‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN MORGEN
 
 
 
 
 
Strandliv i Søndervig, hvor der planlægges bygget et meget stort antal sommerhuse og et vandland nær den ellers så smukke kyststrækning. Arkivfoto: Ernst Van Norde.
Godmorgen.
 
Vestkysten er et enestående, naturskønt og smukt område. Men det er også pletvist præget af endeløse sommerhusområder præget af ensformige panghuse, lavkvalitetsbutikker og tristesse.
 
Et af de steder, hvor balancen mellem naturen og byggeiveren kan kamme over - hvis det ikke allerede er sket - er i Søndervig. Her står planloven ifølge Politiken i vejen for opførelsen af et kæmpe badeland og 500 sommerhuse, som regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har givet tilladelse til og som bl.a. også rummer byggerier på de sidste uberørte grunde ved Blåvand.
 
Måske kan de naturskønne områder reddes af mangel på investorer. Flere af byggeplanerne er foreløbigt strandet på pengemangel, mens turismeeksperter advarer mod »at plastre naturen til med alt muligt«. Steder som Søndervig kan være tabte, men der er fortsat områder af Vestkysten, der ikke er spolerede.
 
     
 
Karakterræset koster
Jagten på de gode karakterer skader unge gymnasieelevers selvopfattelse. Karakteren bliver definerende for identiteten, fortæller en nybagt student til Jyllands-Posten i anledning af en undersøgelse af præstations- og perfektionskulturen på gymnasierne. Den står ifølge en ekspert i vejen for læringen på uddannelsesinstiutionerne. Bl. a. betyder det, at eleverne ikke spørger om stof, de er i tvivl om for at undgå, at det trækker ned.
 
     
 
Søndag blev 44 skudt i Chicago
To af dem døde. Det oplyser byens politi ifølge CNN. I en af sagerne skød gerningsmanden ind i en menneskemængde ved en gadefest. Lørdag var der 15 skyderier med en dræbt og fredag var der 6 skyderier, der ikke kostede menneskeliv. Kriminaliteten i byen har i årevis været ude af kontrol, selv om tallene for sidste år viste en nedgang i mængden af skyderier og drab. Eksperterne peger efter de seneste dages skyderier på, at kriminaliteten plejer at stige i løbet af de varme sommermåneder.
 
     
 
Så er det ud
Canadas ambassadør i Saudi-Arabien har kritiseret anholdelserne af kvinderetsforkæmpere i landet. Men det vil regimet i Riyadh ikke høre på. Det har beordret ambassadøren til at forlande landet inden for et døgn. Samtidig har udenrigsministeriet meddelt, at det vil indstille alle ny aktiviteter mellem kongeriget og Canada, skriver The Globe And Mail, der tilføjer, at sauderne advarer mod yderligere kritik. »Tager Canada yderligere skridt i den retning vil det blive set som en anerkendelse af vor ret til at blande os i canadiske indenrigsforhold«.
 
     
 
Spanien er nu blevet porten til Europa
Migranterne er begyndt at sejle mod Spanien efter den italienske regerings stramning af kursen over for den store tilstrømning. Ifølge chefen for søredningtjenesten er der sket en femdobling i antallet af migranter, der hentes til landet fra både i farvandet mod syd. »Vi redder mellem 400 og 600 om dagen i disse uger«, siger han ifølge Kristeligt Dagblad. Det betyder, at modtagecentrene er overfyldte og at man må lade de tilrejsende overnatte i redningsfartøjerne. Ifølge en ngo er næsten halvdelen af de nytilkomne marokkanere, mange af dem uledsagede mindreårige.
 
     
 
Jeansvalg påvirkes af testosteronniveauet
Man kan få fine cowboybukser til en billig penge. Og man kan få tilsvande cowboybukser dyrt, hvis der sidder det rigtige mærke på tøjet. Et eksperiment viser ifølge Videnskab.dk, at mænd, der har fået et ekstra skud testosteron foretrak de dyre mærker i langt højere grad end mænd, der havde et naturligt testosteronniveau. Fænomenet kendes fra påfugle: De har større halefjer, hvis deres testosteronniveau er højt, fremgår det.
 
     
 
På ugens første dag:
 
 
træder de første amerikanske sanktioner mod Iran i kraft efter USA's udtræden af atomaftalen med det mellemøstlige land.
 
 
markeres 73 års-dagen for atombombningen af Hiroshima i Japan og dens mellem 70.000 og 100.000 omkomne ved en mindehøjtidelighed.
Årsdag:
 
 
For 145 år siden idømte Højesteret tre mænd fængselsstraffe. Louis Pio fik fem års fængsel, mens Harald Brix og Paul Geleff hver fik tre års i forbedringshus. De blev dømt for at ville omstyrte det bestående samfund i kraft af deres kamp for at forbedre arbejdernes forhold og politiske repræsentation. Kort efter blev deres arbejderforening opløst ved dom.
 
 
 
Med venlig hilsen
Søren Astrup
Journalist  på Politiken
 
 
 
Annonce
 
 
VANDRELYST I VAREVOGNEN:
 
 
 
»Jeg drømmer om at være den kvindelige udgave af Troels Kløvedal«
 
REJSER
 
 
»Jeg drømmer om at være den kvindelige udgave af Troels Kløvedal«
 
 
 
KAMP OM KRONERNE:
 
 
 
Der er et værdipolitisk åndsfællesskab mellem venstrefløjen og liberalisterne
 
KRONIKEN
 
 
Der er et værdipolitisk åndsfællesskab mellem venstrefløjen og liberalisterne
 
 
 
FRA ARKIVET:
 
 
 
Der er et værdipolitisk åndsfællesskab mellem venstrefløjen og liberalisterne
 
KRONIKEN
 
 
Der er et værdipolitisk åndsfællesskab mellem venstrefløjen og liberalisterne
 
 
 
MEST LÆSTE DE SIDSTE 24 TIMER
 
1 Eksistentielt britisk hjemmefrontsdrama
 
 
 
2 Var det for meget, da politiet fangede en lommetyv med nyt cybervåben?
 
 
 
3 Vi står alle i klima-ansvar til halsen
 
 
 
4 Fri mig for de små kedelige fængsler - tag dog ud og rejs i stedet
 
 
 
5 »Det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har set ... da jeg først begyndte at se det«