‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 22-12-2022

- Det tog lang tid at vænne mig til den stomi

Det har taget tid for 32-årige Stinne Leth at vænne sig til den nye krop, hun vågnede op med efter en tarmoperation i 2017. - Jeg følte mig ikke tilpas i min nye krop. Det påvirkede selvfølgelig også intimiteten og sexlivet, da jeg pludselig skulle forholde mig til at have en pose på maven. For, hvordan har man lige sex med en stomi?
Mød Stinne her

Ny forskning: En blodprøve kan forudsige din risiko for nerveskader efter kemo

Forskere har opdaget en ny biomarkør, som kan vise, om en patient risikerer at få alvorlige bivirkninger på grund af nerveskader efter behandling med kemoterapi. Forskningen er udført af forskere fra Syddansk Universitet og Sygehus Lillebælt og er støttet af Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Hospitalsliv og helikopterdrømme: Den bedste dag i Nohrs liv

Lille Nohr er indlagt med kræft under coronanedlukningen. I 758 dage får han kemo, piller og undersøgelser og har det meget skidt – men alligevel siger han en aften på hospitalet: - Mor, den her dag har bare været den bedste dag i mit liv! I denne fine fortælling om Nohr og hans families kamp mod kræften får du bl.a. svaret på, hvorfor en dag på hospitalet alligevel endte med at blive Nohrs bedste dag - nogensinde.
Mød Nohr her

Sådan har vi fået en langt bedre strålebehandling mod brystkræft

For fire årtier siden var strålebehandling efter brystkræft ofte lig med skamferede kroppe og voldsomme bivirkninger. Heldigvis har dygtige forskere med støtte fra Kræftens Bekæmpelse år for år forbedret området, så mange kvinder i dag næsten undgår bivirkninger.
Læs sol(stråle)historien her

Det skriver andre medier om kræft
 

Senfølger fra strålebehandling kan ruinere hoved-halskræftpatienter

(Onkologisk Tidsskrift 20-12-2022)

Følger efter strålebehandling har givet Jens Hartvig Jørgensen kronisk svie, svamp og massive kariesangreb i munden. 10 år efter kræftbehandlingens afslutning har senfølgerne krævet de fleste af hans tænder og mere end 140 behandlinger i tandlægestolen. Ifølge tandlægeforeningen er eksemplet langt fra enestående.
Mød Jens her

Et optikerbesøg gav Henriettes kræftdiagnosen: - Tro ikke, at det er alderen, der trykker

(TV 2 Lorry 21-12-2022)

Henriette Sankel var oppe i 50'erne, da synet begyndte at svigte. Det viste sig dog at være en kræftknude og ikke alderen, der trykkede. Hendes kræft er uheldbredelig, men Henriette vil have det optimale ud af resten af hendes liv: - I stedet for at gå i seng med sorte tanker, så find de tre ting, der fik dig til at smile eller tænk på en god sang i radioen. For os alle sammen er der gode ting hver dag, siger hun.
Mød Henriette her

Kræftpatienter kan få tatoveret nye brystvorter: - Man føler sig nærmest hel igen

(TV 2 Nord 21-12-2022)

To operationssygeplejersker har lært at tatovere brystvorter på brystkræftpatienter, der har fået fjernet et eller begge bryster.
Læs mere

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Kræftlinjens åbningstider mellem jul og nytår

Kræftlinjens rådgivere sidder klar ved telefonen mellem jul og nytår. Dog er der lukket den 24., 25. og 26. december.
Se de specifikke åbningstider her