Fijn wandelweekend!
Bekijk deze nieuwsbrief online

Hoor de stilte tijdens een Stiltewandeling

Komende zondag is het de Dag van de Stilte. Op deze dag zijn er op verschillende plaatsen in het land  activiteiten, zoals Stiltewandelingen. Maar ook in de rest van het jaar kun je op diverse locaties aan Stiltewandelingen meedoen. Wat kan een Stiltewandeling je opleveren? Wandel.nl zocht het uit.

Eerste hulp bij een hongerklop tijdens je wandeling

Je bent al een paar uur aan het wandelen. De eerste uren verliepen prima, maar sinds een minuut of tien voelen je benen ineens een stuk zwaarder. Je hebt het gevoel haast niet meer vooruit te komen. Je hebt last van een hongerklop. Wat kun je dan het beste doen? En hoe kun je een hongerklop voorkomen? 

 

Fusie Wandeltocht

ZA. 2 NOVEMBER 2019 -  TEN BOER
Deze tocht staat in het teken van de recente fusies van een aantal gemeenten in de provincie Groningen, vandaar de naam Fusie Wandeltocht. Je wandelt door een streek met een eeuwenoude geschiedenis. Je komt door diverse oude wierdedorpen met schitterende eeuwenoude kerken. Je kunt een tocht van 25 of 40 kilometer lopen. 
 
 

Wanneer zijn je schoenen aan vervanging toe?

Voor iedere wandelaar komt ooit het moment dat je oude, trouwe wandelschoenen zijn versleten en aan vervanging toe zijn. Ze brachten je over de mooiste paden en wegen en waren je metgezel tijdens de vele tochten die je liep. Hoe weet je dat je schoenen versleten zijn en dat er niets anders op zit dan een nieuw paar aan te schaffen? Wandel.nl geeft je advies.
 

Tips om mooie herfstfoto’s te maken

De herfst is een prachtig seizoen om in te wandelen, maar ook om in te fotograferen. Nog leuker: wandelen en fotograferen tegelijk. Waar moet je op letten als je tijdens je herfstwandeling foto’s maakt? Wandel.nl geeft je een paar tips, die ook prima bruikbaar zijn als je fotografeert met je smartphone.

 

HolaPress Wandeltocht

ZA. 2 NOVEMBER 2019 - VALKENSWAARD
In 2016 is de gemeente Valkenswaard uitgeroepen tot de mooiste wandelgemeente van Nederland. Tijdens de HolaPress wandeltocht kun je de wandelmogelijkheden van Valkenswaard en omstreken gaan ontdekken. De tocht gaat over wandelpaden in het groen. Er zijn routes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet. 

 

Nationaal Park Drents-Friese Wold vanuit de lucht

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Je vindt er heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Wandel.nl selecteert de mooiste uitkijktorens en wandelroutes voor je om dit gebied te ontdekken. Van een uitzicht over kale duinen tot een toren waarop je zelfs Leeuwarden en Groningen kunt zien. 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

gegevens bijwerken of uitschrijven