Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 13 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Stichting Sywert van Lienden schrapte belofte onafhankelijke audit, PwC en EY ontkennen betrokkenheid
De omstreden non-profitstichting Hulptroepen Alliantie van Sywert van Lienden en Bernd Damme heeft toezeggingen over financiële transparantie en verantwoording de afgelopen maanden van de eigen site gewist. De stichting schermde bovendien met een onafhankelijke audit, maar de door de stichting genoemde accountantskantoren PwC en EY ontkennen dat daar ooit afspraken over zijn gemaakt.
Lees verder »
Geen tegenprestatie voor hoge adviesvergoedingen: ING mag bankrelatie adviseur coffeeshops beëindigen
Als adviseur van enkele coffeeshops zonder degelijke verklaring €5 miljoen op je bankrekening ontvangen. Voor de rechtbank Amsterdam is dat, in combinatie met een aantal contante stortingen van zeer hoge bedragen in grote coupures, voldoende om ING toe te staan de bankrelatie met de adviseur te beëindigen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je op 2 november in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Ook na afloop van de cursus kun je je vragen voorleggen aan Joep (hij bespreekt deze kosteloos).

Lees verder »
Ruim 150 verdachte TVL-aanvragen: omzetgegevens matchten niet met informatie fiscus
De FIOD heeft dinsdag een 24-jarige Hagenaar aangehouden die verdacht wordt van fraude met coronasteunmaatregelen. De man pompte waarschijnlijk zijn omzetgegevens op bij meer dan 150 TVL-aanvragen.
Lees verder »
Belastingdienst krijgt ruimte voor soepeler opstelling bij ondernemers met schulden
Om in de kern gezonde bedrijven met een problematische schuldenlast te ondersteunen zullen Belastingdienst en Douane zich tijdelijk soepeler opstellen bij een minnelijk saneringsakkoord. Ook heeft het kabinet een aanvullende maatregel getroffen om in uitzonderingsgevallen aanvullend uitstel van betaling te verlenen na 1 oktober 2021.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit moet je beslist weten van het levenstestament en executele

In het erfrechtelijke denken kun je niet meer om de (macht van de) executeur heen. Bernard Schols vertelt wat je beslist moet weten van deze functionaris en zijn rol bij erfeniskwesties. Daarna praat Chanien Engelbertink je bij over het levenstestament en de levensexecuteur. Deze fenomenen zijn namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Je hoort op 1 oktober de do’s en don’ts aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
AV-Magazine
‘Is je backoffice niet op orde, dan is toekomstgericht advies een holle frase’

Eén onlineplatform om alle administratieve processen snel en simpel te verwerken. Dankzij een koppeling met bijna alle boekhoudpakketten. Met de backoffice als stevig fundament heeft de accountant zijn handen vrij om zijn klant vaker positief te verrassen.

Lees verder »
Groep SRA-kantoren zet met Koploperproject in op verduurzaming
Een flink aantal SRA-kantoren gaat verduurzamen, als onderdeel van het zogeheten SRA-Koploperproject. In een acht maanden durend traject gaan zij aan de slag met een praktisch actieplan, waarmee duurzaam ondernemen een structureel verbeterproces wordt.
Lees verder »
Fiscale gevolgen thuiswerken: vragen en antwoorden
De Belastingdienst ontvangt veel vragen over de fiscale gevolgen van thuiswerken. Een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zorgplicht en verantwoordelijkheid van de salarisadministrateur bij bedrijfstakpensioenfondsen

Onlangs oordeelde de rechtbank Gelderland dat een administratiekantoor niet aangesproken kan worden op het feit dat deze een werkgever er niet op had gewezen dat er een bedrijfstakpensioenfonds (BPF) van toepassing is.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Stagebureau MVP gaat strategische samenwerking met Fiscount aan

Per 1 november 2021 gaat het stagebureau van Markus Verbeek Praehep (MVP) een strategische samenwerking met Fiscount aan.

Lees verder »
Salarisprofessionals willen cybercrime-protocollen
Salarisprofessionals zijn zich steeds meer bewust van het belang van privacy en dataveiligheid binnen hun organisatie en de bijbehorende risico’s. Vooral de dreiging van cybercrime en een datalek door het gedrag van medewerkers staan hierbij scherp op het netvlies.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Personeel Belastingdienst meldt misstanden niet vanwege werkklimaat’
‘Stimuleer duurzame landbouw met btw-verlaging’
Wetsvoorstel moet belastingheffing gebruikers digitale platformen verbeteren
OPLEIDINGEN
Webinar voor de efficiënte accountant
Yuki
2 november 2021
De coöperatie, verguisd en bejubeld?
Fiscount
8 november 2021
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
11 november 2021
VACATURES
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Amsterdam
Salarisadministrateur
Rikst
Groningen
Senior IT-Audit Professional
CROP
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN