Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Eemland  
Hiphop in de Bieb, StoryAwards en Pubquiz Junior
Nieuwsbrief februari 2020
 
 
Mijn menu   |   Catalogus   |   Agenda   |   Openingstijden
 
 
HipHop in je Bieb
 
HipHop in je Bieb
 
Opening HipHop in je Bieb
6 maart 20:00 uur
 
De Bibliotheek krijgt een nieuwe collectie speciaal voor jongeren die gek zijn van hiphop. Hier vind je de nieuwste boeken van bekende hiphopartiesten, boeken waarin je alles leest over hiphop en hoe deze genre is ontstaan. HipHop in je Bieb wordt vrijdag 6 maart officieel geopend door rappers Monnik en LVZY.

We gaan dit vieren met twee gratis hiphop-workshops. Klik op de button hieronder en meld je aan voor de workshop Rap of Air drumming Hiphopstyle. Wees er snel bij, er zijn maar aan beperkt aantal kaarten.
 
  HipHop in je Bieb    
 
 
 
StoryAwards
 
Doe mee aan de Amersfoortse verhalenwedstrijd
 
 
Doe mee aan de Amersfoortse verhalenwedstrijd
Thema: Vrijheid

StoryAwards is de verhalenwedstrijd voor Amersfoortse jongeren. Vertel jouw verhaal in je eigen gekozen vorm. Gedicht, spoken word, verhaal, rap/hiphop-tekst, een film of bedenk zelf een creatieve vorm; het kan en mag allemaal. 

Thema: Vrijheid
Nederland is 75 jaar bevrijd, daarom is het thema van dit jaar: Vrijheid. Wat betekend vrijheid voor jou? Vertel het in jouw eigen verhaal! 

  Meer informatie    
 
 
 
 
Cursus videomontage
 
Cursus videomontage
 
Start: 10 februari
 
Hoe wordt een opgenomen video gemonteerd tot een spannende film? Leer tijdens deze 5-daagse cursus hoe je zelfgekozen beeld in een professioneel programma monteert tot prachtige video's! De cursus start 10 februari. De lessen duren 1,5 uur, van 15:00 tot 16:30 uur.
 
  Meer informatie    
 
Pubquiz Junior
 
Pubquiz Junior
 
Wie is de slimste familie/vriendenclub?
 
De grote hal van de Bibliotheek het Eemhuis wordt op 29 maart omgetoverd tot de grootste jeugdquiz van Amersfoort met de Pubquizstrijd Junior! Denk jij dat je de meeste vragen goed kan beantwoorden? Ga dan de strijd aan tijdens deze pubquiz!
 
  Meer informatie    
 
 
 
Ik werk bij de Bibliotheek
 
 
Ik werk bij de Bibliotheek
Emma van Ameijde is taaldocent
Als je vertelt dat je bij de Bibliotheek werkt, denken de meeste mensen aan de medewerker achter de balie, maar er zijn veel meer functies. Emma van Ameijde is taaldocent en net begonnen bij de Bibliotheek Eemland. Ze is verbonden aan de DigiTaalhuizen voor het taalonderdeel. Wat ze precies gaat doen, vertelt ze zelf: 

“Ik ben opgeleid als NT2-docent en geef al een aantal jaar Nederlandse les aan anderstaligen. De cursisten zijn zowel hoog- als laagopgeleid. Voor de DigiTaalhuizen heb ik een adviserende rol. Ik geef vrijwilligers en medewerkers inhoudelijk (didactisch) advies. Nieuwe vrijwilligers voor het taalcafé en spreekuur zullen bij mij een basiscursus volgen voordat ze beginnen. Het is een heel interessante cursus waar je veel van leert.
  Lees verder    
 
 
 
 
Let op!
 
Wijziging reserveringsbonnen
 
 
Wijziging reserveringsbonnen
Vanwege de nieuwe privacywet staan niet meer alle gegevens op de reserveringsbonnen. 

Voortaan staan er alleen nog de volgende gegevens op de nieuwe reserveringsbon:
- twee letters achternaam
- voorletters
- vier laatste cijfers van pasnummer

De gereserveerde boeken staan nog steeds op alfabetische volgorde.
 
 
 
 
feb
09
 

Den Treek- Henschoten - een familielandgoed ontsluierd
de Bibliotheek het Eemhuis

Deze middag krijgt u een intrigerend kijkje achter de schermen van het grote particuliere landgoed Den Treek-Henschoten. De lezing wordt gegeven door schrijver en journalist Marco Willemse. 

feb
25
 

Historisch Kijkcafé
de Bibliotheek Leusden

De Bibliotheek Leusden en de Historische Kring Leusden organiseren weer een 'Historisch Kijkcafé', waarbij u vrijblijvend oude foto’s kunt bekijken van Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld. Tijdens deze editie worden beelden uit de jaren zestig vertoond.

feb
27
 

Blikopeners - Janny Jochemsen over de bijen
de Bibliotheek Leusden
Op donderdag 27 februari is het tijdens lezingenreeks Blikopeners de beurt aan imker Janny Jochemsen. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon.

  Alle activiteiten van de Bibliotheek    
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
de Bibliotheek Eemland
Eemplein 71 | 3812 EA Amersfoort | +31 (0)334631914 | info@bibliotheekeemland.nl
 
 
Profiel wijzigen  |  Afmelden
 
open