‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN SPORT
 
 
 
God morgen, kære læser!
 
Det er nu 25 år siden, at den franske stjernespiller Eric Cantona i frustration over et rødt kort angreb en tilskuer med et flyvende karatespark. Manchester United-spilleren fik dengang to ugers fængsels straf, 120 timers samfundstjeneste og en længere karantæne fra fodbold.
 
Helt så galt ender det nok ikke for Tottenham-spilleren Eric Dier, der onsdag aften fik markeret jubilæet for sin navnebrors dåd, da han i et anfald af raseri forcerede næsten 20 stolerækker på Tottenham Hotspur Stadium i London for at slå kløerne i en provokerende fan.
 
Episoden skete i forlængelse af Tottenhams nederlag i FC Cuppen til Norwich, der vandt den dramatiske kamp efter straffesparkskonkurrence.
 
Diers amokløb, der blev fanget på video af adskillige tilskuere og delt på sociale medier, skyldtes ifølge Tottenham-manager José Mourinho, at tilskueren havde hånet spillerens familie.
 
»Eric gjorde noget, vi som professionelle ikke må gøre, men som enhver af os nok ville have gjort«, siger Mourinho efter kampen ifølge BBC.
 
Hvordan det engelske fodboldforbund, FA, takserer Diers udfald, må fremtiden vise.
 
     
 
Fodbold. Brøndby IF kom som forventet ud af det forgangne kalenderår med et stort minus. Klubben har torsdag fremlagt sit regnskab for 2019, og af det fremgår det, at Brøndby havde et underskud på 78,7 millioner kroner. Omsætningen lå på 175,1 millioner kroner. På forhånd havde Brøndby regnet med et underskud på 75-79 millioner kroner. Brøndby forventer også et minus på bundlinjen for 2020 - dog et noget mindre underskud på mellem 20 og 30 millioner kroner.
 
Cykling. Cykelholdet Team Ineos trækker sig fra alle løb frem til Catalonien Rundt, der begynder 23. marts. Det oplyser det britiske storhold i en pressemeddelelse. Dermed kommer Ineos ikke til start i store forårsløb som Strade Bianche, Milano-Sanremo, Tirreno-Adriatico og Paris-Nice, forudsat at løbene bliver afviklet som planlagt. Årsagen til den drastiske beslutning er usikkerhed omkring udviklingen af coronavirus, ligesom holdet er rystet over sportsdirektør Nicolas Portal, der pludselige døde tirsdag af et hjertestop. Han blev 40 år.
 
Fodbold. Kasper Schmeichel og Leicester er inde i halvskidt periode i Premier League, men klubben lever fortsat i FA Cuppen. På hjemmebane vandt holdet med 1-0 over Birmingham og spillede sig dermed i kvartfinalen i den traditionsrige turnering. Favoritterne måtte dog vente længe på den forløsende scoring mod gæsterne fra den næstbedste række, der bed godt fra sig. Otte minutter før tid narrede Marc Albrighton Birminghams danske venstreback Kristian Pedersen og sendte bolden ind i panden på Ricardo Pereira, som scorede kampens eneste mål. Endnu større favorit var Manchester City, som da også levede op til forventningerne og vandt med 1-0 på udebane over Sheffield Wednesday fra den næstbedste række.
 
     
 
Dagens tv-tip. Pokalfodbolden ruller stadig i Europa. I England tager Championship-klubben Derby County hjemme mod Manchester United. Og det er med ingen ringere end Wayne Rooney på holdet. Rooney spillede fra 2004 til 2017 i Manchester-klubben. Kampen kan ses på 3+ kl. 20.45.
 
 
 
Med venlig hilsen
Christian Heide-Jørgensen
Journalist og souschef på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
REDAKTION ANBEFALER
 
 
 
»Vi skal tage det alvorligt og agere ud fra et forsigtighedsprincip«
 
FODBOLD
 
 
»Vi skal tage det alvorligt og agere ud fra et forsigtighedsprincip«
 
 
Der vil altid være lig i lasten med så hårde forhandlinger, men det synes jeg ikke, at jeg mærker mere
 
SPORT
 
 
Der vil altid være lig i lasten med så hårde forhandlinger, men det synes jeg ikke, at jeg mærker mere
 
 
Danmark viste gode takter trods nederlag
 
SPORT
 
 
Danmark viste gode takter trods nederlag
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Få forklaringen: Har du også lagt mærke til den mystiske detalje på flere af Københavns husmure?
 
 
 
2 To måneder var nok: Kendt kok testede elbil og fik sine transportvaner flået midtover
 
 
 
3 Fie Laursen kritiseres for at reklamere for gråzone-prostitution: »Det er sådan set bare dating med fordele for kvinder«
 
 
 
4 Sexolog: Det er helt absurd, at det ikke er blevet forbudt at omskære raske drenge
 
 
 
5 Her er alle de gode grunde til at se 'I hus til halsen' - og en enkelt grund til, at programmet er træls