Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
5 september 2023
Stempassen voor Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023
Op woensdag 22 november 2023 vinden in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen plaats.

- Badges bestellen
- Stuk dubbel in monumentendag

Uiterlijk woensdag 8 november 2023 bij de kiezers bezorgd
De stempassen moeten uiterlijk 8 november 2023 bij de kiezers bezorgd zijn. De stempas is zowel een 'bewijs van uitnodiging' als het exclusieve bewijs van jouw kiesgerechtigdheid. Het bezit van deze pas vormt voor het stembureau het bewijs dat jij jouw stem nog niet bij een ander stembureau hebt uitgebracht. De stempas is voorzien van echtheidskenmerken en een uniek nummer. Met de stempas kun je binnen Boxtel zelf bepalen in welk stembureau je stemt. Zonder stempas én identiteitsbewijs kan er niet worden gestemd.

Lees verder
 
Agenda raadsvergadering

Op dinsdag 12 september aanstaande vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avonden op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering plaatsen we op onze website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending ziet en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken. 

Lees verder
Vervanging waterleiding Oude Dijk en Nieuwstraat in Liempde


De waterleiding in de Oude Dijk en de Nieuwstraat in Liempde wordt vervangen. Van 11 tot en met 15 september wordt er gewerkt aan het gedeelte Oude Dijk: Raadhuisplein - Heesterbos. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan het gedeelte Nieuwstraat: Kerkstraat - Vlasspreistraat. 
 

Omleiding

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt met borden aangegeven. De aanliggende winkels en bedrijven blijven bereikbaar.  

Meer informatie over werkzaamheden

Bekijk het overzicht van de werkzaamheden in de gemeente Boxtel.

Onderhoudswerkzaamheden Sparrenrijk
Vanaf half september 2023 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit in het gemeentelijk deel van Sparrenrijk. Dit onderhoud vindt plaats vanuit het in 2010 vastgestelde beheerplan. De gemeente heeft hiervoor eerder provinciale subsidie verkregen (Uitvoeringsprogramma Biodiversiteit in het BrabantsBoslandschap). Doel van het onderhoud is om het bos geleidelijk aan klimaatbestendiger en weerbaarder te maken. We werken aan een verbetering van de structuur, variatie en soortensamenstelling. Daardoor wordt het bos klimaatbestendiger en weerbaarder en wordt de kans op verdroging en verzuring van de bodem kleiner. Zo zorgen we ervoor dat Sparrenrijk ook voor toekomstige generaties een gezond en fijn bos blijft om te bezoeken. Dit onderhoud staat los van het nieuwe beheerplan voor Sparrenrijk dat in ontwikkeling is; zo heeft het werk geen betrekking op het veranderen van paden en lanen en blijft de laan met Amerikaanse eiken in stand. 

Lees verder
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten