Hotspots van de grote zaagbek | Wandelen: de Strijbeekse Heide | Maak nu je mezenkasten schoon!
Storm en vogels

Storm en vogels

De komende dagen worden forse windvlagen verwacht. Waar blijven vogels dan? >
 
 
Roots
Prachtig én nu te bewonderen (van een afstand)
De grote zaagbek: twee hotspots

In de herfst trekt de grote zaagbek het land binnen en strijkt dan graag neer op de meren. Maar liefst een kwart van de populatie uit Noordwest-Europa is dan hier te vinden. In de extra dikke december-januari Roots tippen we vijf hotspots, online delen we vast deze twee.
Foto: Getty Images

Roots
Nu te fotograferen
Kolganzen

Sinds oktober en november zijn de kolganzen weer gearriveerd in Nederland, vanuit hun broedgebieden in Siberië. Naar schatting zo’n 900.000 kolganzen overwinteren hier. In maart zijn de meesten weer verdwenen, dus grijp je fotografie-kansen…
Foto: Henny van Egdom

Advertorial
Roots
5 redenen waarom buiten zijn goed is voor je gezondheid

Onze levens worden steeds drukker, waardoor we soms vergeten om tijd in de buitenlucht door te brengen. En dat is jammer, want buitenactiviteiten bieden talloze voordelen voor onze fysieke én mentale gezondheid. Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje, waarmee we je hopelijk aanmoedigen om dagelijks genoeg tijd buiten door te brengen.
Foto: Getty Images

Roots
Van rijp tot ijs en sneeuw
10 prachtige winterlandschappen

Of we deze winter echte winterlandschappen gaan zien, dat is de vraag. Maar wij brengen je in elk geval vast in de stemming met deze fraaie winterplaten. Zo kunnen Nederland en België er ook uitzien!
Foto: Joan Bakker

Advertorial
Roots
Cadeautip voor de feestdagen

Verras een ander of jezelf met een cadeau-abonnement! Van lifestyle, koken, natuur, mode, sport, geschiedenis, wetenschap tot reizen, er is keuze uit 18 tijdschriften. Nú voor maar € 15, stopt automatisch. En maak kans op een Dinerbon t.w.v. € 100!

Roots
Wandelen rond vennen & vijvers
De Strijbeekse heide

De schilder Vincent van Gogh heeft een eigen kei gekregen op de Strijbeekse Heide in Noord-Brabant. Met een stuk of vijf vennen heeft dit heidegebied dan ook beslist iets schilderachtigs. Als extraatje loop je tijdens deze nieuwe Roots-wandeling ook nog langs de aangelegde vijvers van twee nabijgelegen landgoederen.
Foto: Bob Luijks

Roots
Wit, witter, witst
De grote zilverreiger

Met name in het najaar en winter zien we ze steeds meer: de werkelijk spierwitte grote zilverreigers. Best bijzonder, want ruim een kwart eeuw geleden was deze vogel hier nog een zeldzaamheid. 
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden