Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 15 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
SRA-voorzitter Jan Zweekhorst overleden
SRA laat weten dat voorzitter Jan Zweekhorst (1961) op 11 februari is overleden. ‘Wij zijn verbijsterd en verslagen.’
Lees verder »
Dubbele berisping voor FIOD-accountant die BDO’er van liegen beschuldigde
De Accountantskamer heeft twee berispingen opgelegd aan FIOD-accountant Ron Dohmen naar aanleiding van de fraudezaak rond vermogensbeheerder Box. Volgens de tuchtrechter heeft hij in tuchtzaken tegen het inmiddels gestopte BDO-kopstuk Pieter-Paul Saasen en Stibbe-advocaat Daan Doorenbos veel te grote woorden gebruikt, zonder een stevige basis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak uw kantoor toekomstbestendig

De transitie naar een toekomstbestendig en datagedreven accountantskantoor vergt flexibiliteit en creativiteit. Welke nieuwe diensten, services en businessmodellen kunnen ontstaan als u uitgaat van de klantbehoeften en de data die voorhanden is? En hoe overwint u de uitdagingen van een verandertraject?

Download de whitepaper »
Rust zacht, Jan
Gisteravond kreeg ik een telefoontje van Roland Ogink; hij vertelde mij dat Jan Zweekhorst was overleden aan de gevolgen van Corona. Ik was er even stil van.
Lees verder »
KPMG-topman Bill Michael keert niet meer terug
Bestuursvoorzitter Bill Michael van de Britse tak van KPMG is definitief opgestapt, bevestigt KPMG UK. Michael lag sinds kort onder vuur na enkele omstreden uitspraken die hij deed tijdens een bijeenkomst met eigen personeel. In afwachting van de uitkomsten van een intern onderzoek stond de Britse KPMG-chef daarom al op non-actief.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie WHOA

Maak op 4 maart kennis met de WHOA en leer wat deze wet voor de ondernemer en zijn accountant betekent. Jan Wietsma praat je in één uur helemaal bij en je hoort o.a. aan welke eisen een schuldsanering moet voldoen en hoe je daar als accountant bij kunt ondersteunen. Deze training past prima in het curriculum van het verplichte PE-leerdoel continuïteit.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Vraag tijdig NOW 3.0-subsidie aan over tweede tijdvak
Sinds 15 februari 2021 kan je voor je klanten NOW-subsidie aanvragen voor januari, februari en maart 2021. Maar doe het snel, want je hebt maar…
Lees verder »
Kabinet ziet weinig in nauwe samenwerking accountants en advocaten
Een te nauwe samenwerking tussen accountants en advocaten kan resulteren in een conflict tussen de verschillende beroepsnormen van de beide beroepsgroepen met mogelijke tuchtrechtelijke consequenties en is ook niet in het belang van de beroepsgroepen. Dat schrijven minister Hoekstra van Financiën en minister Dekker voor Rechtsbescherming
Lees verder »
Aanhoudingen voor TVL-fraude via valse belastingaangiften
De FIOD heeft vrijdag twee Groningers (57 en 21 jaar) aangehouden omdat ze vermoedelijk misbruik hebben gemaakt van de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) met behulp van valse belastingaangiften. De twee worden verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
Novak-voorzitter Gerrit Laan overleden
Novak meldt dat op 10 februari 2021 voorzitter Gerrit Laan op 78-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden. Laan was sinds de oprichting van Novak in 1999 bij de stichting betrokken als bestuurslid, penningmeester en de laatste jaren als voorzitter.
Lees verder »
TVL eerste kwartaal 2021 van start
Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt worden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen vanaf 15 februari 12:00 uur een aanvraag doen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021). De regeling staat open voor alle sectoren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscount lanceert nieuw educatieprogramma 2021

Woensdag 10 februari heeft Fiscount haar nieuwe educatieprogramma voor 2021 gelanceerd. Anders dan andere jaren bevat het programma veel meer dan alleen opleidingen, cursussen, trainingen en webinars.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bijna helft van de bedrijven gebruikt coronasteunmaatregel
Wetsvoorstel diversiteit in top bedrijfsleven aangenomen door Tweede Kamer
‘Witwasaanpak vastgoedsector schiet tekort door slechte samenwerking overheid’
Veel belastingwetenschappers in dienst van de Zuidas
OPLEIDINGEN
Pilot webmodule voor zpp’ers online Hoe nu verder?
Fiscount
25 februari 2021
Lunch & Learnsessie Fiscale update corona noodpakket voor Q1 en Q2 van 2021
Fiscaal Vanmorgen
3 maart 2021
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers
The Legal Company
11 maart 2021
VACATURES
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Assistent accountant
Rousch
Adviseur MKB – Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN