ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-06-2023
EK onder 21: dit moet je weten

Vandaag begint het EK onder 21 in Georgië en Roemenië. Jong Oranje is hierbij aanwezig. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi moet het in de poulefase opnemen tegen België, Portugal en Georgië. Aanvoerder Quinten Timber is duidelijk: ”We willen het EK winnen.”


lees verder
Even voorstellen: FC Utrecht-aanwinst Zidane Iqbal

Voetbaltalent: soms is het aangeboren, soms aangeleerd. Soms zit het in de naam. Dat laatste is het geval bij Zidane Iqbal. Het lijkt er sterk op dat de middenvelder Manchester United gaat verlaten voor FC Utrecht. Een flinke aanwinst voor de Domstedelingen. 

lees verder
De transfertargets van Feyenoord, PSV en Ajax

De drie topclubs uit de Eredivisie zijn al aardig op dreef op de Transfermarkt. Ajax heeft Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic binnen, Feyenoord verwelkomde Yankuba Minteh, Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt en PSV... Tja, PSV moet nog even op gang komen. De topclubs hebben in ieder geval genoeg spelers op het oog. Bekijk hieronder alle transfertargets van Feyenoord, PSV en Ajax. 

lees verder
Op deze zender kijk je naar België - Nederland op EK onder 21

Nederland begint op 21 juni aan het EK onder 21 in Georgië en Roemenië. De eerste tegenstander in de groepsfase is Jong België, dat met een sterke selectie naar Georgië komt. In Tbilisi kunnen we onder andere Charles De Ketelaere, aanvaller van AC Milan, in actie gaan zien. Check hier op welke zender je kijkt naar de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong België. En hoe laat die eerste wedstrijd begint, natuurlijk!

lees verder
Matthijs de Ligt is de beste verdediger van de Bundesliga; ook oud-Groninger en jeugdinternational van Oranje in de top 15

Matthijs de Ligt kende een fantastisch seizoen in de Bundesliga. De centrumverdediger, die helaas geblesseerd raakte voor de finales van de Nations League, heeft daarvoor nu ook erkenning van het meest vooraanstaande sportmagazine van Duitsland. Kicker update eens per half jaar een lijst met de best scorende spelers in de competitie per positie en deelt deze in in 'klassen'. Een update die de Duitse voetbalvolgers elk half jaar nauwlettend in de gaten houden. Bij het nieuwste lijstje van het magazine staat De Ligt nu bovenaan bij de centrumverdedigers.

lees verder
Monstersalarissen in de woestijn: Deze 5 spelers volgen Karim Benzema en Cristiano Ronaldo naar Saoedi-Arabië

Nadat Qatar het WK al naar het Midden-Oosten haalde, is nu ook Saoedi-Arabië zich steeds meer aan het mengen in de voetbalwereld. Deze zomer wordt er volop geïnvesteerd om zoveel mogelijk Europese supersterren naar de woestijn te halen. Met Karim Benzema en Cristiano Ronaldo lopen er nu al twee van de beste spelers van het afgelopen decennium rond, maar voor de clubs in Saoedi-Arabië is dat niet genoeg. Deze spelers sluiten binnenkort aan.

lees verder
Sportclub Feyenoord-archivaris doet oproep: "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

De onduidelijkheid overheerst al 75 jaar. Niemand weet waar De Zaaier is gebleven. Het monument bij Stadion De Kuip in Rotterdam, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers onder de leden en donateurs van Feyenoord. Archivaris Cor van Veldhuizen doet een dringende oproep. "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

lees verder
De knappe terugkeer van Ralf Seuntjens

Ralf Seuntjens speelde op 4 mei 2022 voor het laatst een profwedstrijd, tót zaterdag 17 juni 2023. In die tussentijd kreeg de nu 34-jarige spits te horen dat hij een tumor had, wat uiteindelijk lymfeklierkanker bleek te zijn. In eerste instantie had Seuntjens niet het idee dat hij ooit nog op het voetbalveld zou staan, maar begin dit jaar werd hij genezen verklaard. Op 17 juni was het na een lang hersteltraject dus weer tijd voor een wedstrijd.

lees verder
Maakt Jong Oranje voor het eerst sinds 2008 weer kans op de Olympische Spelen?

Over twee dagen is het zo ver. Nederland Onder 21 trapt tegen onze Zuiderburen af op het EK Onder 21 in Georgië. De kwalificatie voor het eindtoernooi was weer een opluchting. In 2015, 2017 en 2019 wist Jong Oranje zich immers drie keer op rij niet te plaatsen, maar na de vierde plaats van twee jaar geleden, toen het toernooi in Hongarije werd gehouden, liggen er nu mogelijk kansen om eindelijk weer eens de Olympische Spelen te bereiken.

lees verder