Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

Het zijn de laatste dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen. In elke gemeente van Nederland wordt campagne gevoerd, met grote acties en door overal lokaal met mensen in gesprek te gaan. Zo ondertekende Lilianne Ploumen in het zuiden een Pact van Limburg met de lokale lijsttrekkers, gingen Frans Timmermans en Marjolein Moorman met elkaar in gesprek over de rol van de grote steden bij de energietransitie, en gaan honderden afdelingen élke dag de straat op.

De actualiteit laat zien waarom een sterke PvdA in de gemeenteraad zo ontzettend belangrijk is. Stijgende energieprijzen, bezuinigingen op de jeugdzorg en het aanpakken van het woningtekort zijn maar een paar van de uitdagingen die vragen om sociaal lokaal beleid.

Hieronder lees je hoe jij daar aan bij kan dragen. Gebruik die stempas, ga stemmen op 14, 15 of 16 maart, en vertel familie en vrienden: 'Stem sociaal, kies PvdA!'

Sluit je aan bij een actie bij jou in de buurt


Voor het maximale resultaat bij de verkiezingen gaan we nog een paar dagen knallen, met ontzettend veel activiteiten door het hele land. Je aanmelden voor een actie kan met één druk op de knop! Ga bijvoorbeeld naar de ludieke klimaatactie in Amersfoort vanmiddag, kom croissantjes met flyers uitdelen op het station van Enschede, of sluit je deze zondag aan bij het grote campagne eindfeest in Amsterdam. 

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op pvda.nl/kaart.

An image

Steun de campagne


Nog een paar dagen en de stembussen gaan open, dan is het moment waarop wij samen kunnen opkomen voor wat echt belangrijk is. En we zien in de laatste onderzoeken en peilingen dat de PvdA in het hele land écht meedoet, van de grote steden tot de kleinste gemeenten.

Met flyers, posters, advertenties in de lokale media, regionale media en online, kunnen we nog meer mensen bereiken en laten zien waarom die sterke PvdA nodig is. Al met een klein bedrag kun je daarbij helpen.

Doe daarom mee en doneer voor onze campagne!

An image

De energieprijzen rijzen de pan uit


Door de torenhoge energieprijzen worden veel mensen geraakt in hun portemonnee. Juist mensen met een laag inkomen die soms in slecht geïsoleerde huizen wonen voelen dit het meest, blijkt ook uit cijfers van het CPB. In de grote steden pleiten PvdA-wethouders voor een hogere vergoeding, en in de Tweede Kamer vindt onze fractie dat maatregelen als het bevriezen van de energieprijzen of verlagen van de huren geen taboe mogen zijn. 

Lees de reactie van Lilianne Ploumen op het koopkrachtpakket van het kabinet.

An image

Wat motiveert onze kandidaten voor de gemeenteraad?


Willem (84) en Quirina (17) staan allebei voor de Pvda op het stembiljet bij de gemeenteraadsverkiezingen komende week. In de laatste weken van de campagne gingen ze met elkaar in gesprek.

Wat drijft ze? Waarom zitten ze in de politiek? Hoe zien ze Nederland voor zich over tien jaar, en wat willen ze van elkaar leren? Bekijk het hele gesprek hier.

An image

Woning mag maximaal 30 dagen worden verhuurd


Dankzij PvdA-wethouder Roeland van der Schaaf wordt nu ook in Groningen een beperking ingevoerd op het aantal dagen dat een woning mag worden verhuurd via vakantieverhuurplatforms als Airbnb. "We voeren dit voor een deel preventief in, maar we krijgen ook wel degelijk klachten over structureel verhuur via Airbnb."

An image

Eenheid is ons sterkste wapen


Het Europees Parlement heeft een rapport met aanbevelingen aangenomen om desinformatie en buitenlandse verkiezingsinmenging tegen te gaan. Volgens Europarlementariërs Thijs Reuten en Paul Tang moeten deze aanbevelingen Russische propaganda een halt toeroepen.

Reuten: “Poetin weet dat eenheid ons sterkste wapen is. Daarom probeert hij die eenheid op alle mogelijke manieren te ondermijnen door chaos, verdeeldheid en onzekerheid te zaaien.”

An image

Huurwoningen sociaal of asociaal?


De Rotterdamse PvdA wil 25.000 woningen gaan bouwen, waarvan 40% sociale huur. Dit plan werd door de lokale VVD-lijsttrekker ‘asociaal' genoemd.

PvdA-lijsttrekker Richard Moti: “Wat is daar nou asociaal aan? Er is niets mis mee om in een sociale huurwoning te wonen, ik ben er zelf in opgegroeid. Mijn moeder werkt in de thuiszorg en zij zal met haar inkomen nooit een woning kunnen kopen. Net als zoveel Rotterdammers die hard werken. Zij hebben betaalbare huurwoningen nodig.”

An image