Bekijk online

3 oktober 2023
 banner banner

Volgens de regioburgemeesters is er voor de politie 200 miljoen euro direct aan de start van het nieuwe kabinet nodig en in de loop van de 4 jaar daarna nog een 200 miljoen.

Regioburgemeesters aan nieuw kabinet: 400 miljoen voor politie
Lees meer
 

Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops.

Stadsdeel Amsterdam-Oost elfde gemeente in wietproef
Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Psychosociale arbeidsbelasting in de RI&E
Volgens de Arbowet ben je als werkgever verplicht om beleid te voeren dat erop gericht is om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te voorkomen of dit te beperken wanneer dit een risico vormt voor jouw bedrijf. Om de risicos van PSA in kaart te brengen maken we gebruik van de RI&E. Maar hoe zet je een RI&E effectief in?
Lees snel verder
Gemeente_20231003_adv_Kader
 

Vanaf 2 oktober loopt er een publiekscampagne om gemeenten te activeren en de participatie van inwoners te stimuleren, voor de Omgevinsgwet die op 1 januari ingaat.

Inwoners informeren over de komende Omgevingswet
Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn

Steeds meer gemeenten zien het aantal illegale dumpingen van lachgascilinders in de openbare ruimte en bij het restafval flink stijgen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Dumping lachgascilinders bij afval: hoe te handelen
Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn

Meer en meer gemeenten kondigen aan extra opvangfaciliteiten te realiseren voor asielzoekers, inclusief minderjarigen. Zo biedt Arnhem onderdak aan 200 volwassen asielzoekers.

Veel nieuwe tijdelijke opvang (minderjarige) asielzoekers na oproep
Lees meer
 

Sdu - Over iets meer dan 90 dagen treedt de Omgevingswet in werking. Specialist Robin Kerkhof ondersteunt voor VIND Antwoord gemeenten met de juridische kant van de teksten op de website.

Omgevingswet en webteksten gemeenten: ware puzzel
Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn

Uitschrijven