stadswandeling, pubquiz & podcast

bekijk deze e-mail in uw browser

Letterlijk Leiden
Van 17 november t/m 18 december staat Leiden in het teken van taal en literatuur. Met lezingen, boekpresentaties, debatten, workshops en meer. Tijdens Letterlijk Leiden kunt u met het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) een stadswandeling maken, een pubquiz spelen over taal en een podcast luisteren over het woord letterlijk

Stadswandeling
'Weg van woorden'
18 november 10.30 uur

Kom meer te weten over Leiden als woordenboekstad, leer geheimzinnige chronogrammen (jaardichten) ontcijferen, ontdek verschillende muurgedichten en luister naar verhalen achter straatnamen. Deelname is gratis. Wilt u meewandelen met INT-taalkundige Roland de Bonth? Meld u dan snel aan.

Bieterballenquiz
8 december 20.00 uur

Weleens van een bieterbal gehoord? Wat is een klimaatschieter? Waar komt scrummen vandaan en schrijf je ge-update of geüpdatet? Test uw taalkennis in deze pubquiz over woorden! Er zijn verschillende rondes over o.a. eten & drinken, klimaat, gender en taalergernissen, en uiteraard kunt u tijdens het quizzen ook de bieterbal proeven. Meedoen? Inschrijven kan met een team van maximaal 6 personen (€3,50 p.p.).

Podcast
Hoe letterlijk is het woord letterlijk? Speciaal voor Letterlijk Leiden maakte het INT een extra aflevering van de podcast Waar komt pindakaas vandaan? over het woord letterlijk. De podcast is vanaf 17 november te beluisteren in alle podcastapps.
 

YouTube YouTube
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Facebook Facebook
Website Website
U ontvangt dit bericht omdat u geabonneerd bent op de nieuwsbrief van het Instituut voor de Nederlandse Taal.

onze contactgegevens:
Instituut voor de Nederlandse Taal
Rapenburg 61
NL-2311 GJ Leiden

Postbus 9515
NL-2300 RA Leiden

voeg ons toe aan uw adresboek


inschrijving wijzigen of afmelden voor alle nieuwsbrieven