Effectief en behaaglijk, maar geen wondermiddel
Gawalo
Online versie

 

Stralingsverwarming: hoe zit het nu echt?
De laatste jaren is “stralingsverwarming” in opmars. Op zich is dat prima, want verwarmen door straling is effectiever en behaaglijker dan verwarmen met lucht. Wat alleen jammer is, is dat aan moderne, met name elektrische, stralingspanelen wel erg bijzondere eigenschappen worden toegeschreven.
Lees verder >
Installateurs pessimistischer over behalen bouwambities
Deze maand blijkt uit de BouwMonitor dat de installatiesector het behalen van de duurzaamheids- en bouwambities een stuk somberder inziet dan de rest van de bouwsector.
Lees verder >
Gasketelwet: definitie, verplichtingen en uitrol
Zodra de verplichtingen met betrekking tot de Gasketelwet in werking treden, moeten bedrijven en werknemers gecertificeerd zijn om cv-ketels, gashaarden en geisers te mogen plaatsen, onderhouden of repareren. Welke impact heeft dit?
Lees verder >
Wat zijn de favoriete merken en leveranciers voor W-installatieproducten?
Gawalo presenteert de resultaten van het leveranciersoverzicht Gawalo Partner of Choice 2021. Het onderzoek is bedoeld om professionals op weg te helpen bij de opstelling van een longlist om de juiste keuze in leveranciers te maken.
Lees verder >
Legionella: belangrijke wijzigingen nieuwe Drinkwaterrichtlijn op komst
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft onderzoek laten uitvoeren met betrekking tot de regelgeving legionellapreventie in leidingwater.
Lees verder >
De warmtepomp: inzicht in ervaring consument
Gebruikers van een hybride/ all electric warmtepomp zijn over het algemeen tevreden over hun warmtepomp. Toch is er nog steeds verbetering mogelijk, zo blijkt uit onderzoek.
Lees verder >
Wat is thermische betonactivering?
Zeer lage temperatuur verwarmingssystemen werken met een aanvoertemperatuur die niet hoger is dan 30 graden Celsius. Thermische betonactivering (TBA) is zo’n systeem.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright