Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Sterk staaltje creatief boekhouden in Europees voetbal
De net naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal gepromoveerde RWD Molenbeek telt 30 miljoen euro neer voor de 19-jarige Ghanees Ernest Nuamah. Het is de duurste aankoop in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Maar in België worden grote vraagtekens bij de transactie gezet.
Lees verder »
Dirk Kuperus nieuwe partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs
Dirk Kuperus is vanaf 1 september 2023 partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs. Hij was director audit public sector bij Deloitte, het kantoor waar hij in 1998 in dienst trad. Kuperus zal vooral noord-Nederland onder zijn hoede krijgen bij Eshuis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenstelproces optimaliseren?

Stap vóór 1 oktober over naar Visionplanner Compilation: dé cloudsoftware voor jaarrekeningen. Geniet van 50% korting voor 3 maanden, gratis inrichting en een persoonlijke expert voor al je vragen. Perfect voor elk accountants- en administratiekantoor.

Ontdek meer »
Kabinet komt met lastenverzwaring hogere inkomens
De drempel voor de hoogste belastingschijf (49,5%) wordt komend jaar verlaagd. Het betekent dat meer verdienende Nederlanders meer inkomstenbelasting gaan betalen. Hiermee hoopt het demissionaire kabinet €1,6 mrd op te halen, wat nodig is om armoedeplannen te betalen. Dat melden bronnen in politiek Den Haag.
Lees verder »
Hervorming Britse accountancysector loopt vertraging op
De hervorming van de Britse audit- en governanceregels loopt waarschijnlijk vertraging op. De verantwoordelijke bewindspersonen zeggen dat de parlementaire agenda van dit jaar te krap is om alle ingediende wijzigingen door te voeren en in het Lagerhuis te behandelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun jij een bijdrage leveren aan het oplossen van conflicten binnen een familiebedrijf?

Denk hierbij aan conflicten binnen de familie, binnen het bestuur van een familiebedrijf, opvolging, regelen van nalatenschap of arbeidsconflicten. Arnaud Booij geeft je op 25 september inzicht in deze conflicten en leer je op welke wijze mediation kan bijdragen aan de oplossing hiervan.

Lees verder »
Zwitserland wil antiwitwasbeleid aanscherpen
De Zwitserse regering komt met nieuwe regels om gaten in de antiwitwaswetging te dichten. Dit gebeurt na druk van onder meer de Verenigde Staten. Advocaten en adviseurs moeten risico’s melden. Ook wordt het toezicht op rechtspersonen, zoals trusts, aangescherpt. Het parlement moet nog over de voorstellen stemmen.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Wat vraagt de nieuwe rapportageverplichting van online-platforms?

dernemers die een online-platform exploiteren, vallen vanaf 1 januari 2024 onder een nieuwe rapportageverplichting. Online-platforms moeten vanaf die datum op grond van de EU-Richtlijn voor gegevensuitwisseling digitale platforms (DAC7) de gegevens van hun verkopers actief verstrekken aan de Belastingdienst. Om welke gegevens gaat het precies en wie krijgt met deze nieuwe verplichting te maken?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De voordelen van AI voor accountants op een krappe arbeidsmarkt

In een tijd waarin er meer vraag is naar accountants dan dat er beschikbaar zijn, speelt automatisering een steeds grotere rol. Door het gebruik van AI werken accountants efficiënter, waardoor ze meer werk verzetten met minder personeel. Ontdek in deze blog hoe kunstmatige intelligentie (AI) accountants ondersteunt in een competitieve arbeidsmarkt.

Lees verder »
Demissionaire Van Rij hoopt dat Kamer fiscale wetsvoorstellen behandelt
Staatssecretaris Van Rij heeft de Kamer geïnformeerd over wetsvoorstellen die samen het Belastingplan 2024 vormen. Door de val van het kabinet konden de plannen niet met de Kamerleden worden besproken. Van Rij schrijft te hopen de wetsvoorstellen die nauw verbonden zijn met de begroting van het aansluitende begrotingsjaar op 1 januari in werking kunnen treden. […]
Lees verder »
VVV wil met Whoa-procedure faillissement voorkomen
De Venloose voetbalclub VVV verkeert in financieel zwaar weer. Afgelopen seizoen werd 2 miljoen verlies geleden. Daarnaast worstelen de Venlonaren met een schuld aan de Belastingdienst. Een WHOA-procedure moet een mogelijk faillissement zien te voorkomen.
Lees verder »
Waarde van niet-duurzaam kantoorpand daalt hard
Sinds 1 januari 2023 moeten kantoren minimaal een energielabel C hebben. Panden die niet aan deze eis voldoen zijn 20 tot 40 procent in waarde gedaald. Daarover schrijft economenblad ESB.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Inflatie neemt snel af, maar economisch beeld verslechtert
PwC strategisch kennispartner van de KNVB
Koenen & Co kritisch op fraudesignalen bij grintbedrijf, forensisch onderzoek EBBEN gefrustreerd
Afwijzing TVL-aanvraag volgens rechter soms wel degelijk onevenredig
OPLEIDINGEN
Masterclass Ziekmelding van werknemer bij verstoorde arbeidsrelatie
The Legal Company
14 september 2023
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
18 september 2023
Cursus Inbreng van de IB-onderneming in een besloten vennootschap
Accountancy Vanmorgen
5 oktober 2023
VACATURES
Manager accountancy & advies – Harderwijk
Lentink De Jonge
Harderwijk
Junior administratief medewerker  – Nieuwegein, 32-40 uur
van Helder
Nieuwegein
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN