ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-04-2023
Stefano Seedorf en Kiran Bechan over bekerstunt met Ajax 2: "Olde Riekerink wilde het met eigen boys doen"

Het scheelde een haar of Ajax - Ajax 2 had op het affiche gestaan van de KNVB Bekerfinale in 2002. Een gekeerde strafschop dwarsboomde een unieke confrontatie. Stefano Seedorf en Kiran Bechan speelden een belangrijke rol in het stuntseizoen van Ajax 2. "De meerwaarde van de jongens uit het eerste elftal was er vaak niet."


lees verder
Thomas Tuchel zit nu al in de penarie bij Bayern München

Thomas Tuchel heeft zeven wedstrijden de leiding gehad over Bayern München en de Duitse club won in die periode slechts drie keer. De Duitse trainer zit dus nu al in de hoek waar de klappen vallen. Want Tuchel verloor drie keer met Bayern in zeven wedstrijden, terwijl Julian Nagelsmann - de trainer voor Tuchel - slechts drie van de 37 wedstrijden met Bayern München verloor! Wat gebeurt er allemaal bij de topclub uit Duitsland?

lees verder
Roberto Carlos in de Kelderklasse: "Alsof je de loterij wint, zo voelde het"

In het Engelse Shropshire moesten ze zichzelf toch even in de arm knijpen. Hij was het echt. Roberto Carlos had het bordeauxrood van Bull in the Barne United aangetrokken. Een pubteam uit Engeland speelde in maart 2022 plotseling met een Real Madrid-legende in haar team. Het geldbedrag dat daarmee gemoeid was: vijf pond! "In de derde helft stond hij achter de bar; bier te tappen."

lees verder
Op deze zender kijk je de bekerfinale tussen Ajax en PSV

Ajax en PSV staan zondag voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. Na een Johan Cruijff Schaal (5-3 in het voordeel van PSV) en twee Eredivisie-wedstrijden (tweemaal winst voor PSV) nemen de clubs het nu tegen elkaar op in de finale van de TOTO KNVB Beker. Check hier hoe laat en op welke zender je naar de bekerfinale tussen Ajax en PSV kijkt.

lees verder
Jorg Smeets namens Heracles matchwinner tegen wereldkampioen Ajax: "Jammer dat ik feest na afloop heb gemist"

Jorg Smeets droomde er stiekem weleens van. Het winnende doelpunt maken tegen Ajax, waar de Amsterdammer vier jaar in de jeugd speelde. Op 27 november 1996 was het zover. Als middenvelder van eerstedivisionist Heracles Almelo knalde hij de toenmalige wereldkampioen uit de KNVB Beker. "Het is jammer dat ik het feest in het stadion en het centrum na afloop als enige speler heb gemist."

lees verder
Is Sunderland AFC volgend jaar weer te bewonderen in de Premier League?

Afgelopen zondag won Sunderland AFC de cruciale wedstrijd tegen West Bromwich Albion FC (2-1) in de strijd om promotie. In dit Championship-seizoen steekt Burnley FC er met kop en schouders bovenuit. De ploeg van Vincent Kompany heeft alle concurrentie weggeblazen. Alleen Sheffield United wist nog enigszins in de buurt te blijven, maar Paul Heckingbottom en zijn spelers moesten uiteindelijk ook het hoofd buigen. De strijd om de play-off plekken zijn daarentegen nog bloedstollend spannend. The Black Cats hebben zich door afgelopen weekend te winnen in ieder geval een ideale uitgangspositie verworven.

lees verder
Lasse Schöne over Real - Ajax: "De 1-4 overwinning in Madrid zagen we niet als een stunt"

De 1-4-overwinning van Ajax op Real Madrid in het Champions League seizoen 2018/19 was voor buitenstaanders een daverende verrassing. De Ajax-spelers zelf hadden vertrouwen in een goede afloop. De voetballers leefden ernaartoe alsof het om een reguliere Eredivisiewedstrijd ging. Lasse Schöne bevestigt de woorden. "Voor iedere wedstrijd dachten we: we kunnen simpelweg beter voetballen dan de tegenstander. Zelfs op het allerhoogste niveau tegen Real Madrid."

lees verder
Cupfighters: Heinz Stuy grijpt mis

Na ‘De Kortste Weg naar Europa’ met bekerverhalen uit de jaren zestig, verschijnt binnenkort ‘Cupfighters’ over de KNVB Beker in de periode 1970-80. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op de mooiste verhalen uit onze cuphistorie en Europese belevenissen van de bekerwinnaars in die jaren. De website van ELF Voetbal biedt in de komende weken een voorproefje.

lees verder
Kwartet FC Wageningen-spelers over grootste bekerstunt uit de historie: "Mijn baas zei 'Neem je telraam mee'"

De cijfers stonden er echt in het Philips Stadion: 1-6. FC Wageningen bracht PSV op 21 december 1977 de grootste thuisnederlaag in de clubgeschiedenis toe. Als eerstedivisionist zorgden de groenhemden op een steenkoude woensdagavond voor een stunt van jewelste in de KNVB Beker. "Toen we het veld betraden, legde ik mijn kunstgebit in de hand van onze verzorger."

lees verder
Wordt Jearl Margaritha de opvolger van Jesper Karlsson of Virgil Misidjan?

Drie seizoenen geleden speelde de Engelse middenvelder Lee Cattermole een jaar bij VVV-Venlo. Dat een speler met 272 Premier League-wedstrijden achter zijn naam naar Covebo Stadion De Koel kwam is bijzonder, maar was niet het enige opvallende. Dat was namelijk dat hij steevast zijn shirt strak bij zijn broek in had zitten. Zijn sterke, maar niet per se topsportlichaam werd er extra door geaccentueerd. Sindsdien zijn ze bijna op één hand te tellen: speler die hun shirt nog bij de broek in doen. Zoals ze dat vroeger deden. Jearl Margaritha laat die oude tijden herleven bij TOP Oss. Zijn witte broek trekt hij hoog op en zijn rood-wit gestreepte shirt propt hij erbij in. Zijn lange, dunne benen steken er onderuit. Soms zijn zelfs de geknoopte touwtjes zichtbaar.

lees verder
Helmond Sport dichtbij megastunt in KNVB Beker: "Man wat was ik boos"

"Heel Helmond zat in Utrecht. In de stad leefde iedereen al weken mee." Niet vreemd. Op 6 juni 1985 krijgt Helmond Sport als laagvlieger in de Eerste Divisie de kans om de eerste hoofdprijs in de clubhistorie te pakken. Een stunt is dichtbij. Heel dichtbij. De finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht gaat pas diep in de extra tijd verloren. "Waar al die minuten vandaan kwamen, weet nog steeds niemand."

lees verder