Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Forum voor Democratie beroept zich op accountant bij kwestie-Otten
De externe accountant heeft geconstateerd dat er bij Forum voor Democratie geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten. Die verklaring geeft de partij op de eigen site […]
Lees verder »
Steekspel rond FVD: accountant ontkent onregelmatigheden
Accountant Van Noort Gassler & Co heeft niet geconstateerd ‘dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd’ bij Forum voor Democratie over het jaar 2018, meldt NRC. De partij van Baudet zette donderdag senator Henk Otten uit de partij en beweerde dat er sprake is van een vermoeden van fraude met overheidssubsidie.
Lees verder »
Advertorial: Summercourse 2019 – diverse data in augustus

Een zeer gevarieerde PE-meerdaagse met veel terugkerende deelnemers. Interactie, discussie en meningsvorming met accountants uit diverse specialismen over de volgende onderwerpen: externe verslaggeving, actualiteiten accountancy, fiscaliteit en ondernemingsrecht.
Meld u aan =>

Advertorial: Huwelijksvermogensrecht

Prof. Bernard Schols brengt u op 19 september volledig op de hoogte van het nieuwe huwelijksvermogensrecht. En hij bespreekt de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Zorg dat u deze interactieve praktijkgerichte stoomcursus niet mist!

Rechtbank heropent zaak belastingfraude door documentaire
De rechtbank in Rotterdam is met stomheid geslagen door de onverwachte ontwikkelingen in de strafzaak tegen sushiketen Sumo, die terechtstaat op verdenking van belastingfraude. De rechtbank zou donderdag uitspraak doen in de zaak en had een uitgewerkt vonnis klaar. Eerder deze week bleek dat er over het onderzoek naar de fraude een documentaire is gemaakt, […]
Lees verder »
Agnes Koops finalist Topvrouw van het jaar 2019
Agnes Koops RA, lid van de raad van bestuur van PwC Nederland en voorzitter van PwC Accountants, is een van de drie finalisten voor de verkiezing van de Topvrouw van het jaar 2019.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3: Vermogensplanning

• Praktijkblad met maximaal 24 PE-punten
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy

Gratis proefnummer aanvragen =>

Lees verder »
Mesthandelaar krijgt cel voor mestfraude, medeverdachten vrijgesproken
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 48-jarige man uit Lierop veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man pleegde jarenlang op grote schaal mestfraude. De rechtbank spreekt zijn 7 medeverdachten vrij omdat voor hun betrokkenheid te weinig bewijs is.
Lees verder »
Fiscus achterhaalt gegevens begraven brieven
Medewerkers van de Belastingdienst hebben alle gegevens op 660 begraven brieven kunnen achterhalen. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. De brieven werden eerder deze maand in kuilen in het Noord-Hollandse Laren gevonden.
Lees verder »
BTWeetje | BTW en veilingprijzen agrarische sector
De veilinghouder brengt de door hem gemaakte kosten in mindering op de klokprijs die de landbouwer voor zijn producten realiseert. De landbouwer voldoet omzetbelasting over de met nevenprestaties verminderde klokprijs. De veilinghouder kan, als verder aan de voorwaarden wordt voldaan, deze BTW in aftrek brengen.
Lees verder »
Tweede Kamer: onderzoek rol politieke top bij fiscus
Een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat wordt onderzocht welke rol bewindslieden op Financiën hebben gespeeld bij de misstanden bij de Belastingdienst. Het CDA en de VVD willen de ambtelijke en politieke verantwoordelijkheid in de affaire laten onderzoeken. De accountants van de Rijksoverheid doen, in opdracht van verantwoordelijk staatssecretaris Snel, onderzoek naar het […]
Lees verder »
DNB komt met richtlijnen voor gebruik kunstmatige intelligentie
Een beheerste en integere bedrijfsvoering is belangrijk voor financiële ondernemingen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, stelt De Nederlandsche Bank. Een verantwoorde inzet van AI bij financiële dienstverlening betekent volgens de toezichthouder dat ondernemingen bij het ontwikkelen van toepassingen rekening moeten houden met aspecten als soliditeit, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, ethiek, deskundigheid en transparantie. DNB heeft richtlijnen voor […]
Lees verder »
NBA breidt onderzoek naar IT-gebruik uit
De Kennisgroep Accounttech deed in het voorjaar onderzoek naar het IT-gebruik bij MKB-accountants waaruit blijkt dat er nog weinig gebruik gemaakt wordt van nieuwe IT-oplossingen. De NBA meldt nu in samenwerking met NOREA het onderzoek uit te breiden naar alle accountants en Register IT-auditors om de ontwikkelingen binnen het beroep op ICT-gebied in kaart te […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wolters Kluwer helpt accountants met groeistrategie in de cloud

Het toepassen van cloudtechnologie is één van de belangrijkste groeifactoren voor bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe, in samenwerking met een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
17 juni 2019
Gratis WAB kennissessies – 19 september en 3 oktober 2019
The Legal Company
19 september 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
VACATURES
Relatiebeheerder- Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
IT auditor, 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs
OOK INTERESSANT
Europese webwinkels zetten 390 miljoen om in Nederland
Melkveehouderij in afwachting van impact droogte
‘Zonneparken graag alleen nog waar het kan’
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN