Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Stakingsacties op komst in Belgische wegtransport
 
De socialistische vakbond BTB-ABVV wil dat chauffeurs in België het werk neerleggen. Dit uit onvrede over vastgelopen onderhandelingen over lonen. De werkgeversfederaties zijn geïrriteerd over het besluit van de bond en vinden bovendien de looneis van 15 tot 35% onaanvaardbaar.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Ceva door ‘Italië’ dieper in het rood
 
Logistiek dienstverlener Ceva heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 242 miljoen dollar op een met ruim 5% gestegen omzet van 7,4 miljard dollar. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag.
 
 
 
#
 
Machtsstrijd aandeelhouders om zeggenschap over Panalpina
 
De strijd om Panalpina belandt in een nieuwe fase met een poging van grootaandeelhouder Ernst Göhner Foundation (EGF, 46% belang) om zijn grip op de Zwitserse logistiek dienstverlener te verstevigen.
 
 
 
#
 
Foto’s: Alblas-truck rijdt Nieuwe Zijderoute ook in omgekeerde richting
 
UPDATE – Na een eerste test tussen China en Polen heeft een vrachtwagen van transportbedrijf Alblas ook de Nieuwe Zijderoute in omgekeerde richting afgelegd. Doel hiervan was om ervaring op te doen. Het bedrijf wil later dit jaar een wegdienst opzetten tussen Europa en China.
 
 
 
#
 
Vijf belangrijke trends in het wereldwijde containertransport
 
De containeroverslag in zeehavens groeit al een aantal jaar behoorlijk hard. En die ontwikkeling zal zich nog wel even doorzetten. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam vijf grote trends in het wereldwijde containertransport en de invloed die dit heeft op de logistieke stromen in kaart gebracht.
 
 
 
#
 
‘Wachttijd voor trucks aan de grens bij elke vorm van Brexit’
 
Er zal na de Brexit altijd een wachttijd ontstaan voor trucks die de grens met het Verenigd Koninkrijk willen passeren. Zelfs als er straks een verrregaand ‘Noors model’ komt voor de relatie tussen de EU en het VK. Die verwachting sprak Cees Fossen van de Douane woensdag uit tijdens Sessie Brexit 2019 in Venlo, georganiseerd...
 
 
 
#
 
Commentaar – Aandelenkoop Nederlandse Staat symboolpolitiek
 
De Nederlandse Staat heeft in het diepste geheim de laatste weken een belang van 12,68% genomen in Air France-KLM voor bijna 700 miljoen euro. Het uiteindelijke doel van het kabinet is om dit belang naar 14% op te rekken zodat Nederland hetzelfde pakket aandelen bezit in de luchtvaartholding als Frankrijk.
 
 
 
#
 
Nederlandse Staat wordt grootaandeelhouder in Air France-KLM
 
De Nederlandse staat heeft de portemonnee getrokken voor een belang van 12,68% in luchtvaartgroep Air France-KLM. Volgens minister Wopke Hoekstra (Financiële Zaken) geeft Nederland daarmee een duidelijk signaal af dat het de belangen van KLM, Schiphol en het publieke belang duidelijker beschermt.
 
 
 
#
 
AGF-vervoerder Peter Hendriks Horst failliet verklaard
 
Transportbedrijf Peter Hendriks Horst BV is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Roermond. Het gaat hierbij zowel om de vervoersactiviteiten als om de handels- en commissie-onderdelen. Mogelijkheden voor een doorstart worden momenteel bekeken.
 
 
 
#
 
Foto’s: Nieuwe reuzenkraan arriveert in Gent
 
In het Kluizendok in Gent is een nieuwe kraan voor ArcelorMittal gearriveerd, als onderdeel van een investering van 13,3 miljoen euro om de overslagcapaciteit fors op te voeren.
 
 
 
#
 
Marjolein Warburg weg bij North Sea Port
 
Marjolein Warburg vertrekt als commercieel directeur bij havenbedrijf North Sea Port. Per 1 april zal het contract worden ontbonden. Het vertrek van Warburg wordt bevestigd door North Sea Port, maar het wil verder niet ingaan op de reden van de ontbinding van het contract.
 
 
 
#
 
Ecotrans neemt veevoertransport over van Van Dijk
 
Ecotrans neemt het veevoertransport over van Van Dijk BV. De deal vindt officieel plaats op 1 april en omvat veertien chauffeurs, acht bulk- en vier zakgoedcombinaties met meeneemheftrucks. Dat meldt de vervoerder op haar Facebook-pagina. Wat Ecotrans betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Bol.com barst uit zijn voegen in Waalwijk
 
Het huidige pand van Bol.com in Waalwijk werd pas in september 2017 officieel in gebruik genomen. Nu gaat de schop echter alweer in de grond. De verlader breidt het fulfilment center uit met vijftigduizend vierkante meter. En er is ook een optie genomen op het nabijgelegen weiland, voor verdere uitdijing in de toekomst.
 
 
 
#
 
Wie koopt Amsterdams opslagpareltje?
 
CWT Europe (CWTE), in de Amsterdamse haven beter bekend onder de oude handelsnaam CWT Sitos, staat sinds enige tijd te koop. Dat bleek onlangs uit een rechtszaak voor de Amsterdamse Ondernemingskamer die de geschorste Nederlandse top van het bedrijf zonder succes had aangespannen tegen de Aziatische eigenaar HNA.
 
 
 
#
 
Europees akkoord over nieuwe veiligheidssystemen trucks
 
Vrachtwagens en andere voertuigen krijgen in de toekomst meer rijhulpsystemen. Deze moeten de veiligheid van chauffeurs en andere weggebruikers bevorderen. Daarover heeft een commissie van het Europees Parlement donderdag een akkoord bereikt.
 
 
 
#
 
2 op 3 transporteurs ontevreden over tarieven
 
Tweederde van de wegvervoerders is niet tevreden over de tarieven die ze krijgen voor hun werk. Ook zijn er aanhoudende zorgen over het personeelstekort. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquete van branchevereniging TLN.
 
 
 
#
 
Scrubberruzie in stroomversnelling
 
Zijn scrubbers wel of niet een goede oplossing om aan de nieuwe zwavelrichtlijn te voldoen? Die discussie wordt steeds feller nu 2020 dichtbij komt. Aan de ene kant van de tafel zitten havenautoriteiten, reders en de Europese Commissie, aan de andere kant ‘early movers’ en voorstanders die zich tekort gedaan voelen.
 
 
 
#
 
Morgan Stanley haalt spoorwagonreus VTG van de beurs
 
Morgan Stanley Infrastructure Partners (MSIP) haalt spoorvervoerder VTG van de beurs. Het Amerikaanse investeringsfonds heeft daarover overeenstemming bereikt met de raden van bestuur en commissarissen van de Duitse groep.
 
 
 
#
 
Flexport haalt 1 miljard dollar op bij geldschieters
 
De Amerikaanse expediteur Flexport heeft een bedrag van 1 miljard dollar opgehaald bij een groep van investeerders binnen het SoftBank Vision Fund.
 
 
 
#
 
Sterfhuisconstructie Damco lijkt ver weg
 
Maersk verhuisde vier maanden geleden een aantal lucratieve activiteiten van dochterbedrijf Damco, waaronder de digitaal forwarder Twill en supply chain onderdelen, naar het eigen logistieke huis. Daarna werd het stil rond de deels ontmantelde expediteur Damco.
 
 
 
#
 
Hapag-Lloyd vergroot volume, omzet en bedrijfsresultaat
 
Hapag-Lloyd heeft ondanks tegenslagen als de hoge olie- en brandstofprijs een goed jaar achter de rug, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de rederij. Het volume, de omzet en de operationele winst kregen alledrie een stevige duw omhoog.
 
 
 
#
 
Tragische crash vrachtvliegtuig Amazon Air
 
Alle drie bemanningsleden zijn dit weekend in de VS omgekomen bij een crash met een B767-vrachtvliegtuig van Atlas Air, dat vrachtvluchten uitvoert voor het snelgroeiende Amazon Air.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Belang Nederlandse Staat in Air France-KLM is weggegooid geld.  
 
 
stem Ja. De Nederlandse Staat koopt met 14% geen enkele controle.
stem Nee. Het kabinet laat zien dat het opkomt voor KLM en Schiphol
stem Nee. Met een beetje geluk stijgt de koers en spekt het de schatkist
stem Slechte zaak. Overheid behoort niet te investeren in bedrijven.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam