Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 8 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Onwillige accountant geen reden om terugvordering NOW-voorschot te herbeoordelen
Twee dochters van een Amerikaans IT-bedrijf hebben zonder succes bezwaar gemaakt tegen het terugvorderen van betaalde NOW-voorschotten. Zij hebben immers zelf bij de aanvraag van de definitieve berekening geen omzetverlies opgegeven. Dat dat kwam omdat de controlerend accountant geen verklaring wilde afgeven, maakt nog niet dat het UWV dan maar zelf op onderzoek had moeten […]
Lees verder »
Bij failliet Donar zat wél een (assistent-)accountant, maar die werkt nu voor een andere club
De in faillissement verkerende basketbalclub Donar kijkt tegen zware eisen aan als het een doorstart wil maken. De voormalig boekhouder, die niet als accountant bleek geregistreerd, krijgt de zwartepiet toegespeeld. Ondertussen blijkt dat Donar tot een jaar geleden wel een assistent-accountant in de gelederen had: de inmiddels gestopte basketballer Thomas Koenis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij een goed overzicht van de Werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 26 september online bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Zaak vol, kassa leeg: steeds meer restaurants staan te koop
De horeca draait weer op volle toeren, maar financieel staat veel bedrijven het water nog aan de lippen, tekent het Financieele Dagblad op na een rondgang. Belastingschulden, personeelstekort en hoge kosten: veel horecaondernemers zetten hun bedrijf te koop.
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | “Door PSD2 nadenken over je meerwaarde”
Bankieren en boekhouden gaan steeds meer versmelten. Dat komt onder meer door de komst van PSD2. De ontwikkeling nodigt accountants en boekhouders uit na te denken over hun toegevoegde waarde. Dat stelt Herman Weessies, CEO van factuur- en boekhoudpakket SnelStart.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internationaal of grensoverschrijdend werken; waar is de werknemer belasting- of premieplichtig?

Hans Tabak bespreekt op 27 september tijdens een online cursus hoe je in veel voorkomende situaties kunt bepalen waar de werknemer belasting- en/of premieplichtig is. Hoe je werkgevers en werknemers op hoofdlijnen kunt adviseren en welke vragen je kunt stellen.

Lees verder »
Accountant krijgt factuur niet betaald: klant had al meer overgemaakt dan was geoffreerd
Een accountantskantoor dat een onduidelijke prijsafspraak had gemaakt met een klant, krijgt een factuur voor het opstellen van de jaarrekening over 2020 niet betaald. De kantonrechter oordeelt dat de klant eerder al meer had betaald dan was afgesproken.
Lees verder »
Nationale-Nederlanden krijgt boete voor verkeerde pensioeninformatie
De AFM heeft aan Nationale-Nederlanden een bestuurlijke boete van 425.000 euro opgelegd voor het als pensioenuitvoerder verstrekken van niet-correcte pensioeninformatie. Ook is aan deelnemers bij de start, beëindiging of wijziging van hun pensioenregeling niet tijdig de wettelijk verplichte informatie gestuurd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De toekomst van finance: technologieën die de industrie hervormen

De wereld van finance is altijd in ontwikkeling (denk alleen al aan wet- en regelgeving), maar de afgelopen jaren brachten vooral ook technologische ontwikkelingen het vakgebied in een stroomversnelling. Innovaties zoals kunstmatige intelligentie, data-analyse en blockchain veranderen ingrijpend de manier waarop we financiën beheren en benaderen. 

Lees verder »
Panama Papers-tipgever wacht nog op beloning van 14 miljoen
De klokkenluider die de Panama Papers in 2016 lekte aan de Süddeutsche Zeitung eist 14,5 miljoen euro van de Duitse politie. Dat was hem beloofd, aldus de anonieme man, zodra er 50 miljoen euro aan belasting was teruggevorderd.
Lees verder »
Kleinere werkgever worstelt met duurzaam HR-beleid
Een op de drie werkgevers vindt het moeilijk om beleid te ontwikkelen dat de CO2-uitstoot van medewerkers verkleint. Met name bedrijven tot 50 werknemers hebben er moeite mee, constateert adviesbureau Berenschot. Grotere bedrijven zijn er al wel mee aan de slag, maar lopen tegen frustraties aan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Onderzoek: komende jaren opmars zakelijke huurauto’s
Directeur Amsterdams witwas-boekhoudkantoor moet drie jaar brommen
Vraagtekens bij financiële cijfers een op zes advocatenkantoren
Feuilleton | Het onderzoek (8): Blauw, rood
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
4 september 2023
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
4 september 2023
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
VACATURES
Junior assistent accountant
Jobs in Finance
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Goes
Externe Accountant
Coney Minds
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN