De natuur in met Roots - 04 april
8 CENTIMETER

8 CENTIMETER

Zo lang zijn de oorpluimen van de oehoe. Lees nog 7 weetjes over dierenoren.
Roots

Te zien in april

HEMELSBLAUWE WATERSMURFEN

Ook heikikkers krijgen de lente in hun bol wanneer de temperatuur stijgt. Zeker de mannetjes. Die kleuren zelfs blauw wanneer het kwik enkele dagen de 18 graden Celsius bereikt. Roots-redacteur Paul Böhre legt uit hoe dat komt en waar je de kikkers met de smurfenlook kunt zien.
Foto: Tom Kruissink

Roots

Doen in april

TIPS VOOR EEN NATUURLOGBOEK

April is een mooie maand om te beginnen met een natuurlogboek. Door het maken van aantekeningen verdiep je razendsnel je kennis van de natuur om je heen. Maar hoe begin je een natuurdagboek? En wat noteer je? Roots geeft 5 tips.
Foto: Pixabay

Roots

Blocbirds in Friesland

VIERKANTE VOGELS

De expositie Blocbirds in Natuurmuseum Fryslân is een expositie die een beroep doet op het geheugen en de verbeelding. Op het eerste oog zie je in het museum composities met kleurrijke vlakken, maar wie goed kijkt, ontdekt dat het vogels zijn.

Roots

Natuurfotografie

BUURTNATUUR

Het thema voor de Foto van de Maand is ‘Bij mij in de buurt’. Met andere woorden: laat eens in beeld zien wat er zo bijzonder is aan de 'alledaagse' natuur om je heen. Foto’s inzenden kan t/m 22 april. Om je winkansen te vergroten, geeft beeldredacteur René Alblas nog 6 handige tips.
Foto: Steven Witteveen

Neem nu een abonnement op Roots en geniet van een heerlijke lunch

Kies uit een van de 215 gezellige lunchrooms en brasserieën in Nederland en België en laat je trakteren op een rijkgevulde salade, een heerlijk broodje of dagverse soep.

Roots
Roots

60 soorten lieveheersbeestjes

DOEN: STIPPEN TELLEN

Wanneer de temperaturen oplopen, worden de lieveheersbeestjes weer actief. Alleen al in Nederland leven ruim zestig soorten. Met de zoekkaart in Roots breng je ze allemaal op naam...
Foto: iStock

Roots

Vogelweekend op Texel

Altijd al een keer vogels willen leren kijken op een eiland, zoals Texel? Ga dan van 26 t/m 28 april 2019 met Roots mee op vogelsafari op Texel. Vogelkenner Klaas de Jong en redacteur Paul Böhre laten je de mooiste vogels zien en te horen. Met 100% blauwborstgarantie. Beslis snel want er zijn nog maar een paar plekken over! 

Vind je deze nieuwsbrief leuk?
Ja Positief Negatief Nee
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer