Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 maart 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Stichting schermt met accountantsverklaring die het niet kan tonen
De Rabobank mocht de bankrelatie opzeggen met de Stichting Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen (ISRAA) en haar voorzitter. De stichting vond dat een accountantsverklaring aantoonde dat geldstomen verantwoord waren. Maar dan moet je die verklaring wel kunnen laten zien in de rechtszaal.
Lees verder »
Belastingdienst weer populairder als werkgever
Nadat de Belastingdienst vorig jaar flink kelderde in de ranking van favoriete werkgevers, veert de organisatie weer op in de ‘barometer’ van de Intelligence Group. Schandalen en ander negatief nieuws ten spijt blijft de fiscus een gewilde werkplek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 8 april bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
HAN komt met nieuwe financemaster gericht op integraal advies aan mkb  
De HAN University of Applied Sciences start met een 2-jarige deeltijdmaster Integraal Adviseur MKB. De HAN is daarmee naar eigen zeggen de eerste Nederlandse hogeschool met een financiële master die specifiek gericht is op het versterken van de adviesrol richting de mkb-ondernemer.
Lees verder »
Afzwaaiende Vergoossen: ‘Dreigend tekort RA’s groot maatschappelijk probleem’
In zijn afscheidsrede stelt hoogleraar Ruud Vergoossen dat de accountancyopleiding op de schop moet. Dat is nodig omdat een tekort aan tekenende accountants dreigt, zo waarschuwt hij.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 8 april bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Samenwerking vhm | accountants & belastingadviseurs en Schoonebeek en Kieskamp Accountants & Adviseurs
vhm | accountants & belastingadviseurs en Schoonebeek en Kieskamp accountants & adviseurs gaan een strategische samenwerking met elkaar aan. Doel is een verdere professionalisering waardoor de organisaties kunnen groeien met behoud van identiteit.
Lees verder »
‘Gratis geld’: schrikkeldag levert BBP 2 tot 3 miljard op
Donderdag 29 februari 2024 konden zo’n 9700 Nederlanders voor het eerst in vier jaar hun verjaardag weer vieren. Behalve een micro-impact heeft schrikkeldag ook macro-economische consequenties. Mensen in loondienst werken een dag voor nop, zzp’ers en ondernemers zien hun inkomsten juist stijgen. Een aantal bedrijven houdt de deuren op deze extra dag gesloten.
Lees verder »
Contentpartner
De rol van dashboards bij de btw-aangifte
Je levert meer toegevoegde waarde als je actuele cijfers vertaalt naar inzicht. Daar worden ondernemers blij van, al beseffen ze dit misschien nog niet. Dat biedt jou als accountant of adviseur een mooie kans om je klanten positief te verrassen. Een van de manieren om dit te doen, is door het verstrekken van dashboards bij […]
Lees verder »
Contentpartner
Advice2You: ‘Het levert onze klanten veel tijdsbesparing en gemak op’
Advice2You is een administratie- en fiscaal adviesbureau. Het kantoor werkt met Visma eAccounting Accountancy en biedt de boekhoudsoftware ook aan hun klanten. Mede-eigenaar Ton van Dooren vertelt: ‘In eAccounting kun je veel handmatige werkzaamheden minimaliseren, zeker in de samenwerking met klanten. Dit levert niet alleen tijdsbesparing op voor onze klanten, maar ook voor ons bij onze […]
Lees verder »
Arbeidsmarkt accountancy: ‘Zoek via je eigen medewerkers’
De derde aflevering van AV on Air gaat over de arbeidsmarkt. Piet-Jan Boringa geeft duiding aan de trends die hij ziet en Chantal Wegdam vertelt hoe ze bij Eshuis Accountants en Adviseurs omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt.
Lees verder »
Zijn uw producten al ‘ontbossingsvrij’?
Vanaf 29 juni 2023 geldt de European Union Deforestation-free Regulation (EUDR). Het doel is de broeikasgassen te verminderen die de Europese Unie (EU) zelf veroorzaakt. Producten die bijdragen aan ontbossing, mogen niet meer de EU in, niet meer in de EU worden geproduceerd en niet meer uit de EU worden geëxporteerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rademaker Advies & Accountancy bij ETL
ACM geeft toestemming voor fusie Alfa en ABAB
Gezamenlijke transactiemonitoring banken op losse schroeven
Fiscale adviespraktijk verdenkt oud-werknemer van fraude, maar inzage in mails is fishing expedition
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie Wil de echte zzp’er opstaan?
The Legal Company
14 maart 2024
Post Bachelor AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
15 maart 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: rapportages maken
Accountancy Vanmorgen
16 april 2024
VACATURES
Relatiebeheerder accountancy – Veenendaal
Moore MKW
Veenendaal
(Senior) Consultant integrated finance
Joanknecht
Gevorderd assistent accountant-Druten
WEA Deltaland
Druten
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN