NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Sterke winstverbetering voor Jan de Rijk
 
De Noord-Brabantse wegvervoerder en logistiek dienstverlener Jan de Rijk (Roosendaal) zag de nettowinst vorig jaar meer dan verdubbelen naar 3,8 miljoen euro, bij een netto omzet van 230,4 miljoen (+15 miljoen). Het bedrijfsresultaat lag op...
 
 
 
#
 
DSV stuurt negentig man van hoofdkantoor Panalpina de laan uit
 
DSV zegt deze week negentig werknemers op het hoofdkantoor van Panalpina ontslag aan, drie maanden nadat de Denen het Zwitserse bedrijf hebben overgenomen.
 
 
 
#
 
Van Nieuwenhuizen noemt man en paard in stikstof/pfas-crisis
 
Zeker zeventien grote nationale infrastructuurprojecten lopen vertraging op als gevolg van de stikstof- en pfas-crisis. Dat heeft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen voor het eerst in een brief aan de Tweede Kamer gemeld.
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Rotra grotendeels in handen van Kuehne + Nagel
 
Koninklijke Rotra verkoopt het merendeel van zijn activiteiten aan Kuehne + Nagel. Het gaat om de divisies Wegtransport en Logistiek (warehousing). Zo’n 800 van de 900 personeelsleden gaan naar de Zwitserse expediteur, evenals de 200 trucks. De naam Rotra...
 
 
 
#
 
Commentaar – Een mooi snoer overnames
 
Kuehne + Nagel heeft wel grof geld in de broekzak, maar gaat dit natuurlijk niet uitgeven aan een bedrijf als Panalpina. Dat laten de Zwitsers uit Schindeleggi over aan de Denen van DSV, die nu bezig zijn de zak open te trekken om er een kat in aan te treffen.
 
 
 
#
 
MSC bevestigt komst Toft als ceo
 
In wat zeker de maritieme transfer van het jaar genoemd kan worden, heeft MSC maandag de benoeming van Søren Toft tot zijn nieuwe ceo bevestigd.
 
 
 
#
 
Extra markten voor Rotterdam door de intermodale verbindingen EGS
 
Deze week in Brand Stories vertelt European Gateway Services zijn verhaal over de intermodale verbindingen van de Rotterdamse en Antwerpse haven met het achterland. Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten...
 
 
 
#
 
Schiphol zag sinds 2017 ruim een vijfde vrachtvluchten verdwijnen
 
Schiphol heeft over de laatste twee jaar ruim een vijfde van zijn vrachtvluchten verloren. Dat blijkt uit een vergelijking van de vervoerscijfers over de eerste tien maanden van 2017 met de meeste recente transportgegevens over dezelfde periode dit jaar.
 
 
 
#
 
‘Gedwongen ontslagen bij Uniport Rotterdam’
 
Ontslag dreigt voor 145 van de 200 medewerkers van containeroverslagbedrijf Uniport in de Rotterdamse Waalhaven. De directie verwacht zo’n 55 medewerkers elders te kunnen herplaatsen. Dit is nodig omdat Uniport eind maart de deuren sluit.
 
 
 
#
 
Brussel wil verlenging van allianties lijnvaart
 
De Europese Commissie wil dat de lijnvaartallianties toegestaan blijven. De Deense commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) heeft hiertoe een voorstel gedaan, waarvoor nu een consultatieronde is gestart.
 
 
 
#
 
Maersk noteert winst maar sombert over containervolumes
 
A.P. Møller-Maersk heeft in het afgelopen kwartaal een lichte omzetdaling genoteerd. De winst steeg echter. Tegelijkertijd stelde het concern de groeiverwachting voor de mondiale volumes naar beneden bij. 
 
 
 
#
 
Hulpdiensten voorkomen kapseizen binnenvaartschip Tweede Petroleumhaven
 
UPDATE 13.45 – Hulpdiensten hebben donderdag het kapseizen van een in de problemen geraakt binnenvaarttanker in de Tweede Petroleumhaven in Pernis kunnen voorkomen. Door onbekende oorzaak was het schip scheef komen te liggen en dreigde te kantelen.
 
 
 
#
 
‘Praten over gevoelens is taboe onder zeevarenden’
 
Veel van huis weg zijn, lange werkdagen en weinig contact met het thuisfront kunnen psychische problemen aanwakkeren bij zeevarenden. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Cardiff. Tegelijkertijd zorgt het zeemansleven ook vaak voor een zware druk op de relatie met de achterblijvende partners. Dat...
 
 
 
#
 
Thriller rond overname noodlijdend Eddie Stobart nadert ontknoping
 
Het Britse investeringsfonds Dbay Advisors heeft de beste kaarten in handen om de grote verliesgevende wegtransporteur Eddie Stobart (2700 trucks en 6000 medewerkers) over te nemen, maar zeker is de deal nog niet.
 
 
 
#
 
Deutsche Bahn zoekt juiste spoor. Lastig, al die wissels
 
De bestuurscrisis bij Deutsche Bahn bereikte in het afgelopen weekeinde een hoogtepunt. De financiële topman van het staatsconcern krijgt tot eind dit jaar de tijd zijn biezen te pakken. Bij probleemgeval DB Cargo mag een nieuwe bestuursvoorzitter proberen de verliezen terug te dringen. Aan de zijlijn...
 
 
 
#
 
TFF helpt bedrijven bij online transport
 
Deze week in Brand Stories vertelt Team Freight Forwarding zijn verhaal over een nieuwe oplossing voor bedrijven die snel de juiste transporteur willen vinden en op deze manier veel tijd willen besparen.
 
 
 
#
 
Politiek en ambtenaren hebben zitten slapen bij stikstof en pfas
 
Het waren verwarrende tijden in het Nederlandse polderlandschap. De verwikkelingen begonnen toen de Raad van State, de hoogste bestuurlijke rechter, in een door activisten terecht uitgelokte beslissing vaststelde dat de staat zich dient te houden...
 
 
 
#
 
Volgen van containers steeds makkelijker
 
Ladingbelanghebbenden willen voortdurend monitoren of de containerreis nog volgens plan verloopt. En direct actief geïnformeerd worden als er een statusupdate is. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam onlangs Boxinsider geïntroduceerd. Diverse bedrijven...
 
 
 
#
 
Maersk wil klant meer logistiek verkopen en er meer aan verdienen
 
Maersk wil zijn klanten meer logistieke diensten verkopen en daar meer aan verdienen. Dat was de boodschap van topman Søren Skou bij een toelichting op de cijfers over het derde kwartaal...
 
 
 
#
 
Wegtransport kan sneller naar Bulgarije en Turkije
 
Het wegvervoer naar Bulgarije en verder richting Turkije heeft sinds 10 november weer met een verbetering te maken. Op die datum werd in Servië namelijk het laatste gedeelte autosnelweg geopend richting de grens met Bulgarije.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Verlenging lijnvaartallianties is nodig voor een goed functionerende markt.  
 
 
stem Eens. Het maakt lijnvaart efficiënter en goedkoper.
stem Eens. De dienstverlening is hierdoor beter.
stem Oneens. Concurrentie wordt te veel beperkt.
stem Oneens. De allianties brengen geen verbetering.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam