ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-07-2023
Steven van Dijk, keeper op de Faeroër: "Een kwartier voor de deadline kwam mijn overgang rond"

Na een avontuur op IJsland en een mooie uitdaging in Australië is Steven van Dijk dit jaar als eerste Nederlander actief op de Faeroër, de archipel die meer schapen dan mensen telt. Waar het altijd stevig waait en kunstgras noodgedwongen als ondergrond van voetbalwedstrijden dient. Een eilandengroep die volgens de 25-jarige doelman zelfvoorzienend is. "Erg knap met zo'n kleine bevolking. Al is het opvallend dat er nergens een boom groeit."


lees verder
De monsterlijke statistieken van Dusan Tadic bij Ajax

Ajax heeft - redelijk onverwachts - afscheid genomen van Dusan Tadic. De Serviër speelde vijf seizoenen in Amsterdam, was lange tijd de aanvoerder én leek zijn spelerscarrière bij Ajax af te sluiten. Tadic zou vervolgens als trainer aan de slag gaan bij Ajax. De 34-jarige Tadic lijkt nog steeds trainer te willen worden van de club, maar hij gaat zijn carrière dus eerst ergens anders afsluiten. ELF zet de cijfers en statistieken van Tadic bij Ajax op een rijtje.

lees verder
ELF Voetbal 6/7 zomereditie: Op reis, over de pioniers van het Nederlandse voetbal

De zomervakantie staat voor de deur. De tijd dat strand, terras en koffer overheersen en voetbal een minder prominente rol in het leven speelt. De wereld ontdekken hoort daar ook bij. Voetballers gaan tijdens hun actieve carrière voortdurend op reis en zien enorm veel landen. Daarmee is het thema van ELF Voetbal 6/7 verklaard: Op Reis. Spelers delen hun tips over het land waar ze voetballen. Daarnaast komen diverse avontuurlijke landgenoten aan het woord. Denk aan trainers Thomas Rongen en Pieter de Jongh alias The Champ, aan André Krul, aan Ricky van Wolfswinkel, aan Steven van Dijk en anderen!

lees verder
Wanneer begint de Eredivisie 2023/2024?

Alle Eredivisie-clubs zijn druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In augustus staat namelijk alweer de eerste speelronde van de Eredivisie op het programma. Voor FC Twente begint het seizoen zelfs nóg eerder. FC Twente speelt op donderdag 27 juli al tegen Hammarby IF, in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Ook AZ en PSV spelen hun eerste Europese kwalificatiewedstrijd nog vóór het seizoen begint. 

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Op naar de Premier League-titel: Arsenal gaf al bijna 250 miljoen euro uit

De transfermarkt is officieel gezien zeventien dagen open en Arsenal is momenteel de grootste spender. De Londense club gaf al 231 miljoen euro uit (aan drie spelers), terwijl er nog geen dertig miljoen euro binnenkwam. Daarmee geeft Arsenal het meeste geld uit van iedereen én heeft het negatiefste saldo. The Gunners staan deze zomer 201,70 miljoen euro 'in het rood'. Toch zijn de transferuitgaven prima te verklaren: de club moet versterken in de diepte om de titelrace langer vol te kunnen houden.

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Ja. Hij is er weer! Het extra dikke Vakantie Doeboek van PANNA! Honderd pagina's boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. En dat niet alleen! Treed ook in de voetsporen van een zaakwaarnemer en stippel zo de droomcarrière van Jantje uit, help mee om een door een sjeik gekochte club samen te stellen en lees vele vakantietips in de PANNA! Reisgids!

lees verder
Ajax hoopt deze Kroaat binnen te halen als vervanger van Jurriën Timber

Jurriën Timber is sinds een paar dagen speler van Arsenal. De Londense club betaalde Ajax liefst veertig miljoen euro, een transfersom die door middel van bonussen nog kan oplopen tot 45 miljoen euro. Timber was een rots in de branding bij Ajax. Het is dan ook niet gek dat directeur Sven Mislintat druk bezig is met een vervanger voor de 22-jarige international van Nederland. Mislintat is gespot op Schiphol, waar hij een vlucht naar Zagreb zou hebben genomen.

lees verder
Interview Alexander Bannink: "Had de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten"

Hij was de eerste en is nog steeds enige speler die zijn bingokaart van Overijssel vol heeft. Alexander Bannink verdedigde de clubkleuren van FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Aangevuld met avonturen bij FC Emmen en De Graafschap is Oost-Nederland op een haar na afgevinkt. In Duitsland vond de 33-jarige aanvallende middenvelder een nieuwe liefde. Eind mei greep hij het kampioenschap van de Oberliga Westfalen met FC Gütersloh. "Achteraf had ik de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten."

lees verder