Kære (no

Føler du dig magtesløs i kampen mod stress?😞 Du er ikke alene. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø oplever 16% af danske lønmodtagere symptomer på alvorlig stress😳.

Nogle af de mest alvorlige tegn på stress inkluderer⤵️

😴 Konstant følelse af udmattelse, selv efter tilstrækkelig søvn
😥 Følelser af tristhed, håbløshed og manglende interesse for aktiviteter
🤬 Udadvendt vrede og frustration
😶‍🌫️ Isolation fra venner, familie og kolleger 
🍫 Øget forbrug af sukker, koffein, alkohol eller tobak

Langsigtede konsekvenser kan være:

  • Nedsat immunforsvar⚠️
  • Hjerte-kar-sygdomme🖤
  • Mental udbrændthed🥵

Stress påvirker både den enkelte og arbejdspladsen som helhed, da stress smitter mellem mennesker🗣👥

Oplever du nervøse og irritable kollegaer?
Det er normalt at blive påvirket af andres følelser på arbejdspladsen. Dette skyldes vores spejlneuroner, som er hjerneceller, der aktiveres både når vi selv udfører en handling, og når vi ser en anden udføre en handling. Spejlneuroner spiller en vigtig rolle i vores evne til at forstå og føle med andre mennesker🧠👀.

Følelser smitter
Når vi ser andre udtrykke følelser, har vi en tendens til at spejle disse følelser. Hvis en person på arbejdspladsen er glad og smilende, kan det løfte stemningen for hele teamet. Omvendt kan en person, der udtrykker vrede eller tristhed, påvirke de andre i en negativ retning😰😵‍💫. Dette fænomen kaldes følelsesmæssig smitte og er en vigtig del af menneskelig interaktion.

Måske er du ikke klar over, at du er smittet...🤔
Kropssprog, ansigtsudtryk og andre non-verbale signaler spiller en stor rolle i, hvordan vi kommunikerer med hinanden. Spejlneuroner hjælper os med at forstå disse signaler intuitivt, hvilket forbedrer vores evne til at kommunikere effektivt uden ord. Men det betyder også, at det usagte, som kropssprog, smitter. Her bliver det rigtig svært at skabe fælles forståelse, hvis man ikke er meget opmærksom på egne og andres signaler😵.

Manglende forståelse kan føre til øget stress og konflikter
En måde at undersøge, om der er manglende forståelse for andres opgaver, er at få kollegaerne til at reflektere over spørgsmålet: "Har du forståelse for dine kollegaers opgaver?" Mange vil nok sige ja, men ved at udfolde spørgsmålet og spørge hver enkelt, hvordan han/hun forstår sine og de andres opgaver, kan man opnå en større forståelse af, hvorfor kollegaerne handler som de gør. Måske vil I opdage, at det fælles mål I arbejder efter, ikke blev opfattet på samme måde og derfor skabte frustrationer og konflikter, der kan medføre stress for den enkelte🙃🙂.

Du er aldrig magtesløs!💪
Det er vigtigt at stoppe stress, før det spreder sig på arbejdspladsen og bliver en integreret del af arbejdspladskulturen. Uddannelsen til StressMentor giver dig værktøjer til at håndtere stress og de følelser, der opstår, både for den stressramte og kollegaerne🌟.

En leder kan gøre meget for at dæmpe stress blandt medarbejderne ved at vise støtte og implementere effektive strategier. Ved at tage uddannelsen til StressMentor får du de nødvendige redskaber til at genvinde kontrollen og skabe en positiv forandring på arbejdspladsen☘️🤝.

Er du ansat uden ledelsesansvar kan du med en uddannelse til StressMentor bidrage til at skabe forståelse mellem kollegaerne og bygge bro til ledelsen, så jeres udfordringer og strategier bliver kommunikeret på en god og effektiv måde💫.


👉Uddannelsesstart: 11. september 
👉Sted: Life Academy, Norddigesvej 2, 8240 Risskov 
👉Pris: StressMentor koster 12.000 kr. 
StressCoach certificeringen koster 3.000 kr. 
Der er mulighed for bruttolønsordning.

Få de rette værktøjer til at genvinde kontrollen over stress. 

Tilmeld dig nu


De bedste hilsner, 
Leif Braad 
Psykoterapeut MPF, direktør og ejer af Life Academy