meer
 
 
CBL: Kerstomzet richting €1 miljard
Het Centraal Bureau Levenmiddelenhandel (CBL) verwacht dat de kerstverkopen in supermarkten dit jaar dicht in de buurt van de €1 miljard uitkomen. Dat zou een nieuw record betekenen, aldus de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven.
Lees meer
 
Hogeschool Utrecht haalt de praktijk binnen Contentpartner
Studenten Accountancy aan de Hogeschool Utrecht (HU) krijgen zoveel mogelijk ‘real life’ opdrachten, ter voorbereiding op een carrière als registeraccountant of administratieconsulent. Mét moderne software, onder meer van CaseWare.
 
Kredietverstrekking 2017 Opleiding
De economie trekt aan. Maar het financieringslandschap is definitief verandert. Banken financieren hebben steeds minder tijd voor de ondernemer, nieuwe financiers treden toe tot de financieringsmarkt. Ondernemers moeten vaak bij meerdere loketten aankloppen om hun financiering te realiseren. De rol van de financieel deskundige wordt steeds belangrijker. Een uitgelezen kans voor het NOAB-kantoor om zijn dienstverlening uit te breiden. Uit de bijeenkomst […]
 
Controleleider DRV – Middelburg (32 – 40 uur) Vacature
Bij DRV zie je iets terug van je werk. Omdat je werkt voor ondernemers in de echte economie. En omdat je als young professional volop groeikansen en een goed salaris krijgt. Ben jij ambitieus, kwaliteitsbewust en vind je het prettig om in een geautomatiseerde omgeving te werken? Kom dan eens praten over de functie van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn