NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Steinweg stopt met containers
 
De Rotterdamse havengroep Steinweg Handelsveem trekt zich terug uit de containeroverslag. Ze heeft het containeroverslagbedrijf Rotterdam Shortsea Terminals (RST) in de verkoop gezet.
 
 
 
#
 
Oost-Europa zet alsnog aanval in op mobiliteitspakket
 
De strijd rond het Europees mobiliteitspakket gaat door, zelfs nu de nieuwe EU-regels voor onder meer cabotage en rij- en rusttijden in het wegvervoer deze zomer al werden ingevoerd.
 
 
 
#
 
Buitenlandse trucks leggen fors meer kilometers af in Nederland
 
Zware vrachtvoertuigen uit het buitenland maken steeds meer gebruik van de Nederlandse wegen. In 2019 reden zij 907 miljoen kilometer in Nederland, maar liefst 27% meer dan vijf jaar eerder.
 
 
#
 
‘Moerdijk krijgt echt reusachtige dc’s, maar geen e-commerce’
 
Na ruim tien jaar is de kogel door de kerk. Er mag een Logistiek Park Moerdijk gebouwd gaan worden. Met het opkopen van vijf boerderijen sprong Moerdijk deze herfst over de laatste horde, die van de stikstofrechten. En nu? Gaan de heipalen voor het Logistiek Park Moerdijk meteen de grond in? Ferdinand van den Oever,...
 
 
 
#
 
Tarieven wegvervoer van en naar haven Rotterdam veren op
 
De tarieven in het wegvervoer van en naar de Rotterdamse haven zijn aan een opmars bezig. In het derde kwartaal lagen de prijzen hoger dan een jaar eerder.
 
 
 
#
 
Transportbedrijf Van Steenbergen ontkent beschuldigingen
 
Transportbedrijf Van Steenbergen uit Arendonk ontkent de betichtingen van mensenhandel en uitbuiting. Deze week vonden er vanwege die vermeende vergrijpen grootschalige invallen plaats door de Belgische justitie.
 
 
 
(advertentie)
#  
Wij geven 10 miljoen aan onze sector
 

Wij zijn TVM. Opgericht als coöperatie. Wij steken de helpende hand toe in een tijd dat onze sector het moeilijk heeft door corona.


Kijk hier voor een gezonde toekomst van onze sector.
 
 
 
#
 
Groen licht Deens-Duitse Fehmarnbelttunnel
 
Na jaren van planning, procedures en bezwaren is de eerste spade de grond ingegaan voor de bouw van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. Het zijn nog geen werkzaamheden voor de aanleg van de tunnel zelf, maar voor de werkhaven die de bouw mogelijk moet maken. Afgelopen dinsdag veegde de rechtbank in het Duitse Leipzig...
 
 
 
#
 
Silk Road Summit met UIC, IenW, Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson
 
Het treinverkeer tussen Europa en China heeft last gehad van de corona crisis, maar is er sterker uitgekomen. De Nieuwe Zijderoute is ‘shockproof’. Dat is het thema van de European Silk Road Summit 2020. Dit evenement vindt plaats in digitale vorm op 10 en 11 november 2020.
 
 
 
#
 
‘Megacontainerschepen verstoren havenlogistiek in Rotterdam’
 
Het congestieprobleem in de Rotterdamse haven is volgens voorzitter Maira van Helvoirt van LINc, de organisatie van de containerbinnenvaart, niet simpel uit te leggen. ‘Het is zo’n complex en structureel probleem, we praten er al jaren over. Het is ook niet alsof er 365 dagen per jaar zware vertraging is. Het containersysteem is in zijn...
 
 
#
 
Heftruckchauffeur vergrijst en aandeel vrouwen daalt
 
Het bestand heftruckchauffeurs in Nederland vergrijst in een hoog tempo. Was de gemiddelde leeftijd twee jaar geleden nog 44 jaar, inmiddels is dat opgelopen tot gemiddeld 50 jaar. Ook het aandeel vrouwen neemt af.
 
 
 
#
 
Neste neemt Bunge Maasvlakte over
 
De Finse brandstofproducent Neste neemt voor 258 miljoen euro de raffinaderij van Bunge op de Maasvlakte over. Die grenst aan de bestaande bioraffinaderij van Neste en is daarmee verbonden.
 
 
 
#
 
Vallenduuk: ‘Partner voor transportondernemers’ (Brand Story)
 
Digitalisering, het Europese Mobiliteitspakket en een toenemende inspectiedruk. Transport­ondernemers hebben te maken met ontwikkelingen die het werk complex en veranderlijk maken. Daardoor is het niet altijd vanzelfsprekend dat ze voldoen aan alle eisen en regels. Vallenduuk is een advocatenkantoor dat niet alleen ondersteuning biedt als er problemen zijn, maar juist ook als dat nog niet...
 
 
 
#
 
‘Afstemming Vlaanderen en Nederland nog altijd uitdaging’
 
‘Als de bouwvoorschriften en omgevingsvergunningen in Nederland en Vlaanderen beter op elkaar worden afgestemd, helpt dat om North Sea Port nog meer projecten te laten realiseren.’ Dat zei Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse regering, vorige week op het havencongres van North Sea Port, een evenement dat zich vanwege corona grotendeels online afspeelde en als...
 
 
 
#
 
‘IT-beveiliging bij veel rederijen nog steeds matig’
 
Ondanks de spraakmakende cyberaanvallen op onder meer Maersk, MSC en CMA CGM van de afgelopen jaren hebben veel containerlijnen hun digitale beveiliging nog steeds matig tot slecht op orde.
 
 
 
(advertentie)
#  
Palletcentrale: totaaloplossing pallets
 
De Palletcentrale verzorgt een betrouwbare toe- en afvoer van pallets. Met 500.000 pallets op voorraad, 5 vestigingen, eigen productie en 30 vrachtwagens, bieden wij een totale palletoplossing.

Meer lezen over de Palletcentrale »
 
 
 
#
 
Railterminal Gelderland wordt ruim twintig miljoen duurder
 
De aanleg van de Railterminal Gelderland aan de Betuweroute wordt ruim twintig miljoen euro duurder dan aanvankelijk aangekondigd: 65,5 miljoen in plaats van 43 miljoen euro.
 
 
 
#
 
Boete voor Litouwse transporteur die voor Ikea reed in Nederland
 
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een boete opgelegd aan het Litouwse transportbedrijf dat chauffeurs onder slechte omstandigheden liet hun werk liet doen. De misstanden kwamen in september aan het licht.
 
 
 
#
 
Vlaanderen vergunt petrochemische Ineosfabriek in haven Antwerpen
 
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft omgevingsvergunningen uitgereikt voor de bouw van een nieuwe ethyleen- en propyleenfabriek in het havengebied van Antwerpen. Demir verwerpt daarmee in beroep de bezwaren die actiegroepen hadden geuit tegen een vergunning van de Antwerpse provinciale overheid. De bezwaren betroffen onder meer het vermoedelijke gebruik als grondstof van bijproducten van Amerikaans...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 
De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het proefabonnement voor drie maanden.

Bekijk actie
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam