Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 25 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: curator heeft geen bevoegdheid om ruim vóór faillissement vastgestelde jaarrekeningen aan te passen
De curator van twee failliete vennootschappen krijgt ook in hoger beroep geen gelijk over drie uitkeringen van in totaal bijna €2,5 miljoen aan de aandeelhouders van één van de vennootschappen. De curator wilde de door Deloitte goedgekeurde jaarrekeningen herzien, omdat die volgens hem een onjuist beeld van de financiële situatie geven. De uitkeringen zouden op […]
Lees verder »
Stand van zaken box 3: rechtsherstel, overbrugging en nieuw stelsel
Ruim een half jaar na het kerstarrest van de Hoge Raad over de box 3-heffing geeft de Belastingdienst een overzicht van de huidige stand van zaken, inclusief een overzicht met datums:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij je als btw specialist verdiepen in de impact van rechtspraak op het gebied van Btw jurisprudentie HvJ EU?

Meld dan aan voor de interactieve masterclass Btw jurisprudentie HvJ EU op 26 september. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken zowel plenair als in kleine groepjes casussen op het gebied van concernproblematiek, de grenzen van prestaties en vastgoed. Grotere vraagstukken worden vooraf gedeeld.

Lees verder »
Geen schijnontslag CEO om optierechten buiten boedelverdeling echtscheiding te houden
Een pharmabedrijf had de CEO optierechten toegekend. De vrouw zegde de arbeidsovereenkomst op, waarna ze op basis van een managementovereenkomst CEO bleef. De door Deloitte op nihil gewaardeerde optierechten kwamen daardoor te vervallen. Was er sprake van een schijnconstructie bij het ontslag en werd er doelbewust op aangestuurd dat Deloitte een onjuiste waardebepaling van de aandelen zou opstellen?
Lees verder »
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (6): Regelgeving leunt te vaak op oude principes en sluit te weinig aan bij wat nu nodig is
Sanne pakt een kop koffie en loopt door haar tuin naar het prieel. Daar staat een grote tafel, waar ze ’s zomers graag zit. Overdag om te werken en ’s avonds met Tim de dag en de ontwikkelingen die hun bezig houden te bespreken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Terugvordering NOW na ontslag onterecht, rechtbank corrigeert UWV
Een werkgever trok een ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen in, maar het UWV zag in het latere ontslag op grond van een verstoorde arbeidsrelatie aanleiding om een groot deel van de NOW-steun aan de werkgever terug te vorderen, ook al viel het tweede ontslag buiten de subsidieperiode.
Lees verder »
NBA actualiseert alert over Oekraïne en sanctiewetgeving
De NBA heeft versie 3.0 gepubliceerd van Alert 45, die is uitgebracht in verband met de oorlog in Oekraïne. De wijzigingen ten opzichte van de tweede versie hebben vooral betrekking op de impact van het zesde sanctiepakket dat op 3 juni van kracht is geworden op de dienstverlening van accountants zelf.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vier juridische mogelijkheden om te reorganiseren

Nog voor dat corona de hele wereld in zijn greep kreeg, kwam regelmatig de vraag op hoe de ontwikkelingen in de economie zouden zijn. Door de extreem lage rentestand werd al geregeld uitgesproken dat als de rente zou gaan stijgen dit weer een opleving zou geven aan faillissementen. Maar de rente bleef laag en de […]

Lees verder »
Onenigheid werkgevers en vakbonden over deeltijd-WW, loondoorbetaling en uitzendkrachten
Vakbonden en werkgeversorganisaties gaven een jaar geleden een serie adviezen over hervorming van de arbeidsmarkt en het kabinet wil daar de komende tijd op koersen. Over de uitleg van een aantal van die adviezen zijn de sociale partners het echter behoorlijk oneens.
Lees verder »
KPMG: voortgang bij toepassing van Europese duurzaamheidsregels blijft uit
Ondanks het feit dat grote beursgenoteerde bedrijven met meer dan 500 medewerkers vanaf 2024 in hun jaarverslag inzicht moeten geven in de impact van hun activiteiten op mens, milieu en samenleving, blijkt ook dit jaar dat nog geen enkele Nederlandse onderneming voldoet aan de daarvoor bedoelde EU rapportage-eisen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA: online TVL-informatie kwam wél van RVO
Accountant doet aangifte van verduistering tegen PostNL
EY-topman voorziet miljarden extra omzet door splitsing
Kabinet laat fiscaal verschoningsrecht ongemoeid
OPLEIDINGEN
Terugdringen afboeken uren
NBA Opleidingen
6 september 2022
Cursus Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
Interactieve masterclass Btw jurisprudentie HvJ EU
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
26 september 2022
VACATURES
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb (Zwolle)
KRC Van Elderen
Zwolle
Accountant AA (Nijmegen)
Konings & Meeuwissen
Nijmegen, Gelderland
Relatiebeheerder
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN