Bekijk en bestel: 10 jaar koningsdag 2023 uitgiften
Beste meneer / mevrouw Do
April is de maand waarin de lente volledig haar entree maakt. En de maand waarin u zich kunt opmaken voor een aantal mooie lanceringen. Zo zijn vanaf vandaag de 10 jaar Koningsdag uitgiften verkrijgbaar. De verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt officieel op de 27ste gevierd, maar wij konden het niet laten om alvast in de feeststemming te komen! Koningsdag is onlosmakelijk verbonden met Nederland en is dan ook door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

We vieren in 2023 alweer 10 jaar Koningsdag: deze dag vol gezelligheid gaat echter al heel wat jaren terug. De allereerste Koninginnedag werd gevierd voor Koningin Wilhelmina in 1902. Onder Koninginnen Juliana en Beatrix groeide deze dag uit tot een ware oranjetraditie. Met het aantreden van Koning Willem-Alexander is Koninginnedag aangepast naar Koningsdag, maar het idee is hetzelfde gebleven. Voor Koningsdag 2023 is het Rotterdam dat oranje kleurt voor de tiende Koningsdag.

Welke uitgifte voegt u toe aan uw collectie?
Misschien bent u dit jaar in Rotterdam te vinden of viert u Koningsdag bij u in de buurt. Hoe dan ook, u kunt alvast in de juiste stemming komen met een van onze uitgiften. Kiest u voor de feestelijke 10 jaar Koningsdag penning in coincard? De slingers en confetti op voor- en keerzijde maken dit een wel heel feestelijke uitgifte. En met de 10 jaar Koningsdag Zilver 1 ounce kiest u voor een extra speciale uitgifte met, hoe toepasselijk, oranje gekleurd detail.

Paasactie! Vind het ei en win!
Pasen begint bij de Koninklijke Nederlandse Munt morgen al! Van a.s. vrijdag tot maandag zijn op onze website drie eieren verstopt. Vind een ei en klik op het ei om een speciale actiepagina te ontdekken…

Hint: De eieren hebben allemaal één ding gemeen: 2022
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: 10 jaar koningsdag 2023 coincard
Bekijk en bestel: 10 jaar koningsdag 2023 Zilver 1 ounce
Privacy  •  Voorwaarden