Van de verpleging naar de vis
 
VIS Magazine
 
 
 
Start haringseizoen onzeker
 
De start van het nieuwe haringseizoen op 14 juni is onzeker. De haring heeft nog niet het vereiste vetpercentage van 16 procent bereikt. Dit is noodzakelijk voor verwerking tot een goede Hollandse Nieuwe.
 
Lees verder
 
Recept van Epos
Ravioli met gamba’s en zeekraal
 
Epos deelt inspirerende recepten met de visspecialist, zoals dit recept voor ravioli met rokerige kaassaus, knoflook gamba’s en gegrilde paprika, zeekraal, bieslook en parmezaan.
 
Naar het recept
 
 
Kritiek op nieuw EU controlesysteem visserij
 
Er is een politieke akkoord over een nieuw Europees controlesysteem voor de visserij. Vanuit de sector komt er veel kritiek, met name over het cameratoezicht. De vissers krijgen steun van verschillende Europarlementariërs.
 
Lees verder
 
Webinar misstanden op volle zee
 
SeafoodSource organiseerde onlangs een webinar over misstanden op volle zee. Ian Urbina, auteur van The Outlaw Ocean, sprak over de misstanden op de Zuid Aziatische Oceaan en de problemen bij de aanpak.
 
Lees verder
 
 
 
Op zoek naar een nieuwe baan in de vissector?
 
Foodbanen.nu helpt je verder. Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Uit het magazine
Van de verpleging naar de vis
 
Hennie Hoogland (18) maakte een vroegtijdige carrièreswitch: ze besloot te stoppen met haar opleiding tot verpleegkundige en begon aan de SVO-opleiding Verkoopmedewerker vis. Bij Visgilde Bieshof in Dordrecht brengt ze het geleerde in de praktijk.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Seminar over innovaties bij industriële robots
 
Tijdens Vision, Robotics & Motion organiseert AutomationNL op 7 juni een seminar over innovaties op het gebied van industriële robots. Mis het niet, want er staan drie topsprekers op het programma.
 
Lees verder
 
High pressure processing als middel tegen verspilling
 
Met High pressure processing (HPP), het conserveren door middel van waterdruk, blijven voedingsmiddelen langer houdbaar dan met traditionele methodes. HPP is daarmee een middel tegen verspilling.
 
Lees verder
 
Boeken
De uitdagingen van onze voedselvoorziening verpakt in alledaagse anekdotes
 
Voedingswetenschapper en schrijfster Louise Fresco heeft een gave om jaloers op te zijn: ze weet bij controversiële onderwerpen precies aan te duiden waar het om gaat. Waar wetenschappelijke schrijvers de neiging hebben vaak droge, wetenschappelijke feiten naar voren te schuiven om hun gelijk aan te tonen, doet Fresco dit op een wijze waarin de lezer niet de les gelezen wordt.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 4: haring & winkelinrichting
 
Met onder meer:
  • Winkelinrichting in de praktijk: keuzes en obstakels, met Gwyn Remmerswaal, specialist in retail design.
  • De Seafood Expo Global: de grootste internationale vishandelsbeurs ter wereld.
  • Het seizoen van de Hollandse Nieuwe. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje gaat dit jaar naar de Voedselbank.

Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement.
 
Ja, ik wil een abonnement
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2023 Alea Publishers