ZZP Nieuwsbrief
27  oktober 2022

In deze nieuwsbrief:

Stichting ZZP Nederland levert input aan Belastingdienst voor bespreking zelfstandigenaftrek

Alhoewel de oproep ‘Zelfstandigen komen in actie!’ van Stichting ZZP Nederland en andere ondernemersorganisaties nog volop loopt heeft Stichting ZZP Nederland bij monde van Vereniging Zelfstandigen Nederland reeds input geleverd aan de Belastingdienst. De belangrijkste boodschap: Verlaag de zelfstandigenaftrek niet verder en bestem de huidige zelfstandigenaftrek als fiscale voorziening voor duurzaam ondernemerschap met toekomstperspectief. Maandag 31 oktober beginnen de overleggen over de zelfstandigenaftrek.

Lees meer

Minister ondertekent brief aanpak schijnzelfstandigheid bij platformwerk

Iedereen op de arbeidsmarkt moet op een eerlijke, goede en veilige manier kunnen werken. Dat is niet altijd het geval. Zeker rondom platformwerk komt ‘schijnzelfstandigheid’ vaker voor. Daarbij wordt een werknemer als zzp'er aangemerkt, terwijl hij in feite werknemer is. 

Daarom heeft minister Van Gennip – samen met 7 andere lidstaten – een brief ondertekend om aan te dringen op Europese regels om schijnzelfstandigheid bij platformwerk tegen te gaan.

Lees meer

Blog: Werk je beter op een mobiele hotspot of openbare wifi?

Veel zzp’ers werken met enige regelmaat buiten de deur en weten dus hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Maar maak jij op locatie eerder de keuze voor je eigen mobiele hotspot of openbare wifi? En wat is slimmer?

Een haperende verbinding is irritant, maar veiligheid speelt ook een rol. Je wilt immers niet dat jouw persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen. Wat is dan de snelste en veiligste optie? Een openbare wifi-verbinding of een mobiele hotspot op 4G of 5G?

Lees meer

Laatste kans: schrijf je in voor de gratis webinar 'Zzp en arbeidsongeschiktheid'

Als zelfstandig ondernemer loop je net als iedereen het risico om uit te vallen. Een belangrijk verschil is dat jij als ondernemer zelf een voorziening moet treffen. Belangrijk dus om hierover na te denken. Maar wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een AOV? 

De webinar is vandaag om 16.00 uur. Je krijgt na aanmelding na afloop van de webinar een terugkijklink. Dus ook handig om je aan te melden als je er niet live bij kunt zijn.

Schrijf je hier in

De 5 meestgestelde administratievragen aan de Tellow klantenservice

Elke ondernemer vraagt zich weleens af; betaal ik teveel belasting? Waarom betalen mijn klanten mij niet? Mag ik mijn internetkosten meenemen in de boekhouding? Ook bij Tellow komen ze deze vragen regelmatig tegen. Daarom vroegen we aan de klantenservice van Tellow; welke vragen van zzp’ers komen jullie het vaakst tegen? Op basis hiervan hebben zij een lijst met vragen opgesteld en die al beantwoord voor je.

Lees verder

Pensioen3daagse met informatie voor zzp'ers

Op 1,2 en 3 november wordt weer de jaarlijkse pensioen3daagse gehouden. Een goed moment om voor jezelf te kijken hoe je ervoor staat en je bewust te worden van je pensioen. Bereken bijvoorbeeld met deze tool of jij later al goed geregeld hebt. 
Tijdens deze Pensioen3daagse staan levensgebeurtenissen centraal. Wat gebeurt er met je pensioen als je trouwt, een kind krijgt, een nieuwe baan, nieuwe woning etc.? ZZP Nederland mag zelf weliswaar geen pensioenadvies geven, maar wij vinden het wel belangrijk dat je er goed over nadenkt. Vandaar dat wij wel informatie aanbieden over pensioenen.

Meer over de pensioen3daagse

Wist je dat...? 

  • Wanneer je als ondernemer zelf aangifte doet, je uiterlijk maandag 31 oktober je btw-aangifte moet doen én je betaling binnen moet zijn bij de Belastingdienst. Oók als je in het derde kwartaal geen omzet had.
  • 10 november de gratis online workshop Vitaal Ondernemen wordt gehouden? Hoe houd je meer rust, balans en overzicht als ondernemer? 
  • Het onderzoeksteam van Amsterdam UMC op zoek is naar zzp’ers die te maken hebben (gehad) met ziekte. UMC wil te weten komen welke ondersteuningsbehoefte zzp’ers hebben bij ziekte én bij de terugkeer naar werk. Het is de bedoeling dat er groepsinterviews worden gehouden met zzp’ers om zo een beter beeld te krijgen van hun ervaringen en de knelpunten waar zij tegen aanlopen. Aanmelden en meer info via deze link.

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2022 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven