ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-01-2023
Statistieken spreken in voordeel Ajax: de laatste uitslagen in De Klassieker

De rollen zijn omgedraaid in Amsterdam en Rotterdam. Waar Ajacieden de afgelopen seizoenen vol vertrouwen toe leefden naar De Klassieker, daar zijn het nu de Feyenoorders die met opgeheven hoofd aan komende zondag denken. Feyenoord is koploper in de Eredivisie met 37 punten in zestien wedstrijden, Ajax staat derde met 32 punten uit evenveel wedstrijden. De Rotterdammers zijn dus favoriet op basis van het huidige seizoen, maar wat zeggen de seizoenen hiervoor? Dit zijn de laatste uitslagen van De Klassieker.


lees verder
Carla Whittie: "Ik rende met een kruiwagen door het stadion om alle was schoon te krijgen"

Ze is het langst in dienst van alle medewerkers bij Go Ahead Eagles: Carla Whittie. De materiaalverzorgster van de club uit Deventer behoort tot het meubilair van De Adelaarshorst. Eind dit jaar loopt ze al liefst 25 jaar rond op de club. Iets waar ze zelf erg trots op is en ze had niets anders gewild. "Dit is mijn droombaan". 

lees verder
ELF Voetbal Andere Tijden Special: over de 100 oudste voetbalclubs van Nederland

De honderd oudste voetbalclubs van Nederland. Van Koninklijke HFC tot en met SV Baarn. Dat is het thema van de nieuwe Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie, omgedoopt tot Andere Tijden Special. 29 interviews en/of artikelen van clubs komen aan bod.

lees verder
Rob Ravestein: "Het liefst hang ik de shirts op in mijn slaapkamer, maar dat mag niet van mijn vrouw"

Al bijna twintig jaar loopt hij rond bij ADO Den Haag: Rob Ravestein. Begonnen als rijvader voor het team van zijn zoon, uitgegroeid tot materiaalman. Geliefd door iedereen bij de club, en zelfs daarbuiten. Naast zijn passie voor de club, heeft hij een voorliefde voor het verzamelen van voetbalshirts. "Ik heb er een stuk of tweehonderd". 

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder
Michel Jansen is klaar voor nieuwe uitdaging: "Ik had bij FC Emmen geen controle meer"

De baan leek hem op het lijf geschreven. En Michel Jansen had medio 2021 veel zin in de nieuwe uitdaging. Als technisch manager boekte hij succes. Hij zag niet alleen FC Emmen direct terugkeren in de Eredivisie, maar ook de Onder 21 naar het hoogste niveau promoveren en de Onder 18 zelfs binnen een jaar twee keer een stap omhoog zetten. Desondanks braken beide partijen na afloop van het seizoen met elkaar en is de 56-jarige Vriezenvener op dit moment nog zonder club. "Toen we na het duel met FC Volendam koploper werden, veranderde er plotseling iets. Dat is me overvallen."

lees verder
Excelsior Rotterdam verrast: "We kunnen elkaar de huid volschelden als het nodig is"

Bij Excelsior Rotterdam vallen de zelf opgeleide talenten de laatste jaren als rijpe appels uit de boom. Zes spelers van de huidige selectie brachten hun jeugd grotendeels door op Woudestein. Het sextet zit boordevol ambities. "We kunnen met elkaar lachen en elkaar ook de huid volschelden als het nodig is."

lees verder
Dromen van de Premier League: Deze Nederlanders maken indruk in de Championship

In een divisie onder de Premier League rennen elk jaar honderden spelers met een enorme bewijsdrang over de velden. De één is een huurling die indruk wilt maken op zijn werkgever, de ander een jong talent met ambitie. Een ding hebben ze gemeen: de Premier League is het te behalen doel. Ook een aantal Nederlanders is hard aan de weg aan het timmeren op het tweede niveau van Engeland.

lees verder
VV Schoonhoven in het hart van Rick Karsdorp en familie

Als broekies gingen de broertjes Rick en Kevin Karsdorp samen op karate. De twee jongelingen vonden er geen zak aan. Uiteindelijk belandden ze beiden bij VV Schoonhoven. De vereniging zit bij de familie Karsdorp in het hart. “We hebben veel aan de club te danken.”

lees verder