Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Steun in Tweede Kamer voor derde steunpakket
Het steun- en herstelpakket dat 1 oktober van start gaat krijgt brede steun in de Tweede Kamer. Het pakket regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen en bevat een sociaal pakket van € 1,4 miljard voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.
Lees verder »
Ondernemers krijgen langer tijd om belastingschuld door corona af te lossen
Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Dit schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy Tour Webinars

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen voor je kantoor en klanten. Hoe organiseer je je kernprocessen zo efficiënt mogelijk en voorzie je je klanten van goed advies? Unit4 Bedrijfssoftware geeft tijdens de Accountancy Tour Webinars handreikingen via experts, interactieve discussies en demo’s van onze verrassend slimme cloudsoftware.

Lees verder »
BFT wijst op gevolgen invoering UBO-register voor Wwft
De invoering van het UBO-register per 27 september heeft ook gevolgen voor de Wwft. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaat in op de wijzigingen.
Lees verder »
Koolmees licht herstelmogelijkheid NOW-subsidie op niveau werkmaatschappij toe
Het kabinet wil het mogelijk gaan maken dat bedrijven die een NOW-subsidie hebben aangevraagd bij de aanvraag tot subsidievaststelling kunnen verzoeken de subsidie op werkmaatschappijniveau vast te stellen, kondigde minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs aan. Dit nadat verschillende accountants aan de bel trokken over de verwachting dat bedrijven veel noodsteun moeten terugbetalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar! Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Vraag een proefnummer aan!

Lees verder »
Hof legt 16 jaar cel op na in scene gezette zelfdoding boekhouder
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 16 jaar opgelegd aan een 55-jarige man uit Joure wegens gekwalificeerde doodslag. De man bracht op 6 februari 2018 de 56-jarige boekhouder Hans Boschma uit het Friese Heeg om het leven
Lees verder »
Kabinet wil af van vermogenstoets in Tozo
Premier Rutte had maandagavond tijdens de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen een flinke verrassing in petto: het kabinet wil bij nader inzien toch af van de vermogenstoets die per 1 oktober zou worden verbonden aan de Tozo-regeling voor zelfstandigen.
Lees verder »
FIOD onderzoekt miljoenenfraude via buitenlandse fiscale schijnconstructies
De FIOD heeft maandag als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met e-commerce een bedrijfspand in Ridderkerk doorzocht. Er is beslag gelegd op papieren en digitale administratie, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
Machiel en de ziel van het familiebedrijf (1). Houvast in tijden van crisis
Mooi is dat. Ik sprak laatst een bevlogen ondernemer. Een echte inspirator die altijd kansen ziet en vol energie zijn familiebedrijf probeert klaar te stomen voor de volgende generatie. Hij had zichzelf op alle fronten ontwikkeld en overal wel een boek over gelezen. Maar nu moest ook hij toegeven dat niks of niemand hem had kunnen voorbereiden op de afgelopen maanden. Met de uitbraak van het coronavirus zijn de zorgen in veel gevallen fors toegenomen. Hoe redden onze familiebedrijven zich?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het ongebruikte potentieel van de jaarrekening

Het vak van financieel professional verandert. De afgelopen jaren wordt de behoefte aan duiding steeds krachtiger, zowel aan de zijde van de accountant als van diens klant. Tijdens het jaarlijkse contactmoment werp je een blik op het verleden in de vorm van een gesprek over de jaarrekening. Je schijnt je licht op wat er gebeurd […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe blogger Machiel Gosschalk: ‘Accountant kan meer doen voor het familiebedrijf’
De aangescherpte coronamaatregelen: wat mag er nog wel en wat niet?
Flinke clash curatoren Imtech en KPMG’ers
SASB benoemt KPMG-partner Mark Vaessen in het bestuur
OPLEIDINGEN
Accountancy Tour webinar 1: HR & Salaris Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
1 oktober 2020
Webinar Werkkapitaal & liquiditeit tijdens crisis
NBA Opleidingen
7 oktober 2020
Webinar: Bedrijfseconomisch ontslag in onzekere tijden
Fiscount
13 oktober 2020
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN