Stop de carnavalskraker!

6 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie Midden West Brabant niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg politiemiddenwestbrabant@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 1 februari 2013    
Gemeente Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Halderberge, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tilburg, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert    
Stop de Carnavalskraker!
 
Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsperiode? Zorg dan dat uw woning goed is afgesloten. Vorig jaar was er in die periode namelijk een piek in het aantal inbraken! En dat willen we u dit jaar niet laten overkomen.
 
Wat kunt u doen?
De woninginbrekers tegenhouden, daar kunt u ons bij helpen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden.
 
Tips
Houd uw voicemail of antwoordapparaat neutraal. Vertel nooit op internet (twitter, facebook, enz.) dat u op vakantie gaat of dat u ergens aan het genieten bent van uw vakantie. Inbrekers kijken mee! Afgeschermde persoonlijke berichten kunt u wel sturen.
Laat toilet- of badkamerraampjes niet openstaan als u weggaat. Sluit alle ramen en doe alle buitendeuren goed op slot.
Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Leg nooit een sleutel onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot.
Vertel uw buren dat u niet thuis bent en laat ze een oogje in het zeil houden.
Zorg voor een bewoonde indruk. Haal geen planten weg bij de ramen, laat dagelijks uw post weghalen en houd gordijnen open, maar laat ze ‘s avonds sluiten als u dat normaal ook doet. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting op elke verdieping van uw woning.
Merk en registreer waardevolle bezittingen in uw huis met postcode en huisnummer.
Website en Youtube
Meer informatie over woninginbraak vindt u op de politiewebsite.
 
Filmpjes tegen inbraak vindt u op de Youtubesite van de politie in Brabant.
Ingooien
Openbreken
Bulgaarse methode
Flipperen
Hengelen
Gaatje boren
Insluipen
Babbeltruc
 
Veilig op vakantie
Meld uw afwezigheid 1 week voor vertrek aan de politie. Dit kan via telefoon 0900-8844, 24 uur per dag. Veilig de weg op als u met vakantie gaat! De overheid geeft u belangrijke tips.
 
Wij wensen u een fijne en veilige carnaval toe!
Upgrade politie.nl app
 
De gratis politie.nl app kreeg afgelopen week een update die geschikt is voor de nieuwste Apple en Android telefoons.
Wat is nieuw in versie 1.2
Compatible met iOS 6 en iPhone 5 en de nieuwste android versie zoals die van de Samsung Galaxy SIII. 
Compatible gemaakt met nieuwe website Politie.nl.
Door de komst van de landelijke politie is de regio indeling verwijderd.
Wat kunt u met de app
De nieuwsweergave is gekoppeld aan de nieuwe politie.nl website. Tevens biedt de app de mogelijkheid om snel in contact te komen met de politie en foto's en filmpjes te sturen als u getuige bent van een ernstig misdrijf. Deze beelden komen dan rechtstreeks bij de politie terecht. Daarnaast is het mogelijk om Amber Alert, Burgernet en het politienieuws te volgen. De politie heeft de oren, ogen en medewerking nodig van de burger om de veiligheid in Nederland te vergroten.
Rinkelende gsm verraadt straatrover
 
De politie heeft een straatrover op heterdaad ingerekend door naar het nummer van de gestolen telefoon te bellen. De 49-jarige verdachte zit voorlopig vast.
Klap op hoofd
Een 34-jarige man uit Heusden werd op straat beroofd door een negroïde man. Die sloeg zijn slachtoffer op het hoofd en beroofde hem van twee mobieltjes en zijn portemonnee. Dat gebeurde zondagnacht 13 januari rond 04.00 uur in de Poststraat in Tilburg.
De politie zette de omgeving af en had het vermoeden dat de dader een studentenpand was binnengevlucht. De politie belde aan en werd binnengelaten, maar niemand wist in welke kamer de dader zich verscholen had. De agenten besloten het nummer van een van de gestolen mobieltjes te bellen en jawel, plotseling klonk een ringtone uit een van de kamers. De 49-jarige verdachte werd direct gearresteerd en afgevoerd. Het gestolen goed was teruggevonden.
Gevonden of verloren voorwerp? Bel de gemeente!
 
Sinds 1 juli 2012 bewaart de politie geen gevonden voorwerpen meer. Ook houdt de politie niet meer bij wie wat verloren is. In de wet is geregeld dat dit een taak is van de gemeente. In veel plaatsen deed de politie dit werk nog, maar daar kwam in de zomer van 2012 een eind aan. De reden is dat het ten koste gaat van het politiewerk. Bovendien brengt het kosten en administratieve lasten met zich mee die niet bij de politie thuishoren.
 
Alle gevonden voorwerpen heeft de politie per 1 juli vorig jaar aan de gemeenten overgedragen. Bent u iets verloren, of vindt u een sleutelbos, portemonnee, zonnebril of iets anders, neem dan contact op met uw gemeente.
 
U kunt ook gebruik maken van de website www.verlorenofgevonden.nl.
Inhoudsopgave
 
»Stop de Carnavalskraker!
 
»Upgrade politie.nl app
 
» Rinkelende gsm verraadt straatrover
 
» Gevonden of verloren voorwerp? Bel de gemeente!
Links
 
      
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
 
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019