Bekijk dit bericht in je browser

Nieuwtjes uit
Ingelmunster!
 
Wie wordt de ambassadeur van Ingelmunster?
Ben jij trots op jouw handelaar, zijn of haar kwalitatieve producten, vakkennis en persoonlijke service? Stem dan voor jouw favoriete Ingelmunsterse winkelier! De winnaar wordt een jaar lang onze ambassadeur van de campagne 'ik koop lokaal'.
 
Parkeerverbod langs veegronde
Om Ingelmunster proper te houden, werkt de gemeente op basis van een veegplan. Ook de parkeerstroken in sommige straten worden meegeveegd. Daarom is er een parkeerverbod langs het traject op maandag 3 en vrijdag 7 mei.
 
Ook Ingelmunster doet mee aan #MaaiMeiNiet
Onze tuin kan ook een stukje natuur zijn. Door ons gazon niet te maaien, leggen we een rijkelijk buffet aan voor belangrijke beestjes zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Door het gras maar om de vier weken af te rijden, kunnen we tot tien keer meer bijen aantrekken. Ook het gemeentebestuur van Ingelmunster doet mee: de groenzones worden niet of zo weinig mogelijk gemaaid. Meer nog: grote groenstroken zullen de medewerkers slechts 1.5 tot 2m breed maaien, zodat ze een groen wandelpad in de groenzone creëren.
Daarnaast komen er ook op verschillende locaties bloemenweides.
 
Kort nieuws
- Het gemeentebestuur is dringend op zoek naar een maatschappelijk werker.

- Studenten kunnen vanaf volgende week weer terecht in een gemeentelijke studiezaal om in alle rust te kunnen blokken. Meer info

- Op zaterdag 8 of 29 mei kan jouw kind leren fietsen op 2 wielen tijdens een sessie van 'Kijk, ik fiets!'. Ideaal voor kleuters die heel goed kunnen lopen met een loopfiets, of rijden met steunwieltjes.

- Op zondag 2 mei passeert er een wielerwedstrijd door Ingelmunster. De verkeersmaatregelen kan je hier nalezen.

- Sinds 1 januari moet hechtgebonden asbest verpakt aangeleverd worden op het recyclagepark. Meer info vind je op de website van IVIO.

- Ben jij dagdagelijks gepassioneerd bezig met je ambacht, stiel of kunst die al generaties lang beoefend wordt? Wil je jouw kennis en vaardigheden doorgeven aan enthousiaste leerlingen die hun vakkennis willen verruimen? Dan is dit meester-leerling traject misschien wel de ideale kans!



Je profiel aanpassen - Uitschrijven