Straalbezopen kwestie, tuchtklacht ongegrond | Prepared by client list: wel aanwezigheid stukken checken

8 months ago


Text only:

Bekijk deze nieuwsbrief online


donderdag 21 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES
  
 Geachte heer/mevrouw ,Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
  
 
Straalbezopen kwestie, tuchtklacht ongegrondLigt het op het pad van een accountant-adviseur om iemand met een verklaring op een koopovereenkomst te knopen die gesloten is terwijl de koper straalbezopen was? Die vraag werd aan de Accountantskamer voorgelegd. Zaaknummer 17/1843.
Lees meer
  
Prepared by client list: wel aanwezigheid stukken checkenEen accountant die in zijn ‘prepared by client’-list vraagt of van alle ingehuurde freelancers beschikten over een bepaald document (een VAR WUO verklaring in dit geval), moet ook checken of dat stuk werkelijk bij de aanleverde documenten zit en of de voorgestelde gang van zaken overeenstemt met de praktijk. Dat stelt de Accountantskamer naar aanleiding […]
Lees meer
 


Wissel ervaringen uit met collega-kantoren
Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen van ambitieuze accountantskantoren. De Exact Live Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor ambitieuze accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants
· Schrijf je gratis in.
-> Bekijk de sessies 
Bitcoin-wisselaar op SchipholReizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro’s kwijt willen, kunnen deze vanaf vandaag inwisselen voor de cryptomunten bitcoin en ethereum. Dat schrijft het AD.
Lees meer
  
Meedoen met criminelen verleidelijk voor kwakkelende boerOngeveer 15 % van de Nederlandse boeren is wel eens benaderd door criminelen met de vraag of zij tegen betalingen stallen of loodsen beschikbaar willen stellen. Dat blijk uit het onderzoek ‘De Staat van de boer’ door Trouw.
Lees meer
 


Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging
Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.


Vraag hier een gratis proefnummer aan ==> 
Luxemburg moet belasting terughalen bij energiereus EngieHet Franse energiebedrijf Engie moet in Luxemburg alsnog €120 miljoen aan belastingen betalen. Dat heeft de Europese Commissie bepaald, meldt het ANP.
Lees meer
  
Vrijgesteld inkomen tikt niet door voor algemene heffingskortingInkomen dat op grond van een Europese regel is vrijgesteld van Nederlandse belastingheffing, mag volgens Hof Den Haag niet meegeteld worden bij de berekening van de algemene heffingskorting voor het overige, wel belaste inkomen.
Lees meer
  
Nog voor zomerreces opheldering over vervanging Wet DBAMinister Koolmees legt de Tweede Kamer nog voor het zomerreces voor wat hij in gedachten heeft om de Wet DBA te vervangen.
Lees meer
  
Maakindustrie ziet geopolitiek als grootste risicoOndernemingen in de maakindustrie zien de huidige geopolitieke veranderingen als het grootste risico voor hun bedrijfsvoering, zegt KPMG. Nu veel bedrijven nieuwe markten willen betreden, krijgen zij in toenemende mate te maken met geopolitieke tegenwind, zoals Brexit of de handelsoorlog die is ontketend door de Amerikaanse president Trump.
Lees meer
  
Gemiddelde pensioenleeftijd stijgt snelDe gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan stijgt snel. In 2017 is de pensioenleeftijd met vijf maanden gestegen tot gemiddeld 64 jaar en 10 maanden. In 2006 was dat nog 61 jaar. Dit meldt het CBS.
Lees meer
  
PSD2 stap dichterbij in NederlandHet ziet er naar uit dat nieuwkomers op de betaalmarkt relatief snel toegang kunnen krijgen tot de bankgegevens van consumenten. Het Ministerie van Financiën, De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn het met elkaar eens geworden over de regeling van het  toezicht in de wet. 
Lees meer
  
Brandbrief: voor eind jaar box3-stelsel aanpassenZes belangenorganisaties, waaronder Novak en Register Belastingadviseurs, roepen het kabinet op de vermogensrendementsheffing met spoed te regelen. Zij zijn vinden dat de vermogensrendementsheffing in de huidige vorm strijdig is met het recht op eigendom, zoals vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). En ook dat ‘gewone Nederlanders’ onnodig worden benadeeld.
Lees meer
  
‘Grey Valley’ voor startups die zich op senioren richtenUitvaartonderneming Monuta, zorgketen Fundis en Bureauvijftig, specialist in productontwikkeling voor ouderen, starten een ‘Grey Valley Incubator’ in Zoetermeer. De bedrijven willen daarmee startups trekken die zich met hun producten- en dienstenaanbod richten op ouderen.
Lees meer
 


Twee pensioenkwesties die van belang kunnen zijn in uw dagelijkse praktijk
Contentpartner

U bent als accountant bezig om een heleboel verschillende zaken te regelen voor uw klanten. Bij al deze activiteiten spelen in meer of mindere mate pensioenaspecten een rol. In dit artikel behandel ik twee kwesties op pensioengebied die van belang kunnen zijn in uw dagelijkse praktijk.

 


De SoftwareSupermarkt – Efficiënt of effectief? (deel 3 van 6)
Contentpartner

Inmiddels weet je software onder te verdelen in verschillende groepen. In deze blog gaan we het hebben over efficiency en effectiviteit in de SoftwareSupermarkt. Tijd om weer eens een sprongetje te maken in de tijd, net zoals in de eerste blog.

 


Compliance kring 2018-2019
Opleiding

In het programma van de SRA-Compliance kring 2018-2019 komen o.a. aan de orde: de rol van de compliance officer bij het beheersen van integriteitsrisico’s, aandachtspunten externe toetsingen, IT contracten & compliance. Sluit u nu aan bij één van de 4 regionale kringen en verdien 12 PE-Punten. Meer info/aanmelden? Kijk op de site van SRA voor […]

 


Cursus Privacy-structuren en het UBO-register
Opleiding

Extra herhaling wegens hoge waardering! Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag […]

 


Senior Associate
Vacature

Wil jij senior professionals als collega en volop profiteren van hun ervaring? En wil jij de beste accountant worden en tegelijkertijd voldoende tijd en energie hebben voor jouw privéleven? Wat ga je doen Vakinhoudelijk ga je doen wat je gewend bent. Je voert bij organisaties binnen MKB, Healthcare en/of woningcorporaties audits uit in de controlepraktijk. […]

 


Loonbelastingspecialist
Vacature

Donderdagochtend, 08.30 uur Ik start mijn werkdag met de afronding van een memo over de nieuwe fietsregeling die ik heb geschreven, voor één van onze klanten. Voor deze klant is het nog niet duidelijk hoe deze regeling binnen zijn bedrijf uitpakt en aan mij de taak hem te adviseren. Na mijn universitaire studie wilde ik […]

 
 Verspreid het nieuwsHeeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
   
  
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019