Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 21 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Steunpakket vanwege verzwaarde lockdown opnieuw uitgebreid
Het kabinet heeft vrijdag besloten om een aantal gerichte tegemoetkomingen toe te voegen aan het bestaande steunpakket, vanwege de strengere lockdown die sinds afgelopen dinsdag geldt.
Lees verder »
Impact coronacrisis: AFM benoemt aandachtspunten accountantscontrole
De coronacrisis geeft extra uitdagingen voor het opstellen van jaarrekeningen en accountantscontroles. De AFM benadrukt dat juist als het moeilijk wordt, het maatschappelijk verkeer rekent op kwalitatief goede jaarrekeningen en controles over 2020. De toezichthouder deelt daarom enkele aandachtspunten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je 6 keer per jaar in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Meld nu aan voor 6 interactieve bijeenkomsten en ontvang 1 sessie gratis. Met 12 PE punten.

Lees verder »
Accountantskantoor geeft met opzet te weinig btw aan, geen vergrijpboetes door blunder fiscus
Een accountants- en belastingadvieskantoor in geldnood heeft in 2014, 2015 en 2016 met opzet ruim €40.000 te weinig btw afgedragen, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland. De vergrijpboetes die de Belastingdienst oplegde worden echter geschrapt vanwege een handelwijze van de fiscus die moeilijk anders dan als geblunder kan worden gezien.
Lees verder »
Novaa legt zich niet neer bij aanpassing governance NBA: ‘ALV op Noord-Koreaanse wijze georganiseerd’
Novaa weigert de nieuwe governancestructuur te accepteren waar de leden van de NBA afgelopen maandag tijdens de algemene ledenvergadering mee instemden. Volgens de beroepsorganisatie was er van alles mis met de wijze waarop het onderwerp door de NBA werd behandeld tijdens de ALV.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
FIOD-onderzoek naar fraude met TVL na melding ongebruikelijke transactie
De FIOD heeft vijf locaties in Zaanstad en Amsterdam doorzocht in een onderzoek naar fraude met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), meldt de fiscale opsporingsdienst. Het fraudeonderzoek werd gestart nadat een bank een ongebruikelijke transactie had gemeld bij de Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU).
Lees verder »
Wetsvoorstel Bedrag ineens, RVU en verlofsparen uitgesteld, wat zijn de fiscale gevolgen?
De Eerste Kamer heeft de behandeling van het wetsvoorstel ‘Bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ uitgesteld tot 12 januari 2021. Daarmee is er op 1 januari 2021 nog geen RVU-drempelvrijstelling. Het wetsvoorstel kent wel terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.
Lees verder »
Innovatiespecial
Accountants ontdekken voordelen ‘open banking’-diensten

In het Europese bankenlandschap is een stille, onzichtbare revolutie gaande. In een snel veranderend ecosysteem veranderen banken van gesloten bastions naar open platformen, met daarin een sleutelrol voor API’s (Application Programming Interface).

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 –  Check voorlopige IB-aanslagen en teruggaven
Je hebt cliënten die dit jaar minder winst hebben behaald of hun baan zijn verloren bijvoorbeeld door de coronacrisis. Of zij hebben hun hypotheek laten…
Lees verder »
HET JAAR VAN (5) Fou-Khan Tsang: ‘Het besluit om niet meer al het nieuws te volgen gaf rust’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Fou-Khan Tsang RA is voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa Accountants en Adviseurs.
Lees verder »
Hoe zien de loonstrookjes er in 2021 uit?
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zoals elk jaar een brief aan de Tweede Kamer gestuurd om een indruk te geven van de veranderingen op de loonstrookjes van Nederlandse huishoudens in januari 2021.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOW Manager CaseWare koppelt met geanalyseerde data Full Finance

De NOW Manager van CaseWare koppelt met data-analyse van Full Finance. Hierdoor kunnen accountants een kant-en-klare analyse van hun klanten in een model krijgen. Met deze analyse zijn meteen de bijzonderheden van de klant te zien en kunnen cijfers met meer diepgang worden geïnterpreteerd.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Theo Ostermann treedt toe tot de raad van bestuur van Grant Thornton
Koolmees versoepelt dekkingsgraad, wetsvoorstel toekomst pensioenen in consultatie
Inkomen land- en tuinbouw in 2020 lager door Corona
OPLEIDINGEN
De dga als werknemer voor de loonheffingen
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Schakeltraject Accountancy & Controlling
HAN
14 januari 2021
Post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB
HAN
29 januari 2021
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN