Bekijk hier de online versie van deze update
Humanity House logo Update

In deze update ons programma voor april. Met een kersverse nieuwe tentoonstelling: De Asielzoekmachine, onderdeel van de gelijknamige landelijke manifestatie. We nodigen je van harte uit om je mening over het Nederlandse asielbeleid te vormen én te delen. Werk van onder meer Chris de Bode, Ad van Denderen, Marieke van der Velden en Dirk-Jan Visser is te zien in de tentoonstelling.

Verder ook een bijzondere bijeenkomst over een ver land waar niet zoveel aandacht voor is: hoe gaat het in Irak? Klopt ons beeld van dat land eigenlijk (nog) wel? Op zondag 24 april gaan we in gesprek met onder andere fotografen Stefano Carini en Dario Bosio over persvrijheid en beeldvorming daar – en hier.

Tot gauw in het Humanity House!

Afbeelding  

Discussie: Hoe voorkom je 'lost generations'?

EXPERT MEETING - Jongeren worden enorm geraakt door langdurige humanitaire crises. Kan hulp voor hen beter worden georganiseerd? Waarom opereert de noodhulpsector eigenlijk onafhankelijk van de ontwikkelingssector? Praat mee.
Lees meer...

di
05.04
17:00
Afbeelding  

Filosoof Laura van Dolron: Am I making Sense? (première)

VOORSTELLING - Stand-up filosoof Laura van Dolron zet de bijdrage van vluchtelingen in de samenleving centraal. In de voorstelling Am I making Sense reflecteert ze op de vraag "Wat draag je bij?”
Lees meer...

vr
15.04
20:15
Afbeelding  

Fit to fly (in het Nationale Toneelgebouw)

THEATERREEKS - Fit to fly is een nieuwe monoloog van Casper Vandeputte. Deze voorstelling is onderdeel van de Humanity House Theaterreeks: bestel een kaartje online met de actiecode HUMHOUSE en ontvang €5,00 korting!
Lees meer...

di
19.04
20:30
Afbeelding  

Kobaltwinning in Congo: Mining Misery

DEBAT - Het zit in batterijen en in je mobieltje: kobalt. Vaak komt het uit Congo (DRC) en worden bij de winning mensenrechten grof geschonden. Wat gaat er fout? We praten erover met o.a. Emmanuel Umpula (DRC).
Lees meer...

di
19.04
20:00
Afbeelding  

Pax Europa (in Theater aan het Spui)

THEATERREEKS - In PAX Europa klinken de stemmen van mensen van over de hele wereld. Nieuwsgierig? Bestel een kaartje bij Theater aan het Spui met de actiecode HUMHOUSE en ontvang €5,00 korting op de toegangsprijs!
Lees meer...

wo
20.04
20:15
Afbeelding  

Beeldvormers in gesprek: Irak in Beeld

GESPREK - Klopt ons beeld over Irak eigenlijk wel? Fotograaf Stefano Carini werkt op zijn eigen manier aan de beeldvorming van het land. We praten o.a. met Carini over persvrijheid en beeldvorming, daar en hier.
Lees meer...

zo
24.04
16:30
Afbeelding  

Wat heeft de waarheid voor Zuid-Afrika betekend?

GESPREK - Wat heeft de Waarheids- en Verzoeningscommissie betekend voor Zuid-Afrika? Twintig jaar nadat de commissie van start ging, onderzoeken we het met o.a. Bram Vermeulen (NOS-correspondent Zuid-Afrika).
Lees meer...

di
26.04
17:00
 

NIEUWE TENTOONSTELLING: VANAF 1 APRIL IN HUMANITY HOUSE

Afbeelding

De Asielzoekmachine

Wat vind jij van ons asielbeleid? In deze tentoonstelling nemen we je mee in de wereld van aankomst, procedure, vertrek en verblijf. Kom kijken: gratis te bezoeken met museumkaart. Lees meer...

 

TIP VAN ONZE PARTNER PAX: DONDERDAG 14 APRIL

Afbeelding

Wat kunnen we leren van de ervaringen in Bosnië, Kosovo, Irak, Syrië, Zuid-Soedan, Burundi, Guatemala en Oekraïne?

Op de bijeenkomst "De last van een gewelddadig verleden: Stemmen uit (post) conflictgebieden” komen lokale activisten van PAX en Impunity Watch aan het woord. In Pakhuis De Zwijger. Lees meer...

 

FESTIVAL IN DEN HAAG, UTRECHT, ROTTERDAM & AMSTERDAM

Afbeelding

Ongekend Bijzonder: verhalen van vluchtelingen

Meer dan 30 artistieke producties: van opera tot live cinema, van theater tot pop-up museum. Alles op basis van verhalen van vluchtelingen uit het interviewproject Ongekend Bijzonder. Lees meer....

 
Klik hier voor onze andere partners  

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
070-31000 50

info@humanityhouse.org
Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden.