Het eerste jaar voor slechts €19,99!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 18 mei 2023 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Naar welk dansfestival ga jij deze zomer?

Het festivalseizoen komt steeds dichterbij. Iedere zomer weer worden dansliefhebbers verwend met het ene na het andere dans- en cultuurfestival. Wij zetten de leukste festivals voor je op een rijtje in ons komende nummer! Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere liefhebber!

Neem voor 19 mei een abonnement en ontvang 2 juni hét blad over dans bij jou in de bus! 

Neem een abonnement


 

De opkomst van werelddansstijlen: 6 bijzondere soorten dans en hun culturele betekenis

De wereld van dans is altijd al een bron van inspiratie en expressie geweest voor mensen over de hele wereld. Naast de bekende dansstijlen zoals ballet, jazz en moderne dans is er een groeiende interesse in werelddansstijlen. Van traditionele dansen die diepgeworteld zijn in de cultuur van een land tot moderne fusiedansen die de grenzen verleggen, werelddansstijlen geven ons een kijkje in de rijke diversiteit van de menselijke beweging. In dit artikel zullen we enkele fascinerende werelddansstijlen verkennen, hun kenmerken en de culturele betekenis die ze belichamen.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Ontdek nieuwe dansmakers tijdens Delft Fringe Festival

Negen dagen lang beleef je Delft op een andere manier. Van woensdag 31 mei t/m zondag 11 juni 2023 staat Delft bol van jong talent. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je kennis met nieuwe dansmakers, waaronder hotshot Niek Wagenaar, Tappin-It Collective, Alienated, Mirjam Ravier, Linde Lente Wagemakers, Karolien Wauters en Ilja Geelen. Je ziet de voorstellingen op 28 bijzondere locaties in Delft. Bijzondere plekken waar misschien nog nooit bent geweest: van binnentuin tot woonkamer en van monument tot garage. 



Statisch of dynamisch stretchen?

Lenigheid is een must is voor dansers. Dat, is een bekend feit. En wie lenig wil worden, zal veel moeten stretchen. Maar wist je dat het veel beter is om al bewegend te stretchen, in plaats van een minuut lang een stretchhouding aan te nemen?

Lees verder


10 dansdocumentaires die je gezien moet hebben

Documentaires kunnen op een mooie manier je kennis verder laten verrijken. Er zijn tal verhalen in de danswereld waar je je in kan verwonderen en als danser zelf van kan leren. Met deze tien documentaires kom je nog meer over de danswereld te weten! 

Lees verder

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.