ZZP Nieuwsbrief

 2 september 2021
In deze nieuwsbrief:

Coronasteun zzp'ers stopt per 1 oktober, enkele sectoren uitgezonderd

Per 1 oktober 2021 stoppen de meeste steunmaatregelen om bedrijven door de coronacrisis heen te helpen. Dit betekent dat de regelingen NOWTVLTozo en diverse fiscale maatregelen dan komen te vervallen.

Alleen voor sommige sectoren zal er ook in het vierde kwartaal van 2021 steun zijn. Dit zijn de sectoren die, zoals het nu lijkt, nog niet zeker helemaal van het slot kunnen, zoals de nachthoreca en de evenementensector. Hoe de steun voor deze sectoren eruit zal gaan zien is nog niet bekend.
Lees meer
Afscherming woonadressen

AP pleit net als ZZP Nederland voor afscherming woonadressen zzp'ers 


Nadat er via een advocaat (buiten dienst) een datalek ontstond in het Handelsregister waardoor privégegevens van Kamerleden op straat kwamen te liggen, komt Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nu met het advies aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat om woonadressen van zzp’ers in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te beschermen.

ZZP Nederland pleit al jaren voor afschermen van privégegevens van zzp’ers in het Handelsregister. Slechts mondjesmaat worden er kleine verbeteringen doorgevoerd.
Lees meer

ZZP NL gaat samenwerken met Flowyour. money om zzp'ers te helpen financiën te stroomlijnen 

ZZP Nederland gaat samen met Flowyour.money zzp'ers helpen om automatisch geld te reserveren en te betalen voor de bekende financiële zaken die voortkomen uit het ondernemerschap. 

Denk hierbij aan belastingen, verzekeringen, vaste lasten en pensioen. Vaak geen favoriete onderwerpen voor ondernemers, dus zaak deze zo slim mogelijk te automatiseren. Een goed (simpel) voorbeeld is het direct apart zetten van de btw en de verwachte inkomstenbelasting als een factuur aan je is betaald. Zo kom je later niet voor belastingverrassingen te staan. Dat en nog veel meer kan via de App van Flowyour.money.

Lees meer

Korting op jouw zorgverzekering kan ook gedurende het lopende jaar

Ben je aangesloten bij ZZP Nederland en heb jij jouw zorgverzekering lopen bij een van de volgende verzekeraars: VGZ, Menzis, ONVZ, Zilveren Kruis, CZ, a.s.r. (De Amersfoortse) of Nationale Nederlanden dan kan je korting krijgen op je zorgverzekering. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het niet nodig om te wachten tot 1 januari 2022.

Je kunt zelf bellen met je verzekeraar en melden dat je vanaf nu aangesloten wilt zijn bij het collectief van ZZP Nederland. Op onze website vind je meer informatie over de kortingen, het benodigde collectiviteitsnummer en de telefoonnummers van de verschillende verzekeraars.

Lees meer

Problemen met innen van facturen? Online Incasso helpt, ZZP Nederland biedt korting

Een duur incassobureau inschakelen omdat een klant niet betaalt? Daar zit je als zzp’er niet op te wachten. Daarom hebben we samen met Online Incasso een voordelig online incassotraject voor jou beschikbaar.

Online Incasso automatiseert jouw debiteurenbeheer en incassozaken. Zo voorkom je hoge kosten aan een incassobureau en heb je jouw debiteurenbeheer snel en goedkoop op orde. ZZP Nederland mag abonnees korting bieden zodat je niet € 19,95 maar € 14,95 per factuur betaalt om Online Incasso voor jou aan het werk te zetten.

Lees meer

Wist je dat?

  • De laatste Tegemoetkoming Vaste Lasten Q3 2021 inmiddels is geopend? Aanvragen kan nog tot 26 oktober om 17:00 uur.
  • Het nog 79 dagen duurt voor de Dag van de ZZP'er losbarst en er nog vrijkaarten te verkrijgen zijn?
  • Op 9 september een leuke ondernemersborrel is? ZP Arnhem organiseert een Beach Borrel.  Gratis toegang en een gezellige invulling van de avond. Aanmelden kan hier.

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2021 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven