Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 juni 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Afbouw 30%-regeling zorgt voor minder goed vestigingsklimaat

Het onderzoeksbureau Stichting Economisch Onderzoek (SEO) heeft in opdracht van het ministerie van Financiën de 30%-regeling, partiële buitenlandse belastingplicht en extraterritoriale kostenregeling geëvalueerd op basis van doelmatig- en doeltreffendheid. De 30%-regeling en ETK-regeling zijn deels doeltreffend en doelmatig, de partiele buitenlandse plicht is dat niet. 

Lees verder »
Aantal werknemers zonder pensioen afgenomen met bijna twintig procent

Eind 2022 waren er 765 duizend werknemers zonder pensioenregeling via hun werkgever. Dat waren 171 duizend werknemers minder dan bij de vorige meting in eind 2019, een afname van achttien procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over werknemers zonder pensioen in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse Box 2 en 3 in 2024
De ontwikkelingen in box 2 en 3 staan niet stil. Na het kerstarrest kwamen op 6 juni de D-Day arresten. Wordt het stelsel op basis van werkelijk rendement nog in 2027 ingevoerd? Hoe kun je creatief de heffing in box 3 fors reduceren? Het box 2-tarief is verhoogd en er is een eerste schijf. Talloze fiscale wijzigingen staan op stapel. Voorkom verrassingen, meld je aan voor de summercourse op 29 augustus en update je kennis.
Over de cursus »
Accountant krijgt waarschuwing wegens onzorgvuldig handelen 

Een accountant is aangeklaagd voor het opstellen van een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening van een leasemaatschappij, terwijl het bedrijf in zwaar weer zou verkeren.

Lees verder »
Fusies en overnames | Opmars private equity biedt ook kansen voor kleinere kantoren

Steeds meer private investeerders zien brood in een belang in een accountantskantoor. Wat staat de sector te wachten? En komt de mkb- accountant in het gedrang? De ervaringen in de verzekeringsbranche leren dat de opmars van private equity ook mogelijkheden biedt om te groeien als kleiner kantoor, mits je de juiste keuzes maakt.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Vind jij vastgoed en btw in de praktijk lastig en complex?
Wat zijn de btw gevolgen van de transacties en de gevolgen voor de ondernemer bij aankoop, verkoop, nieuwbouw, verbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Teunis van den Berg praat je op 19 september in een middag helemaal bij. Hij bespreekt ook recente jurisprudentie en gaat in op enkele recent verschenen spraakmakende zaken.
Lees verder »
Beluister hier al onze podcasts van januari tot juni 2024 terug 

Wist je dat Accountancy Vanmorgen ook een leuke podcast maakt met vakinhoudelijk nieuws en trends? In AV on Air gaat hoofdredacteur Anja van Hout maandelijks met Jan Wietsma en experts uit de branche in gesprek over actuele thema’s die het vakgebied van de mkb-accountant beïnvloeden. Meer weten? Lees verder.

Lees verder »
Meerderheid bedrijven lijdt schade door fraude 

Een ruime meerderheid van de bedrijven liep afgelopen jaar schade op door fraude. Bijna zeventig procent kreeg te maken met fraudepogingen, waarvan 91 procent ook daadwerkelijk tot schade leidde.

Lees verder »
Contentpartner
Het ‘zo-goed-als-zeker’-criterium van de Hoge Raad

Dit artikel behandelt het belangrijke arrest van 16 februari 2024 en de kennisgroepstandpunten over gevolgen van schenkingen en verkrijgingen vrij van recht voor box 3.

Lees verder »
RvB-lid Leonieke van der Meer vertrekt bij Flynth

Leonieke van der Meer heeft aangekondigd Flynth per 1 november te gaan verlaten na haar benoemingsperiode van zes jaar. Van der Meer is sinds 2018 lid van de raad van bestuur.

Lees verder »
CROP breidt uit met nieuwe dienst: duurzaamheid & CSRD

CROP accountants & adviseurs breidt uit met een nieuwe dienst: Duurzaamheid & CSRD. Met adviesdiensten- en producten die bijdragen aan zowel zakelijke behoeften als aan een duurzamere wereld wil CROP aan de groeiende klantvraag rondom duurzaamheid voldoen.

Lees verder »
Besluit DigiD Zakelijk Belastingdienst ter consultatie

Met DigiD Zakelijk Belastingdienst kunnen personen die bevoegd zijn om te handelen namens een onderneming in ieder geval inloggen bij het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, waar de belastingaangifte moet worden gedaan.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?
Op 26 september bespreekt Ewoud de Ruiter zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Wat zijn de aandachtspunten bij de beide varianten? Wanneer kies je welke variant? Waar moet je op letten en hoe kun je eventuele obstakels oplossen?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Gewijzigd besluit BOR Successiewet: nieuwe goedkeuringen
Baker Tilly benoemt Onno Adriaansens tot partner
Roompot, KPMG en Deloitte zagen toeristenbelasting over het hoofd
Hoge Raad: waardestijging vakantiehuis telt mee in box 3
OPLEIDINGEN
Digitale Transformatie voor Financials
Markus Verbeek Praehep
28 juni 2024
Summercourse Wwft; eisen, stand van zaken, aanbevelingen
Accountancy Vanmorgen
28 augustus 2024
Summercourse Update loonheffingen en arbeidsrecht
Accountancy Vanmorgen
29 augustus 2024
VACATURES
Beginnend Assistent Audit Alphen
Lansigt
Alphen a/d Rijn
Senior assistent accountant audit – Emmen
Moore MKW
Emmen
Junior manager audit publieke sector
Flynth
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN