Help jij onderzoeksjournalistiek Pointer?
Online versie
KRO-NCRV
Column Joris
Gevlucht uit Iran
Joris interviewde ooit Mardjan Seighali en zij maakte diepe indruk: ‘Mardjan was als tiener politiek actief in Iran en moest vluchten. Tijdens een wandeling vertelde ze me hoe ze door de politie uit huis werd gesleept en geblinddoekt in de gevangenis terechtkwam.’
Lees verder   
Jacobine op 2
Ongelovig
Als je wieg stond in het huis van een orthodox gelovig gezin, dan kan het vinden van je eigen weg een flinke worsteling zijn. In Jacobine op 2 spreekt Jacobine met drie gasten die het geloof waarmee ze opgroeiden achter zich lieten.
Meer weten?   
KEURINGSDIENST VAN WAARDE
Dieren in de tuin
Met de lente in aantocht brengen we meer tijd door in de tuin. Kan jouw tuin wel wat gezelligheid gebruiken? Wij zetten een paar handige tips op een rijtje waarmee je meer dieren naar je tuin lokt. Goed voor de biodiversiteit én leuk om naar te kijken!
Handige tips   
De Verwondering
Moederliefde
‘Perfect was je moeder waarschijnlijk niet’, schrijft auteur Lisette Thooft in een nieuwe Magazine De Verwondering. ‘Maar toch kan het verlangen naar haar liefde blijven knagen. Hoe werkt dat, en kun je die liefde ook op een andere manier invullen?’
Lees verder   
De Verwondering Podcast
De rijpe engel
In een nieuwe De Verwondering Podcast spreekt Annemiek met een bijzondere dame die al jarenlang ongedocumenteerde vrouwen helpt. Wie is deze Henny van den Nagel? En waarom ontroeren de vragen van Annemiek haar zo?
Beluister hier   
Pauscast
Papa Francesco
In Nederland wordt paus Franciscus vaak getypeerd als een eenvoudige, sobere man, maar klopt dit beeld? Of is het allemaal strategie? Andrea en Wilfred bespreken zijn vele gezichten. Wie is de man achter het pauselijk kostuum? Kom erachter in de nieuwe Pauscast.
Luister de podcast   
Kruispunt
Laat je niet verpesten
Operazangeres Francis van Broekhuizen vertelt op de Landelijke Dag tegen Pesten over haar pestverleden. Terug in Wassenaar, waar ze haar jeugd doorbracht, herinnert ze zich pijnlijke momenten en verdriet. Haar stem, zegt ze, was haar redding: “Als ik zing ben ik op mijn mooist.”
Lees meer   
Pointer
Druk jij ons met de neus op de feiten?
Wil je meer weten over wat er precies met jouw afval gebeurt? Heb je ervaring met zorg tijdens corona? Of ben je op zoek naar een woning in deze tijd van schaarste? Met onderzoeksjournalistiek pakt Pointer van KRO-NCRV de kwesties van nu aan. Voor jou, met jou. Wat vind jij dat Pointer moet onderzoeken? Vertel ons jouw ervaring over waar je tegenaan loopt. Laat weten wat jij belangrijk vindt door het maken van een ‘statement’.
Ik doe mee   
Wat vond u van de nieuwe De Verwondering Podcast?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
U ontvangt deze nieuwsbrief naar aanleiding van uw Levensbeschouwing optin