img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Zomer in de nieuwe bibliotheek

Er zijn nog een paar kaartjes verkrijgbaar voor onze zomeractiviteiten. Zo kun je nog een abstract natuurkunstwerk maken op 13 augustus in Buiten, genieten van de films De Griezelbus (10 augustus) en Het Zakmes (11 augustus) en FF Offline gaan tijdens onze spelletjesmiddag op zaterdag 15 augustus in Stad.
Alle informatie over deze activiteiten vind je hier.
img
img

Teken je eigen Superheld!

Voor de derde keer op rij zijn we op zoek naar nieuwe superhelden! Ken je ze nog? Dokter Grijper, Queen Cactus, Power Hayden of Ecolana die de wereld redt van vervuiling? Dit waren de winnaars van de voorgaande jaren van het Superheldenproject. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Teken dan je zelfbedachte superheld. Je kunt je tekening tot 17 augustus inleveren bij de bibliotheek.
img
Lees verder
img

Inloopspreekuur belastingvragen

Heb je uitstel aangevraagd voor het indienen van je belastingaangifte en heb je hulp nodig bij het invullen van het aangiftebiljet? Op donderdag 20 en 27 augustus kun je met al je vragen terecht bij de extra, gratis, inloopspreekuren in de bibliotheek Stad.
Stad, donderdag 20 en 27 augustus, 17.00 – 19.00 uur
img
Lees verder

Zeepkist

Wij zoeken avonturiers voor onze zeepkist. Wij geloven in de kracht van de gemeenschap en zien dat als het ideale startpunt voor dialoog en verandering. Heb jij daar een idee voor? Ga dan samen met ons op avontuur en stap op die zeepkist, dan zorgen wij voor de juiste uitrusting. Jij hebt de passie, wij bieden het podium. Ben jij de avonturier? E-mail dan naar p.rademaker@denieuwebibliotheek.nl en laat ons weten wat jouw reden is om samen op avontuur te gaan.
Lees verder
img

Film: Picciridda

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun geluk in Frankrijk te zoeken. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Julia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.
Stad, vrijdag 7 (19.45 uur), zaterdag 8 (11.00 én 14.00 uur), dinsdag 11 (19.45 uur) en woensdag 12 augustus (14.00 uur).
Lees verder
img

Behind the scenes…Sadhana Asruf-Ghogli

"Hi, ik ben Sadhana Asruf-Ghogli. Ik ben 34 jaar en sinds 1 juli marketeer bij de nieuwe bibliotheek. Ik woon al 25 jaar in Almere, waarvan nu vijf jaar in Almere Poort. Ik heb de stad zien groeien en ben zelf eigenlijk ook met de stad meegegroeid. Als marketeer houd ik me bezig met het bereiken en verbinden van de inwoners van Almere aan de bibliotheek. De bibliotheek is een fijne, verassende en vooral inspirerende plek voor iedereen. Almere is een jonge stad met veel diversiteit en de bibliotheek is een mooie plek waar die diversiteit kan samenkomen. In mijn vrije tijd ben ik als moeder veel bezig met mijn twee jonge kinderen en kook en reis ik graag. Fotograferen vind ik ook erg leuk om te doen. Met twee kinderen op de fiets heb ik zo al veel mooie plekken van Almere ontdekt. Ik loop regelmatig een rondje door de bibliotheek, dus wie weet kom je me tegen. Tot dan!"
img

Zomeropeningstijden.

De vestigingen in Buiten, Poort en Haven hebben hun gewone openingstijden weer. Bibliotheek Stad is de hele maand augustus nog dicht op woensdagavond en zondag.
Lees verder
img

De VakantieBieb is nog open!

Sinds 1 juli kun je in de VakantieBieb weer genieten van tientallen e-books en luisterboeken voor jong en oud. Heb je de app nog niet gedownload? Doe het dan snel en profiteer tot en met 31 augustus van deze zomer vol verhalen… ook voor niet-leden. Veel leesplezier!
Lees verder
img

Coronamaatregelen.

Het is al weer een tijdje mogelijk om in de bibliotheek filmvoorstellingen bij te wonen, te printen/scannen en kopiëren op de diverse apparaten, een tijdschrift of de krant te lezen (zonder handschoenen), te studeren en/of werken en te genieten van een lekkere kop koffie of lunch bij het nieuwscafé. De 1,5 meter afstand en het handen wassen blijven we hierbij in acht houden!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden