Kennisbanken E-installatie
Online versie
Straatverlichting op gelijkspanning succesvol

Openbare verlichting op gelijkspanning is aan een gestage opmars bezig. In Nederland zijn minimaal 15 DC-netwerken waarop ledarmaturen langs buitenwegen en in woonwijken zijn aangesloten.

Lees verder >
NEN 3140 richt zich op de interactie tussen mens en elektrische installatie

NEN 3140 is een belangrijke norm voor installateurs en (andere) werkgevers, omdat zij er voor moeten zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken. 

Lees verder >
E-installaties renoveren, waar moet je aan denken?

Elektrotechnische installaties vormen in renovaties vaak maar een klein deel van de begroting. Maar ze zijn wel erg belangrijk. Wat zijn de aandachtspunten?

Lees verder >
NEN 1010 streng voor verlichtingsarmaturen

De NEN 1010 stelt voor het eerst aanvullende eisen aan verlichtingsarmaturen. installateurs moeten aantonen of de bedrading in de armatuur wel UV-bestendig is en of het aansluitblokje wel geschikt is. 

Lees verder >
De onzekere toekomst van de brandstofcel

De ontwikkeling van de brandstofcel, die met een hoge efficiëntie tegelijk warmte en elektriciteit levert, gaat door, mede geholpen door subsidie- en onderzoekstrajecten vanuit Europa.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Zonnepanelen: glas-glas of glas-folie?

De nieuwste generatie zonnepanelen worden steeds meer toegepast; glas-glas. Aangezien garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden, lijken de dagen voor glas-folie zonnepanelen dan ook geteld.

Lees verder >
Heeft warm weer invloed op rendement zonnepanelensysteem?

Heeft warm weer invloed op het rendement van een zonnepanelensysteem? Is het rendement meer of misschien zelfs wel minder? Hoe werkt dit precies? Lees het hier.

Lees verder >
Blog
Adaptief evacueren: kans voor de installateur

Bij evacuaties kan het om leven of dood gaan. Onderzoeken tonen echter aan dat slechts 38 procent van de mensen statische nooduitgangsborden herkent bij een evacuatie. Adaptieve evacuatie zal die bewustwording veel meer vergroten.

Lees verder >
Whitepaper
Druk op elektra

Het gebruik van elektra in en rond Nederlandse woningen is de laatste decennia flink gestegen. 

Lees verder >
Uitfasering van de halogeenlamp, wat moet je weten?

De uitfasering van de halogeenlamp wordt dit jaar van kracht. In deze gratis whitepaper een overzicht van de voor- en nadelen van de uitfasering. En waar moet je als installateur rekening mee houden?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright