Niet als het aan ons ligt!
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Beste foodwatcher,

80% van de consumenten wil een leeftijdsgrens op energiedrankjes. Hoor jij daar ook bij? Zo ja, dan hebben we jouw steun nodig. We zijn er bíjna...

En jij kan het laatste zetje geven!

Een hoge consumptie van energiedrankjes kan leiden tot hartritmestoornissen, slaapproblemen en zelfs nierfalen. Vorige maand nog is een man in het ziekenhuis beland na het drinken van 'een paar grote blikken energiedrank'. Voor jongeren zijn de risico's nog groter: omdat ze een stuk lichter zijn kunnen de hoge hoeveelheden cafeïne nog meer schade opleveren. Toch staan de reclamefolders en schappen van de supermarkten er vol van...

In september vorig jaar hebben we, na heel wat getouwtrek, de grote meerderheid van supermarkten eindelijk op één lijn gekregen: ze staan open voor een leeftijdsgrens op energiedrankjes in alle supers! Een belangrijke stap richting nationale regulering. Maanden later blijft het echter doodstil in Den Haag... Hoe zit het met die nationale leeftijdsgrens? Wanneer maakt de overheid hier eindelijk werk van?

Hoog tijd om de druk opnieuw op te voeren! We hebben allemaal plannen gemaakt voor het komende jaar, die we graag samen met jou willen verwezenlijken.

Zo willen we onderzoeken (door beroep te doen op de 'Wet openbaarheid van bestuur' en interne communicatie te doorspitten) of er achter de schermen stiekem toch nog wordt gelobbyd tegen een verplichte leeftijdsgrens. Want die trucjes kennen we onderhand wel. Publiekelijk aankondigen dat de gezondheid van de consument zo belangrijk is, maar ondertussen lobbyen tegen effectieve maatregelen als een suikertaks of leeftijdsgrens. We willen onze campagne via allerlei acties ook sterk opschalen, zodat de politiek niet meer om ons heen kan. En dat kunnen we niet zonder de hulp van donateurs!

We hebben nog nooit eerder zo sterk gestaan. De supermarkten zijn overstag. Het is nu alleen nog een kwestie van implementatie. We hebben dus een enorme stok achter de deur om het ministerie tot actie te bewegen. Help jij ons mee met de laatste loodjes?

Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert, directeur

Je kunt deze nieuwsbrief ook delen op social media:

Twitter Facebook LinkedIn Whatsapp
Privacybeleid  |  Nieuwsbrief aanbevelen  |  Afmelden
NL43 TRIO 0390 3757 64