Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,


Op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid. Door heel het land organiseren afdelingen bijeenkomsten die in het teken staan van de rechten van werknemers. Een vaste baan met voldoende vrije tijd en een fatsoenlijk salaris. Dat is nog steeds onze opdracht als sociaaldemocraten. In Leiden houdt partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent een lezing over deze bijzondere dag en over toekomst van de sociaaldemocratie. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan via deze link aan voor de lezing. 

An image

Herinnering: kom naar ons congres 


De leden bepalen de koers van de partij. Hiervoor komen wij als partij op 11 juni samen voor ons Congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Je kunt je hier aanmelden en meer lezen over het programma.

An image

9 mei: EuropeTalk


Op 9 mei is het de Dag van Europa. Samen met GroenLinks organiseert de PvdA daarom in de Tolhuistuin in Amsterdam EuropeTalk: een avond over de toekomst van Europa. Hoe worden we strategisch onafhankelijk? Hoe positioneren we ons tegenover Rusland, de VS en China? Hoe maken we Europa democratischer?

Hierover gaan Kamerleden Kati Piri (PvdA), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Europarlementariërs Mohammed Chahim (PvdA) en Bas Eickhout (GroenLinks) onder leiding van Jelle Brandt Corstius in gesprek. Kom ook!

An image

Conversations of a changing continent


De kaartverkoop voor Afrikadag 2022 van de Foundation Max van der Stoel is geopend. Dit jaar staan in het eindprogramma Mo Hersi, Bert Koenders en uit Afrika overgekomen panelleden! Er worden talloze interessante workshops die gegeven door ngo's, diaspora organisaties en al onze andere partners. Mis bijvoorbeeld niet het gesprek tussen Jan Pronk en Kiza Magendane!

Kom langs en geniet van het beeldschone KIT, ontmoet onze partners en laat je inspireren op onze markt en bestel van tevoren je overheerlijke Afrikaanse lunch. Lees meer en koop een kaartje.

An image

10 mei: webinar internationaal verantwoord ondernemen


Uitbuiting, kinderarbeid en milieuschade: bij het maken van de producten die we kopen is niet zelden sprake van misstanden. Europarlementariër Lara Wolters gaat op 10 mei om 19.30 uur in gesprek met Lars Gierveld (sociaal ondernemer, oprichter van KUMASI Drinks) en Paul Schoenmakers (Head of Impact bij Tony’s Chocolonely) over het recent verschenen wetsvoorstel Due Diligence (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van de Europese Commissie. Wolters zet zich, sinds ze het parlement ingestemd is, actief in voor deze wet. Meld je aan via internationaal@pvda.nl

An image

Koos Vorrink-lezing door Noortje Thijssen & Fred Crone


Noortje Thijssen (directeur wetenschappelijk bureau GroenLinks) en Ferd Crone (PvdA Senator en Curatoriumvoorzitter WBS) spreken op 1 mei over een gezamenlijk project van de Wiardi Beckman Stichting en het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks waarin hun groene en rode harten samenkomen: de transitie naar een groene industrie en de sociale kwestie die daarachter schuilgaat. Lees meer en meld je aan.

An image