Een goed, strategisch communicatieplan draagt bij aan het behalen van organisatie- en/of projectdoelstellingen en biedt jouw opdrachtgever handvaten om een deel van diens problemen op te lossen. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat datgene wat je doet
Bekijk online
Logeion logo

Tweekly

 
29 november 2023

Strategisch werken: hoe doe je dat eigenlijk?

Een goed, strategisch communicatieplan draagt bij aan het behalen van organisatie- en/of projectdoelstellingen en biedt jouw opdrachtgever handvaten om een deel van diens problemen op te lossen. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat datgene wat je doet écht zinvol is? Om je hierbij te ondersteunen, heeft emeritus hoogleraar Betteke van Ruler een handig meeneemboekje gepubliceerd: Strategisch Communicatie Frame II. Benieuwd naar de meerwaarde van dit frame én hoe jij de kracht van communicatie aantoont? Betteke: ''Wanneer je strategisch te werk gaat en aandacht blijft schenken aan alle elementen van jouw strategie, is het voorbij met ‘u vraagt, wij hollen’. Je kunt dan gemakkelijker aantonen waarom je voor bepaalde acties kiest.''

Leren van een ander: dat is wat je als buddy doet
de redactie | Q&A

Het buddyprogramma van (Young) Logeion gaat weer van start! Een programma waarbij jij als nieuwkomer of als doorgewinterde communicatieprofessional wordt gematcht aan een onbekende vakgenoot, vol vakkennis en enthousiasme. Bestuurslid Mariëtte Pasman-Sporry was jaren geleden al een keer buddy en deelt de waardevolle inzichten die zij heeft verkregen.

Inclusief schrijven is geen pré, maar een must
OnlyHuman | whitepaper

Diversiteit en inclusie zijn niet meer weg te denken uit het maatschappelijk debat. Hoewel nog weleens wordt gedacht dat het een onderwerp van nu is waar wel héél veel aandacht aan wordt besteed, is niets minder waar. Ga in op de discussie rond inclusieve taal en het belang ervan en vergaar de handvaten die jij nodig hebt voor jouw vakgebied.

'Als moeder zijnde leer je heel erg goed omgaan met stress'

Halverwege oktober 2023 startte Sandhia Soekhoe als officemanager bij Logeion. In dit blog maak je kennis met onze nieuwe, leergierige collega met organisatievaardigheden waar velen van dromen.

YA 6988 - Banner - Carriere maken (1400x400px) 231114 V2

Van Logeion, voor leden

Ledenvoordeel: Stap in de wereld van AI en ontvang €50 korting op Nive's Jaarlezing
Nive | extra ledenvoordeel

Benieuwd hoe je AI kunt inzetten voor doelgerichte marketing en effectieve communicatie? Neem dan deel aan de jaarlezing 'Hoe kun je AI / ChatGPT toepassen in jouw dagelijkse werk?' op 31 januari 2024 bij Miele in Vianen! Als Logeion-lid doe je niet alleen kennis op, maar ontvang je ook nog eens een fikse korting. 

Duik in een breinvriendelijk 2024

Een nieuw jaar begint pas écht goed als je het samen met anderen viert! Daarom nodigen we leden uit om, samen met ons, het nieuwe jaar in te luiden. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst praat Jos Govaart je bij over de plannen en ontwikkelingen voor het vak. En neem je samen met Saskia Schepers - expert op het gebied van neurodiversiteit - jouw grijze massa onder de loep.

Communicatiemensen.nu

Nieuw: de artikelen uit C zijn nu ook gemakkelijk online te lezen

C, hét communicatiemagazine van Nederland, wordt elk jaar maar liefst acht keer uitgebracht. En hoewel jij het vakblad als Logeion-lid al op jouw mat ontvangt, kun je de laatste artikelen nu ook gemakkelijk online lezen via onze website. 

Weerstand is cruciale en onderbelichte component bij gedragsbeïnvloeding

Wellicht is het de belangrijkste doelstelling van communicatie: het beïnvloeden van gedrag. Maar van welke factoren hangt dit af, hoe uit zich dit en hoe kun je het beïnvloeden? Ronald Voorn - professor sociale marketing en gedragsverandering - praat je bij.

Sollicitanten vinden in een overspannen arbeidsmarkt

Hoe kunnen organisaties de juiste mensen vinden? En wat kunnen zij doen om hun vacatures te vervullen? Docent en adviseur arbeidsmarktcommunicatie Inge Beckers: “Een goede creatieve uitwerking is waardevol, maar het proces daarvóór is het belangrijkst.''

Uitdagingen van kunstmatige intelligentie

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Zo wordt het steeds makkelijker om kunstmatige intelligentie (KI) te gebruiken om teksten en afbeeldingen te produceren. KI kent echter vele uitdagingen, laat Dr. Christian Burgers weten.

Tweekly banner cday - csolutions

Vacatures

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Communityspecialist
Den Haag | | 24 uur | Junior

DHL eCommerce

Interne communicatiespecialist
Utrecht | 40 uur | Medior

Haagse Hogeschool

Communicatieadviseur onderzoek
Den Haag | 32 - 36 uur | Medior

Afvalfonds Verpakkingen

Teamleider content
Leidschendam | 40 uur | Medior

Servicegemeente Dordrecht

Adviseur bestuurscommunicatie
Dordrecht | 36 uur | Senior

Op onze website vind je nog veel meer vacatures. Wil je de vacatures elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de vacaturenieuwsbrief! 

vacatures 2023 nieuwVacaturenieuwsbrief 2023

Word lid        Uitschrijven        Privacyverklaring