Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 27 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
SRA wil meer aandacht voor tuchtrecht accountants in wetsvoorstel
De SRA vindt dat minister Dijsselbloem in de discussie over het wetsvoorstel Aanvullende maatregelen accountantsorganisaties te veel redeneert vanuit de normen voor accountantsorganisaties en te weinig vanuit de normen voor individuele accountants. “Hierdoor blijft tuchtrecht grotendeels buiten beeld.”
Lees meer
 
 
AFM: let op cliëntacceptatie bij overname portefeuille
De AFM heeft een aantal aandachtspunten op een rij gezet voor accountantskantoren die een portefeuille overnemen van een andere accountantsorganisatie. “Dat betekent meer werk én risico’s. Kan uw organisatie bijvoorbeeld alle werkzaamheden aan? Of zitten er klanten met een verhoogd integriteitsrisico in de nieuwe portefeuille? De cliëntacceptatie van de vorige Wta-vergunninghouder is niet afdoende.”
Lees meer
 
Overweegt u een moderne oplossing voor practicemanagement te gaan gebruiken? Advertorial

Een goede oplossing voor practicemanagement bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, winstgevende praktijk. Past uw practicemanagement-systeem nog bij uw accountants- en administratiekantoor? Speciaal voor u hebben wij een whitepaper geselecteerd waarmee u kunt bepalen of het tijd is om over te stappen naar een moderne oplossing voor practicemanagement. We gaan in op vijf aandachtspunten bij de selectie van zo’n systeem.
Download de whitepaper=>

 
‘Hogere bankiersbonussen leveren veel banen op’
Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat Nederland af moet van het bonusplafond van 20% voor financiële instellingen. Dat houdt veel bedrijven tegen om na de Brexit vestigingen te verplaatsen van het Verenigd Koninkrijk naar ons land. Zo loopt de staatskas een miljard aan belastinginkomsten mis en de werkgelegenheid zou zonder het plafond weleens met 17.000 banen kunnen […]
Lees meer
 
 
Personeelstekort dwingt bouwbedrijven tot overnames
De overnamemarkt voor bouwbedrijven is flink in beweging. In plaats van schaalvergroting is echter het oplossen van een personeelsprobleem voor veel bedrijven de belangrijkste drijfveer om – noodgedwongen – een branchegenoot te kopen.
Lees meer
 
Klanttevredenheid vergroten? Advertorial

Klanten opvoeden om bonnen en facturen digitaal aan te leveren. Zorgen dat de handen binnen je kantoor geen eelt krijgen van invoerwerk. Daardoor ontstaat tijd om je klanten écht blij te maken. Met Exact Online voor Accountancy automatiseer je alle administratieve stromen. Je ontdekt advieskansen en creëert onderscheidend vermogen. Ontdek de voordelen van Exact Online voor Accountancy in 3 minuten.

Bekijk de gratis demo

 
Weigering terugsturen lijsten geen reden voor tuchtmaatregel
Een accountant die ondanks herhaalde verzoeken een voorraadlijst niet wilde terugsturen aan een klant, krijgt van de Accountantskamer geen maatregel opgelegd. Hij heeft weliswaar de beroepsregels geschonden, maar het vergrijp is dusdanig licht dat de tuchtrechter geen reden ziet om daaraan verdere consequenties te verbinden.
Lees meer
 
 
Asscher handhaaft optie uitsluiting fictieve dienstbetrekking
Demissionair minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) voelt er niets voor om in de Wet DBA de mogelijkheid te schrappen dat opdrachtgever en opdrachtnemer een fictieve dienstbetrekking contractueel buiten toepassing verklaren. Hij schrijft dat in een brief aan de Eerste Kamer, die daarom had verzocht. Dat zou volgens Asscher tot een onnodige verzwaring van administratieve […]
Lees meer
 
 
‘Eenvoudiger toeslagensysteem houdt mensen uit de schulden’
Het toeslagensysteem van de Belastingdienst moet eenvoudiger, vindt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). De samenleving wordt voor steeds meer Nederlanders te ingewikkeld. Die groep heeft een verhoogd risico om in de schulden te raken. Vereenvoudiging van (belasting)regels is volgens de raad een belangrijke maatregel die consumenten uit de financiële problemen kan houden.
Lees meer
 
 
Echtpaar met garagebedrijf: gebruikelijk samenwerkingsverband
De Belastingdienst heeft ten onrechte een navorderingsaanslag opgelegd aan een vrouw die samen met haar echtgenoot in een VOF een garagebedrijf runt. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep bepaald. Anders dan de fiscus oordeelt het hof dat het samenwerkingsverband niet ongebruikelijk is en dat de vrouw daarom recht heeft op zelfstandigenaftrek en MKB-vrijstelling.
Lees meer
 
 
Nieuwe opzet praktijkexamens NBA
De NBA heeft de opzet van de praktijkexamens voor AA’s en RA’s veranderd. Vanaf 1 oktober start het examen met een korte presentatie door de examenkandidaat.
Lees meer
 
 
AFM moet inzicht geven in vaststelling boete
De AFM heeft van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) inzicht moeten geven in haar interne boetebeleid, zo bericht het FD. Het is voor het eerst dat de toezichthouder die informatie deelt: tot nu toe was niet openbaar hoe de AFM precies de omvang van een (bestuurlijke) boete bepaalde.
Lees meer
 
Machine learning als slimme opvolger van Robotic Accounting Contentpartner
Nog niet zo lang geleden verhuisden accountants massaal naar de cloud. Een innovatie die op dat moment werd gezien als een enorme omslag binnen de accountancy. Ondertussen is het gebruik van cloud-oplossing meer regel dan uitzondering en maakt de accountancy zich op voor nieuwe innovaties in de markt. Robotic accounting is een ontwikkeling die al […]
 
MKB-kredietcoach Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringscoach voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot MKB-kredietcoach. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben grote moeite om krediet te verkrijgen. De ondernemer heeft vaak onvoldoende kennis van het financieringsproces voor een succesvolle kredietaanvraag. En banken hebben te maken met […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Accountant RA – directeur Brabant – Mijdrecht Vacature
Een top-15 accountants- en belastingadvieskantoor met zo’n 25 vestigingen verspreid over Nederland met een grote diversiteit aan klanten. Zwaartepunt ligt bij de M van het MKB. Werkzaamheden verschuiven langzaam maar zeker naar die van een allroud adviesorganisatie (accountancy – fiscaal – juridisch – P&O – ICT – subsidie – financieringen). Onze opdrachtgever is een uitstekende […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn