Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 30 mei

Stijve spieren voorkomen en behandelen

Spierstijfheid is meestal een signaal dat je te veel hebt gevraagd van je spieren. Maar heel soms kan spierstijfheid een symptoom zijn van een andere aandoening. Lees in ons dossier hoe je stijve spieren kan voorkomen en behandelen.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wetenschappers voorspellen verspreiding tropische muggen

Een groep internationale wetenschappers bestudeerde de invloed van mobiliteit en klimaatverandering op de verspreiding van muggen die tropische virussen kunnen overbrengen. De studie laat onder andere zien dat de tijgermug zich verder zal verspreiden naar onze contreien. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Jouw astma en je persoonlijke ervaring met astma beter begrijpen

ADVERTORIAL
Net zoals jouw vingerafdruk zijn je longen even uniek als jezelf. Iedereen zijn astma is anders en het is dus tijd om een persoonlijker gesprek te hebben over astma met jouw arts.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wie kan een beroep doen op eerstelijns psychologische en orthopedagogische zorg?

Vanaf 1 april 2019 betaalt de ziekteverzekering de ambulante zittingen van klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen terug. Wij vatten samen wie hiervan gebruik kan maken en wat het doel is van zo'n sessies.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Studiedag Rechten en plichten in de Vlaamse sociale bescherming

Op 29 mei, 3 juni en 5 juni organiseert het Agentschap Zorg en Gezondheid een studiedag over rechten en plichten in de Vlaamse sociale bescherming. Deze studiedag richt zich op wie werkt op een sociale dienst of voor wie sociaal werk een dagelijkse bezigheid is.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Al gehoord van haverzemelen?

Haverzemelen zijn de buitenste, eetbare velletjes van de korrel. Ze bevatten weinig eiwit en vetten en ze zijn een goede bron van vezels. Ideaal om te gebruiken bij het ontbijt!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Gezonde vistaco’s van glutenvrije tortilla’s

Ben je dol op vistaco’s, maar kun je geen glutenvrije tortilla’s vinden? Met yams kun je die ook maken. Yam is een knolgroente die je veelal kunt vinden bij toko’s en Aziatische supermarkten.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven