Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 16 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
In de herhaling: te nemen stappen voor 1 juli m.b.t. PEB-uitfasering
Nog twee weken voordat DGA’s geen pensioen in eigen beheer meer kunnen opbouwen. Welke stappen moet de DGA voor die datum in ieder geval ondernemen?
Lees meer
 
 
‘Stones en U2 ontwijken geen belasting’
De Rolling Stones en U2 hebben geen firma’s in Nederland opgezet om belasting te ontwijken. Dat stelt Jan Favié, die directeur is van twee bedrijven die de intellectuele eigendomsrechten van beide bands beheren. Hij verscheen maandag voor de parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies.
Lees meer
 
Kom naar de Accountancy Expo en win een maatwerk shirt Advertorial

Bent u nog niet aangesloten op SBR Banken en levert u wel kredietrapportages aan voor uw klanten? Kom dan op 20 juni naar de Accountancy Expo en bezoek onze stand. Regel ter plekke een afspraak om aan te sluiten en maak kans op een prachtig shirt op maat gemaakt van ShirtbyHand.
Meer info =>

‘Maatwerk waar nodig, standaard waar mogelijk’

 
NBA biedt mogelijkheid om PE-achterstand in te halen
Accountants die op 31 maart 2017 nog niet aan de minimum PE-verplichting voor 2016 hadden voldaan, krijgen de gelegenheid om de achterstand in de komende drie maanden in te halen.
Lees meer
 
 
Zelfregulering werkt niet, waakhonden dreigen met wettelijk toezicht taxateurs
Toezichthouders AFM en DNB zijn niet te spreken over het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Ze dreigen daarom het bestuur en de Centrale Raad van de NRVT met een bij wet geregeld toezicht. 
Lees meer
 
 
Eenpitter met middeninkomen doet na pensioen grootste stap terug
ZZP’ers met een middeninkomen moeten na hun pensionering naar verwachting grote stappen terug doen, tot wel de helft van hun inkomen. In andere inkomensgroepen zijn de verschillen tussen zelfstandige eenpitters en werknemers aanzienlijk kleiner.
Lees meer
 
 
Drones doen voorraadtellingen voor EY
EY gaat wereldwijd drones inzetten in het auditproces. Zo zal bijvoorbeeld bij het opnemen van inventarissen gebruikt worden van deze nieuwe ‘Internet of Things’-technologie.
Lees meer
 
 
Motie Bunschoten: NV COS te zwaar voor gemeenten
De gemeente Bunschoten wil dat Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) meer druk zet op het Rijk en de accountantssector om controle-eisen af te zwakken. De NV COS moet van tafel bij controle van de jaarrekening, zegt de gemeente in ene motie die vandaag in stemming wordt gebracht op het jaarlijkse VNG-congres. 
Lees meer
 
 
Veel gestelde vragen bijdrage Zorgverzekeringswet bij PEB-afkoop
De Belastingdienst heeft een aantal veel gestelde vragen over de bijdrage Zorgverzekeringswet bij het afkoop van het pensioen in eigen beheer op de site van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Belastingdienst keurt een op vijf modelovereenkomsten goed
De Belastingdienst heeft tot en met 19 april van dit jaar 7.443 modelovereenkomsten tussen zzp’ers en opdrachtgevers ter toetsing binnengekregen. Daarvan zijn er 1.566 goedgekeurd: iets meer dan 20%. Ruim 35% van de aangeboden overeenkomsten is afgekeurd.
Lees meer
 
Ontdek de opgebrande collega Contentpartner
Sommige humoristische programma’s van jaren geleden zijn nog altijd leuk om terug te kijken. Fawlty Towers bijvoorbeeld. Of wijlen Tommy Cooper die in een restaurant werkt waar hij in de keuken al zijn frustraties over de klanten mag afreageren, door kopjes tegen de muur kapot te gooien.
 
Mkb controledag 2017 Opleiding
Voor niet-oob-accountantsorganisaties *nieuw* Als mkb accountant heeft u het druk; druk met uw klanten en druk met uw eigen organisatie en kwaliteitsbeleid. Hoe blijft u voldoen aan de eisen van (nieuwe) standaarden en wetgeving en hoe vertaalt u deze naar uw eigen mkb praktijk? Welke maatregelen past u op welke wijze toe? Tijdens dit seminar […]
 
Beginnend Assistent Accountant AA/RA Marum Vacature
De functie In deze functie van assistent accountant ga je aan de slag binnen de samenstel- en de controlepraktijk én ben je fiscaal bezig. Een erg interessante en veelzijdige functie! De verhouding tussen samenstel- en controlewerkzaamheden is 50/50. De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn