Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 13 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Steeds meer bestuursvoorzitters ontslagen om ethische redenen
Volgens onderzoek van PwC-dochter Strategy& worden wereldwijd steeds meer bestuursvoorzitters ontslagen vanwege niet-integer handelen. Tussen 2012 en 2016 werd 5,3% van de CEO’s om die reden de deur gewezen. In de vier jaar ervoor ging het nog om 3,9% van de topmensen die wegens gebrek aan integriteit het veld moest ruimen.
Lees meer
 
 
‘Stones en U2 ontwijken geen belasting’
De Rolling Stones en U2 hebben geen firma’s in Nederland opgezet om belasting te ontwijken. Dat stelt Jan Favié, die directeur is van twee bedrijven die de intellectuele eigendomsrechten van beide bands beheren. Hij verscheen maandag voor de parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies.
Lees meer
 
Kent u de fiscale en civiele gevolgen van de afschaffing PEB bij een echtscheiding? Advertorial

De wetgeving tot afschaffing van het Pensioen in eigen beheer bevat explosieve elementen voor de echtscheidingspraktijk. Frits van der Kamp bespreekt op 26 juni de fiscale en juridische effecten van de uitfasering PEB, voor zowel lopende, nieuwe, als reeds “afgeronde” echtscheidingen.
Zeer interactief, met veel ruimte voor praktijkvragen. Maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden en meer informatie =>

 
DNB optimistisch over economie
De Nederlandsche Bank (DNB) ziet de toekomst voor de Nederlandse economie zonnig in: de economische groei komt volgens de toezichthouder dit jaar uit op een piek van 2,5%: de sterkste groei sinds 2007. “Ook de komende twee jaar laten de ramingen een robuuste groei zien, van respectievelijk 2,1% en 1,9%.”
Lees meer
 
 
Belastingdienst keurt een op vijf modelovereenkomsten goed
De Belastingdienst heeft tot en met 19 april van dit jaar 7.443 modelovereenkomsten tussen zzp’ers en opdrachtgevers ter toetsing binnengekregen. Daarvan zijn er 1.566 goedgekeurd: iets meer dan 20%. Ruim 35% van de aangeboden overeenkomsten is afgekeurd.
Lees meer
 
 
Berisping voor AA na herhaaldelijke tekortkomingen
Een AA is door de Accountantskamer berispt nadat de NBA een klacht had ingediend omdat de kwaliteitsbeheersing zijn bedrijf na toetsing en hertoetsing onder de maat bleek. Ondanks de ernstige tekortkomingen is geen doorhaling opgelegd omdat er inmiddels verbeteringen zijn doorgevoerd.
Lees meer
 
 
Banken voorzien problemen bij aanpakken aflossingsvrije hypotheken
De vier grote banken vrezen chaos als ze van toezichthouder AFM honderdduizenden consumenten met een aflossingsvrije hypotheek actief moeten gaan benaderen, meldt het FD. De AFM voorziet problemen als de hypotheek van deze mensen afloopt. Maar de banken denken dat het benaderen van deze risicogroep zoveel capaciteit vergt dat hun bedrijfsvoering in gevaar komt.
Lees meer
 
 
‘Uitzendkracht opeens 10% duurder’
In de uitzendbranche is ophef ontstaan, bericht de Volkskrant. Door een fiscale wijziging gaan uitzendbureaus weer hogere premies voor werkloosheid en arbeidsongeschiktheid betalen. Dat maakt uitzendkrachten tot 10% duurder.
Lees meer
 
 
Farlinger volgt Van Roekel op als CEO bij BDO
Martin van Roekel stopt op 31 oktober na ruim zes jaar als CEO van het internationale BDO-netwerk. Hij wordt opgevolgd door Keith Farlinger (foto), nu CEO van BDO Amerika.
Lees meer
 
 
Vergelijkingsapp voor gemeentedata wint prijs
Een app waarmee de financiën van gemeenten met elkaar kunnen worden vergeleken, heeft de hoofdprijs gewonnen op de Accountability Hack. Dat is een evenement waarop softwareontwikkelaars, data-analisten en ontwerpers proberen met overheidsdata resultaten en effecten van overheidsmaatregelen op innovatieve wijze in kaart te brengen.
Lees meer
 
 
Hoge Raad: bijtelling privégebruik auto geen schending mensenrechten
De naheffing die een thuiszorgorganisatie kreeg van de Belastingdienst voor het privégebruik van auto’s door medewerkers, is geen schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld in een recente uitspraak.
Lees meer
 
Unit4 zet met PSA Suite voor Accountancy in op self-driving practice management voor accountants Contentpartner
Unit4 voegt de innovatieve cloudoplossing PSA Suite voor Accountancy toe aan het huidige oplossingsaanbod voor accountants-, belastingadvies en administratiekantoren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een ecosysteem van accountancysoftware in de cloud. De stap is een logisch vervolg op de recentelijke overname van Assistance Software door Unit4.
 
Financieringsdeskundige Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringsdeskundige voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot financieringsdeskundige. Voor assistent accountants en accountants die niet de volledige opleiding MKB-kredietcoach willen volgen, is er nu de opleiding tot financieringsdeskundige. De opleiding tot financieringsdeskundige bestaat uit het blok ‘financiering’ van de opleiding tot […]
 
Accountant RA – Manager non profit Vacature
Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever, een multidisciplinaire accountantskantoor (accountants worden hier omringd door specialisten: fiscalisten, juristen, HR managers en ICT goeroe’s), geeft aan ondernemers de vrijheid om te ondernemen en de rest van de problematiek of uitdagingen te laten in handen van dit kantoor. Teamsgewijs wordt er altijd snel geschakeld, innovatieve oplossingen en professionele begeleiding draagt zorg […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn